رتبه 26 خراسان شمالی در حوزه سوادآموزی شایسته نیست

خبرگزاری شبستان: معاون سیاسی، امنیتی استاندار خراسان شمالی وجود 29 هزار بی سواد و قرار گرفتن استان در رتبه 26 کشوری را شایسته این استان ندانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، رحیم نوروزیان، معاون سیاسی، امنیتی استاندار خراسان شمالی در جلسه ستاد راهبردی سواد آموزی که امروز (27 فروردین) در محل سالن شهید ماژانی استانداری برگزار شد، کسب رتبه 26 سواد آموزی استان در بین 32 استان کشور را شایسته ندانست و اظهار داشت: با توجه به وجود نیروهای انسانی کارآمد و مفید در استان می بایست تمام تلاش ها در راستای ارتقای فعالیت های سوادآموزی صورت گیرد.

وی متذکر شد: بایستی همانطور که رهبری اعلام کردند این استان جز 10 استان برتر کشور در همه زمینه ها قرار گیرد.

وی از سواد به عنوان حرکتی به سوی نور یاد کرد و اظهار داشت: براین اساس ضروری است تمامی دستگاه های مرتبط تمام تلاش و همت خود را جهت تغییرات محسوس در این امر لحاظ کنند.

 

ضرورت بهره گیری از نیروهای متخصص و کارآمد برای عملیاتی کردن فعالیت های سوادآموزی

مدیرکل برنامه ریزی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه اهمیت و جایگاه سوادآموزی در توسعه کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: انتظار ما از فعالان سواد آموزی این است که در این زمینه، عملیاتی کردن فعالیت ها و استفاده از نیروهای متخصص و کارشناس را مد نظر قرار دهند.

مجید پورعیسی تصریح کرد: در این میان نباید در بهره گیری از روش ها و منش های نهضت؛ تنها عمل کنیم بلکه باید از تمام افراد متخصص و کارشناس استفاده کنیم.

وی متذکر شد: با توجه به وجود حدود 10 میلیون بی سواد محض در کشور باید فعالیت های سوادآموزی هدفمند شود و با برنامه ریزی درست به سراغ بی سوادان برویم و با شناساندن مزایای سواد در جامعه و تشویق، آنها را پای کار آوریم.

پورعیسی همچنین بر آسیب شناسی فعالیت های سوادآموزی و شناسایی دلایل بی سوادی تاکید کرد.

وجود 29 هزار بی سواد در خراسان شمالی

سید محمد لنگری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در ادامه جلسه از وجود 29 هزار بی سواد 10 تا 49 سال در استان بر اساس سرشماری سال 90 خبرداد و گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته امسال می بایست 16 هزار بی سواد و سال آینده 13 هزار نفر را باسواد کنیم.

وی با بیان اینکه براساس اعلام دولت تا پایان دوره 5 ساله پنجم توسعه بایستی بی سوادی در کشور ریشه کن شود، گفت: تمام تلاش ها در راستای کاهش آمار بی سوادی در استان صورت می گیرد.

وی تلاش های گذشته استان در امر بی سوادی را مطلوب ندانست و بیان داشت: لازم است در این امر اهتمام و همکاری بیشتری از سوی دستگاه های استان صورت گیرد.

وی همچنین جلوگیری از ایجاد بی سوادی و برون سپاری فعالیت های سواد آموزی را دو سیاست پیش روی این اداره کل در سال جاری اعلام کرد.

باسوادی 89/89 درصد جمعیت 10 تا 49 سال استان

مهدی مودی، معاون نهضت سواد آموزی خراسان شمالی نیز قرار گرفتن استان در رتبه 26 کشوری در امر سواد آموزی را مورد قبول ندانست و گفت: این آمار براساس فرم های خود اظهار مردم به دست آمده است در حالی که حقیقت به گونه دیگری است.

وی درصد باسوادی در رده سنی 10 تا 49 سال را 89/89 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: این درحالی است که این میزان در کشور 45/92 درصد است و خراسان شمالی تنها 5/2 درصد از کشور عقب است.

مودی میانگین رشد بی سوادی کشوری را 69/2 درصد عنوان کرد و یادآور شد: جایگاه استان خراسان شمالی از لحاظ عملکرد طی 5 سال اخیر رتبه دوم کشوری است.

وی بالاترین درصد باسوادی در رده سنی 10 تا 49 سال را مربوط به شهرستان گرمه با 8/94 درصد و کمترین را مربوط به شهرستان رازو جرگلان با 47/79 درصد اعلام کرد.

پایان پیام/

 

کد خبر 359351

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha