مجازات سنگین برای تجاوز به مجریان امر به معروف

خبرگزاری شبستان: عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: مجازات اشخاصی که به مجریان امر به معروف و نهی از منکر تجاوز می‌کنند از نظر قضایی باید با دیگر مجرمان تفاوت کند.

گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: امر به معروف و نهی از منکر در مرحله تذکر لسانی، کتبی و رفتاری و ارائه شکایت و گزارش به مراجع ذیصلاح وظیفه همگانی است و در مرحله یدی به حکومت اختصاص دارد.لزوم تشکیل شورا برای گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در دستگاههای از اهمیت بسیاری برخوردار بوده که فرصتی است مغتنم تا طی گفت وگویی حضوری با دکتر لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی به بحث گذاشته شود که متن زیر پیرامون همین موضوع است:


به عنوان اولین سوال یکی از دغدغه های جامعه ترویج فحشاء و نحوه برخورد عالمانه با این موضوع است، شما به عنوان نماینده مجلس چه راهکاری را پیشنهاد می دهید؟
این طرح تقریبا مراحل پایانی خود را طی می‌کند و 80 درصد آن تکمیل شده جلسات متعددی با کارشناسان ستاد امر به معروف و نهی از منکر، بسیج، حوزه، ناجا برگزار شده و در دستور کار کمیسیون قرآن و عترت و نماز مجلس شورای اسلامی قرار گرفته که تا آینده نزدیک آماده می‌شود.
 

پیگیری طرح امربه معروف و نهی از منکر از اولویت های مجلس

موضوع امر به معروف و نهی از منکرتا چه میزان برای نماینگان مجلس اولویت دارد؟

با توجه به تعیین اولویت‌های برنامه کمیسیون در سال 93 و تعدد طرح‌ها، موضوع امربه معروف ونهی از منکر با جدیت بیشتری پی‌گیری می‌شود و علی‌رغم طرح‌های کلانی همچون صدا و سیما و غیره با تلاشی شبانه‌روزی امیدواریم این طرح هرچه سریع‌تر به صحن علنی مجلس برسد.
 

لزوم تشکیل ستاد فرا قوه ای امربه معروف ونهی از منکر

یکی از اهداف طرح امربه معروف ونهی از منکر ایجاد پایگاه مستقل و قدرتمند است،این مطالبه مجلس، در قالب چه سازوکاری محقق می شود؟
موضوع امر به معروف و ایجاد پایگاهی فراقوه‌ای از دغدغه‌های کمیسیون قرآن، عترت و نماز مجلس است، این ستاد نباید در حاشیه اداره شود و بلکه اداره آن در قالب یک نهاد قدرتمند از هدف مورد نظر است. موضوع امر به معروف از چندین جهت مورد اهمیت است و قوای مختلفی همچون قضاییه، مجریه، نهادهای مردمی، بسیج و غیره با آن در ارتباط هستند ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز باید به صورت دبیرخانه به کمک این قرارگاه‌ها درآید.
 

دستور ضربتی رییس مجلس برای طرح امربه معروف ونهی از منکر

 دکتر لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز طی یک دستور اقدام ضربتی ارایه این طرح را در مجلس دادند و همچنین خواهان ارایه لایحه‌ای دیگر که با مطالعه و پژوهش کافی همراه باشد را داشتند.
 

مجازات سنگین برای تجاوز به مجریان امر به معروف

آیا شما درخصوص مجازات تجاوزکاران به مجریان امر به معروف ونهی از منکر پیش بینی کرده اید؟
یکی از برنامه‌های در نظر گرفته شده مجازات مجزا برای اشخاصی است که به مجریان امر به معروف و نهی از منکر تجاوز می‌کنند که از نظر قضایی باید مجازات آنها با دیگر مجرمان تفاوت کند و جریمه و جرم سنگین‌تری برای آنها قایل شد.

کمیسیون قرآن، عترت و نماز مجلس در کنار طرح ستاد امر به معروف و نهی از منکر طرح صدا و سیما، فضای مجازی و طرح جمعیت کشور را مورد بررسی قرار می‌دهد و در دستور کار خود قرار داده است. در خصوص طرح جمعیت، دولت هم تا حدودی وارد شده و جلساتی در این خصوص با مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر کمیسیون‌ها برگزار شده تا این ضرورت نیز اصلاح شود و با ارائه یک طرح جامع به مجلس تمام موانع قانونی آن رفع شده شود.

 

تصویب طرح امر به معروف و نهی از منکر با امضای 103 نماینده

شایان ذکر پیش از این در مطالبی که درخصوص این طرح در رسانه منعکس شده، آمده است، طرح امر به معروف و نهی از منکر با امضای 103 نماینده به مجلس شورای اسلامی ارائه و یک فوریت آن با رای 172 نماینده مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید به این شرح است:

برای تحقق و اجرای اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر» که وظیفه‌ای است مشفقانه و خیرخواهانه در جهت نظارت عمومی که موجب کمال و تعالی انسانها و رشد و بالندگی و افزایش کارآمدی نظام می شود، در چارچوب این قانون صورت می‌پذیرد.

در اجرای امر به معروف و نهی از منکر، ترک معروف و انجام منکر باید لزوماً علنی شده و یا بروز اجتماعی پیدا کند. مواردی که به منافع عمومی زیان می‌رساند و آگاهی نسبت به آنها مستلزم تجسس نیست از حکم این ماده مستثنی است.

