نشست جریان سازی سینما با رویکرد آینده انگاری سینمای انقلاب

خبرگزاری شبستان: نشست جریان سازی سینما با رویکرد آینده انگاری سینمای انقلاب، با همت حوزه هنری استان البرز شامگاه (26 فروردین) با حضور یکی از منتقدان سینما در تالار شهیدان نژادفلاح در کرج برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز؛ نشست جریان سازی سینما با رویکرد آینده انگاری سینمای انقلاب شامگاه (26فروردین)، با حضور مسعود فراستی، منتقد و نظریه پرداز سینما و سیرایی همچنین جمعی از فیلم سازان جوان استان البرز برگزار شد.

 

در این نشست فراستی با برشمردن سرفصل هایی از شخصیت و فرم هنر سینمای شهید مرتضی آوینی گفت: مرتضی آوینی یک سینما شناس جدی پس از انقلاب است و تا به امروز هیچ مسلمان انقلاب اسلامی از سینما نمی فهمد و احتمالا نخواهد فهمید.

 

فراستی ادامه داد: مرتضی آوینی به شدت می فهمد که به چه مدیومی نگاه می کند، مدیومی که از راه دل است نه راه عقل، او با ظرف و مظروف مخالف بود و معتقد بود که هنر ظرف نیست راه است، بیان است.

 

مرتضی آوینی با سینمای بی مخاطب خاص مخالف بود

 

منتقد سینما افزود: این نقطه تفاوت مرتضی با کسانی است، که از دیروز در خصوص انقلاب حرف می زدند، مرتضی هنر را ظرف نمی دید، راه می دید و اندیشه ها و تفکرش را با زبان هنر بیان می کرد.

 

وی شهید مرتضی آوینی را طرفدار سنمای بومی، ملی دانست و گفت: آوینی با سینمای بی مخاطب خاص مخالف بود و در حقیقت برپایه این نظر بود که داشتن مخاطب خاص و عام فهمیدن سینما است.

 

سینمای ما باید تعهد جدی نسبت به مسائل روز کشورمان را داشته باشد

 

فراستی گفت: امروز سینمای قدرتمند هالیوود با ساخت فیلم های میلیتاریستی تبلیغ دولت اوباما را می کند، دغدغه ها، ساختارهای سیاسی و فکری جامعه روز خود را با سلاح و مدیوم سینما مطرح می کنند، در حالی که سینمای ما، فیلم ساز ما این تعهد جدی را نسبت به مسائل روز کشورمان ندارد.

 

وی با نظر و تامل بر این موضوع که مدیوم سینمای هالیوود و ایالات متحده آمریکا سینما است و مدیوم ایران، کلام است، گفت: امروز اگر اسلحه را از دست دولت ایالات متحده بگیریم با سلاح سینما می تواند اهداف استکباری اش را پیاده کند چراکه سینما بلد است، در حقیقت مدیوم آنان سینما است، این در حالی است، که مدیوم ایران کلام و ادب است.

 

در ادامه وی با بیان این مهم که تا زمانی که دولت متولی سینما است، هنر متعهد انقلابی ظهور نمی کند، توضیح داد: دولت نباید و نمی تواند متولی سینما باشد، یک دولت می رود دولت دیگر می آید، در واقع هنر سفارشی، هنر انقلابی نمی شود.

 

وی تجربه سینمای اروپای غرب و روسیه را در چارچوب قالب دولتی اش مورد نظر قرار داد و بیان کرد: سینما باید دغدغه هنرمند باشد، دغدغه ای برگرفته از فردیت، مردم و مخاطبان خاص و عام سینمای سفارشی نمی تواند سینمای متعهد باشد.

 

کارشناس سینما در پایان این نشست حاصل تجربه سینمای ایران از حضور در سطوح بین المللی را یک فاجعه ملی دانست و اظهار داشت: سینمای جشنواره ای ما یک سینمای بی‌هویت و وطن‌فروش است، سینمای ما باید تحولی عظیم را در خود ایجاد کند و در این مسیر نگاه، شهامت و روحیه انقلابی شهید مرتضی آوینی را الگوی خود قرار دهد.

 

برپایه این گزارش در ادامه این نشست با همت حوزه هنری استان البرز تئاتر خیابانی با مفهموم دفاع مقدس برگزار شد و فیلم سازان جوان به همراه فراستی از این تئاتر دیدن کردند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 359090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha