به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله سعیدی امام جمعه قم و تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) در این دیدارها گفت: کمیته امداد خدمات قابل توجهی را در سراسر کشور ارائه میدهد که باید از زحمات آنها قدردانی کرد.
وی بیان داشت: باید بکوشید تا خدمت برای رضای خداوند را در میان خود گسترش دهید زیرا هرچه ریشههای این خدمت برای کارکنان بیشتر بیان شود، عزم آنها نیز استوارتر میشود.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) تصریح کرد: گاها در راه خدمت رسانی به مردم برخی افراد به دلیل نا آگاهی و توجیه نبودن حرفهایی میزنند که نباید موجب نگرانی و مایوس شدن کار شما بشود و باید با تمام توان در راه خدمت به مردم تلاش کنید.
آیتالله سعیدی با بیان اینکه کمک به محرومان و نیازمندان شیوه پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) بود گفت: اصحاب صفه که از فقرا محسوب میشدند در زمان پیامبر(ص) در کنار مسجد و مرکز حکومت به سر میبردند ولی شیوه مستکبران و ثروتمندان، دور کردن فقرا از کنار خود است.
وی تصریح کرد: محرومان در کنار مرکز قدرت در حکومت جمهوری اسلامی هستند و دعای فقرا و مساکین برای بقای یک حکومت تاثیر زیادی دارد که باید مراقب آنها بود.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: اعضای کمیته امداد که یک جمعیت 23 میلیون نفری را تشکیل میدهند، عضو خانواده کمیته امداد به شمار میروند که باید نیازهای آنها را برطرف ساخت.
وی گفت: این خانواده بزرگ نیازمند یک رسانه هستند تا اخبار را به گوش همگان و به ویژه مسئولان رسانده و مشکلات آنها را دنبال کند.
*کمیته امداد در حوزه ازدواج جوانان نیز وارد شود
آیتالله ابراهیم امینی عضو مجلس خبرگان رهبری هم با بیان اینکه اسلام تاکید بسیاری بر کمک به محرومان و نیازمندان دارد گفت: در این زمینه باید با همه توان برنامهریزی و اقدام کرد تا مشکلات برطرف شود.
وی گفت: محبوبترین انسانها کسانی هستند که به دیگران خدمت کنند و از این رو باید قدر شغل خود و اقدامی که انجام میدهید را بدانید.
آیتالله امینی گفت: امام راحل نیز از همان اول انقلاب تاکید بسیاری بر رفع مشکلات محرومان داشتند و بر همین اساس بود که دستور تشکیل کمیته امداد امام خمینی را صادر کردند.
وی ابراز داشت: دولت، مجلس و تمام کسانی که در این نظام مسئولیت دارند مکلف هستند به نیازمندان رسیدگی کنند؛ ریاست بر مردم هدفی نیست که در نظام جمهوری اسلامی آن را دنبال کنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری خواستار خدمت بدون منت به مردم شد و گفت: امام راحل در همان اوایل انقلاب بر این امر تاکید داشتند اما متاسفانه آنگونه که باید و شاید به آن توجه نمیشود.
وی گفت: مردم باید در امور اقتصادی و اشتغال به خودکفایی برسند و این موضوع یارانهها که امروز مطرح است و ارائه آن به شکل فعلی که امروز هم به مشکلی تبدیل شده و همه آن را گرفتهاند قربة الی الله بوده است؟
آیتالله امینی گفت: طمع انسان به گونهای است که ثروتمندان هم یارانه ناچیز را میگیرند؛ حال بیایند التماس کنند که انصراف دهید ولی ثروتمندان این کار را انجام ندهند در حالیکه مستضعفان حاضرند انصراف دهند.
امام جمعه قم در ادامه به موضوع ازدواج جوانان اشاره کرد و گفت: متاسفانه آمار سن ازدواج جوانان بسیار بالا است و آمار طلاق نیز افزایش یافته است.
وی عنوان داشت: جوانان برای ازدواج مشکلات بسیاری دارند در صورتی که به آن نیاز دارند و در صورت عدم توجه به آن معضلات اجتماعی را شاهد خواهیم بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان داشت: لازم است کمیته امداد در حوزه ازدواج البته از نظر فرهنگی تلاش بیشتری داشته باشد و نهادهای دیگر هم کمیته امداد را همراهی کنند.
*کمیته امداد در فرهنگسازی اقتصادی تلاش کند
آیتالله حسین نوری همدانی هم در دیدار با سرپرست و مدیران کمیته امداد کشور گفت: کار در کمیته امداد بسیار ارزشمند است و باید قدر این فرصت را بدانید.
وی بیان داشت: کمیته امداد در حوزههای اقتصاد و فرهنگ خدمات زیادی داشته و این ویژگی اسلام است که همه ابعاد زندگی بشر را مورد توجه قرار میدهد.
این مرجع تقلید گفت: موضوع اقتصاد در جامعه اسلامی از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید همواره در این زمینه تلاش کرد ولی متاسفانه شاهد هستیم که سرمایههای مردم در بانکها متمرکز میشود در حالیکه دین ما با تمرکز پول و راکد کردن آن مخالف است.
وی گفت: سرمایههای مادی باید در جریان باشند و کیفیت آن هم بهگونهای باشد که همه مردم بهرهمند شوند و فقر و بیکاری برطرف شده و ثروت برای مسلمانان به وجود بیاید.
آیتالله نوریهمدانی گفت: امروزه در بانکها مسابقه پرداخت بیشتر سود انجام میشود که این کار اشتباهی است و باید همه مسائل در زمینه اقتصاد پایدار صرف شود.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ملت باید دارای تفکر اقتصادی باشد گفت: باید سرمایههای خود را در حوزه تولید و اشتغال به کار گیریم ولی متاسفانه شاهدیم در حال حاضر برخی افراد وامهای کلانی از بانکها گرفتهاند و پس هم نمیدهند ولی این پولها باید در خدمت افزایش تولید باشد.
وی با بیان اینکه باید بر قیمتها اشرافیت کامل داشت گفت: این موضوع امر مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد و قیمتها باید در همه جا یکسان باشند در حالیکه این وضعیت در کشور ما دیده نمیشود و کنترلی بر وضعیت بازار وجود ندارد.
آیتالله نوریهمدانی گفت: کمیته امداد میتواند با فرهنگسازی در این زمینهها به پیشرفت اقتصادی کمک کند و باید در این راستا تلاش جدی داشته باشد.
وی با اشاره به شعار امسال گفت: همه مردم وظیفه دارند در حوزه فرهنگ و اقتصاد با عزمی ملی و جهادی وارد عمل شوند تا در مقابل دشمنان با قدرت بایستیم.
*کمیته امداد به مسائل فرهنگی نیازمندان هم توجه کند
آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری هم گفت: باید قدر تلاشهای خود را بدانید و همواره تلاش کنید تا در خدمت به مردم کوشا باشید.
وی افزود: کمیته امداد مسئولیتی بزرگ را بر عهده گرفته است و این مسئولیت و تکلیف نعمتی الهی به شمار میرود که در خدمت محرومان جامعه باشید.
آیتالله حسینیبوشهری گفت: کمیته امدادی که امروز میبینیم با آن نهادی که در روزهای اولیه انقلاب تشکیل شد تفاوتهایی دارد زیرا مدیران و کارکنان پختگی و تجربه لازم را کسب کردهاند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه طی سالهای اخیر گامهای خوبی توسط کمیته امداد برداشته شده است گفت: احیای فریضه زکات از جمله این اقدامات بوده که در حال فراموشی بود اما توسط کمیته امداد احیا شد.
وی با اشاره به مشکلات مدارس علمیه گفت: شما و خیرین باید در این زمینه نیز تلاش کنید زیرا مشکلات بسیاری را در مدارس علمیه شاهد هستیم.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: کمیته امداد با اقشار مختلف جامعه ارتباط دارد و نباید تنها به محرومیتزدایی مادی توجه کنید زیرا به یقین نظر امام راحل و رهبر معظم انقلاب هم این چنین نبوده است.
آیتالله حسینیبوشهری گفت: از نظر فرهنگی نیز باید خانوادههای زیرپوشش را ارتقا دهیم و کمیته امداد در این راستا نیز باید با جدیت وارد عرصه شود.
وی گفت: کمیته امداد افرادی را به حوزه علمیه معرفی کند تا آسیبهای فرهنگی مورد شناسایی قرار گیرند و پس از آن کار محتوایی با استفاده از ظرفیتهای حوزه شروع شود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: در حال حاضر حدود 3 هزار نفر طلبه طرح هجرت در مناطق محروم مشغول فعالیت هستند که شبکهای گسترده را تشکیل دادهاند و میتوان از این ظرفیت بهره برد که میتوان از ظرفیت حوزههای علمیه نهایت استفاده را کرد.
*تنها کارهایی که با اخلاص انجام شده باشد ماندگار است
آیتالله سید موسی شبیری زنجانی نیز گفت: کار شما بسیار ارزشمند است و از اجر و معنویت بسیاری برخوردار است.
وی افزود: کاری که شما متصدی آن شدهاید جزو بهترین عبادات است و باید قدر خود را بدانید و همواره در گسترش این کار تلاش کنید.
آیتالله شبیری زنجانی با تاکید بر اخلاص گفت: دو موضوع اخلاص و صداقت تاثیر بسیار زیادی در امور خواهد داشت چون زمانی که انسان کاری را برای خدا انجام دهد ارزش خواهد داشت.
این مرجع تقلید گفت: کارهایی که پشتیبانی الهی نداشته باشد از بین خواهند رفت و تنها اموری ماندگار خواهند شد که برای خدا و با نیت خالص باشد.
وی با اشاره به تاسیس حوزه علمیه گفت: این کار با نیت خالص انجام شد و تشکیل آن در زمان خفقان رضاخان بود ولی اخلاص آیتالله حائری موجب شد تا این بنا همواره حفظ شود.
آیتالله شبیریزنجانی گفت: کشور مشکلات بسیاری دارد و با این وضع در راه خدمت به مردم و رفع مشکلات محرومان تلاش میکنید بسیار خوب و شایسته است که از شما قدردانی میکنم.
* تشکیل دفتر مرکز نیکوکاری در هزار مسجد
حسین انواری سرپرست کمیته امداد هم در دیدار با مراجع عظام تقلید با تاکید بر گسترش برنامههای فرهنگی در جامعه گفت: مقام معظم رهبری بر این امر تاکید بسیاری داشتند که باید همه اقشار با مدیریت جهادی و عزم ملی در راستای منویات ایشان تلاش کنند.
وی بیان داشت: سرمایهگذاریهای مادی و معنوی در راستای مسائل فکری و فرهنگی بر اساس خط مشی شورای مرکزی انجام میشود تا بتوانیم منویات مقام معظم رهبری را محقق سازیم.
انواری ادامه داد: مقام معظم رهبری چندین سال است که مباحث اقتصادی را در شعارهای سال مطرح میکنند و به همین دلیل ما نیز در این راستا موضوع استحکام اقتصاد خانوادهها را شروع کردهایم.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه امنیت اقتصادی خانوادههای زیر پوشش کمیته امداد یکی از مهمترین مباحثی است که در نظر داریم امسال نسبت به تقویت آن اقدام کنیم گفت: در این راستا برنامهریزیهای لازم صورت گرفته و با همه توان در خدمت رسانی تلاش خواهیم کرد.
وی گفت: باید مراکز نیکوکاری با محوریت مساجد در محلات شکل گیرد که در این راستا جلساتی با علما، بزرگان و ائمه جماعات مساجد داشتهایم.
انواری ادامه داد: مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر تشکیل شبکه مردمی در این زمینه دارند که در این راستا تشکیل این شبکه مردمی عملیاتی شده و دفتر مرکز نیکوکاری در هزار مسجد در سراسر کشور راهاندازی شده است.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: در سال 92 بیش از 160 هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد ایجاد شده که 1500 میلیارد تومان نیز از محل منابع قرضالحسنه بانکها به همین منظور مورد استفاده قرار گرفت.
انواری گفت: یکی از برنامههای ما برگزاری جشن خودکفایی 120 هزار خانواده زیر پوشش است که در آینده نزدیک برگزار میشود که درآمد اقتصادی این خانوادهها بالای 600 هزار تومان خواهد بود ولی باید دانست که صرفاً ایجاد استقلال اقتصادی کافی نیست و باید از نظر فرهنگی و اجتماعی، فعالیتهای دیگری هم صورت بگیرد.
وی گفت: حدود 350 هزار نفر مؤدی زکات در کشور وجود دارند که اعتبار زکات در همان محل دریافت مصرف میشود.
پایان پیام/
نظر شما