امر به معروف و نهی از منکر در مرحله تذکر لسانی، کتبی و رفتاری و ارائه شکایت و گزارش به مراجع ذیصلاح وظیفه همگانی است و در مرحله یدی به حکومت اختصاص دارد.
در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمی‌توان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص گردید.هیچ شخص یا گروهی حق ندارد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر به اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افتراء، تهدید، جرح، ضرب و قتل مبادرت نماید.

امر به معروف و نهی از منکر با رعایت مفاد این قانون به وسیله مردم نسبت به دولت از جمله در موضوعهای فساد اداری، مفاسد مالی و اقتصادی، نظم و انضباط و شئون اداری، رعایت وجدان کاری، حفظ بیت‌المال، تجمل گرایی، حقوق و کرامت ارباب رجوع، رشوه ‌خواری انجام می‌پذیرد.
 

آزادی مردم نسبت به نقد علنی و غیر علنی در مورد عملکرد دولت

مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت و نقد علنی و غیر علنی در مورد عملکرد دولت برخوردارند. کسی را نمی‌توان به دلیل انجام آن مورد تعقیب قرار داد.هر فرد یا گروهی می‌تواند در صورت احراز ترک معروف یا انجام منکر از طرف دولت در چارچوب این قانون امر به معروف و نهی از منکر کند هیچ فرد، گروه یا مقامی حق ندارد خارج از قانون مانعی در برابر اعمال این حق ایجاد نماید و دولت مکلف است به صورت مستند، مستدل، صریح، شفاف و به طور مقتضی در مدت زمان معین و متعارف پاسخگو باشد مگر در موارد ممنوع شده در قانون.امر به معروف و نهی از منکر نسبت به رفتار و اقدامات مقامات، مدیران و مستخدمین دولت حین انجام وظیفه و یا به مناسبت آن حق و وظیفه همگانی است.

برای گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در دستگاههای موضوع این قانون، شورایی تشکیل می‌گردد اعضاء این شورا توسط بالاترین مقام هر دستگاه تعیین و زیر نظر وی انجام وظیفه می‌نماید.

دستگاههای تبلیغی و رسانه‌ای مکلفند جهت فراهم نمودن زمینه اجرای امر به معروف و نهی از منکر، سطح آگاهیهای عمومی را در این خصوص از طریق آموزش و اطلاع‌رسانی ارتقاء دهد.

دستگاههای آموزشی کشور مکلفند مطابق آئین‌نامه‌ای که بنا به پیشنهاد شورای سیاستگذاری امر به معروف و نهی از منکر به تصویب هیئت دولت می‌رسد نسبت به فرهنگسازی امر به معروف و نهی از منکر در میان دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید برنامه‌ریزی اقدام کنند.

گفتنی است برای سیاستگذاری در زمینه فریضه امر به معروف و نهی از منکر و گسترش فرهنگ آن در جامعه و ساماندهی امور مربوط به این فریضه، نظارت بر کلیه فعالیتهای دولتی، غیر دولتی و مردمی و هماهنگی بین دستگاهها، شورایی به نام «شورای سیاستگذاری امر به معروف و نهی از منکر» تشکیل می‌گردد که اعضاء شورای مذکور عبارتند از نماینده مقام معظم رهبری به عنوان رئیس شورا، یکی از معاونین رئیس جمهور به انتخاب رئیس جمهور، یکی از معاونین قوه قضائیه به انتخاب رئیس قوه قضائیه، یکی از نمایندگان به انتخاب مجلس شورای اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و یکی از اعضاء شورای عالی حوزه علمیه به انتخاب این شورا است.
تصویب سیاستها در زمینه اجرای امر به معروف و نهی از منکر در کشور،تعیین اولویتهای مظاهر و مصادیق معروف و منکر،نظارت بر حسن اجرای سیاستهای مصوب در جامعه،ایجاد هماهنگی برای انجام تبلیغ و اطلاع‌رسانی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر و ارائه گزارش سالانه به مقام معظم رهبری ازوظایف شورا امر به معروف و نهی از منکر است.

تشکیلات فعلی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر از این پس صرفاً وظایف دبیرخانه شورا را بر عهده‌ دارد.
طبق این طرح وظایف و اختیارات دبیرخانه عبارت است از: تدوین سیاستهای امر به معروف و نهی از منکر در کشور و ارائه آن جهت تأیید به شورا، ایجاد زمینه‌ها و ساز و کارهای قانونی جهت اعمال نظارت فعال و مؤثر، برنامه‌ریزی برای توسعه مشارکت همه جانبه و فراگیر مردم، دستگاههای اداری کشور و رسانه‌ها در ترویج امور خیر و معروف و پیشگیری از وقوع منکرات، شناخت مظاهر و مصادیق مهم و اولویت‌دار معروف و منکر و بررسی زمینه‌ها، علل و عوامل رشد و توسعه آن و آثار و پیامدهای آن در هر زمان و ارائه به شورا.

حمایت همه جانبه از اقدامات قانونی آمران به معروف و ناهیان از منکر، تدوین راهبردهای آموزشی برای سطوح مختلف جامعه و کمک به برنامه‌های آموزشی دستگاههای ذیربط.، پژوهش و تحقیق در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، کمک به تشکیل جمعیتها و تشکلهای مردمی که هدف آنها فعالیت در حوزه امر به معروف و نهی از منکر است از دیگر وظایف تعین شده برای شورای امر به معروف ونهی از منکر است.
پایان پیام/
 

کد خبر 359365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha