به گزارش خبرگزاری شبستان، حسینی پس از واکاوی سیره و رفتار پیامبر در زندگی شخصی خود در قالب کتاب «سلوک فردی» که با سبکی منحصر به فرد نوشته شده بود در این اثر به موضوع رفتارها و حرکات اجتماعی پیامبر با تکیه بر احادیث و روایات و نیز آیات قرآن کریم پرداخته است.
در سبک روایی سید مجتبی حسینی در این کتاب و در حرکتی تازه و بدیع، از توضیح و تفسیر و تحلیل گفتارها و رفتارهای پیامبر اکرم (ص) پرهیز شده است و در مقابل نویسنده سعی کرده است با اتخاذ رویکردی عمومی به معرفی برخی صفات اخلاقی و آداب پیامبر اکرم (ص) در رفتارها و کنشهای اجتماعی آن بپردازد.
حسینی در مقدمه این کتاب و در شرح این رویکرد خود به این موضوع اشاره داشته است که علت دور شدن از رویکرد تحلیل و تفسیر رفتار پیامبر اکرم (ص) و اتخاذ شیوه تفسیری تازه در این اثر به دلیل این است که مخاطب در روش تحلیل تنها از زاویهای خاص به یک موضوع وارد شده و از سایر زوایای ممکن برای تحلیل رفتار حضرت ختمی مرتبت دور میماند.
با این رویکرد سید مجتبی حسینی کتاب خود را اثری در راستای واکاوی رفتار پیامبر اکرم (ص) در موضوعاتی چون آداب سفر، تواضع, رفتار با اصحاب، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و مردمی بودن عنوان داشته است که با نگاهی عمومی و همه فهم گردآوری و تدوین شده است.
حسینی با چنین رویکردی در نخستین بخش از کتاب خود به سراغ بررسی رفتار پیامبر خاتم با اقشار مختلف مردم رفته است و به ترتیب خانواده و اقوام، اصحاب، نیازمندان، فضلا و بزرگواران, کودکان، خطاکاران و غیر مسلمین را از این منظر در سیره رفتاری ایشان مورد بازخوانی قرار داده است.
کتاب اما در ادامه متن خود به موضوع بازخوانی گزیدهای از کردار اجتماعی پیامبر اکرم (ص) توجه نشان داده است و در این زمنیه موضوعاتی مانند نماز، سفره و غذا، جنگ و معاشرت را از نگاه گذرانده است.
بخش دیگری از این کتاب به موضوع نگاه به گزیدهای از صفات و اخلاق حسنه پیامبر اکرم (ص) توجه نشان داده است و رفتارهایی از قبیل تعهد، امانتداری، حیا، مدارا، صبر، تحمل و مردمداری را مورد توجه خود قرار داده است.
یکی از نکات قابل توجه این کتاب متن بسیار ساده و روان آن است که با بهرهگیری از عبارات و افعالی بسیار ساده و قابل درک برای عموم مخاطبان خلق شده است. از سوی دیگر تساط نویسنده بر احادیث و روایات، منجر به خلق متنی از سوی او شده است که در آن میان عبارات درج شده توسط حسینی و متن احادیث تلفیق شده با متن، پیوستگی قابل توجهی به وجود آمده و به هیچ عنوان مخاطب با گسستگی روایی و محتوایی در متن مواجه نیست.
لازم به یادآوری است مهندس سیدمجتبی حسینی، متولد سال 1338 شمسی، تحصیلات حوزوی خود را از سال دوم راهنمایی آغاز کرد و در سن 30 سالگی به درجه اجتهاد رسید. وی همچنین بهطور همزمان کارشناسی مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تهران و پس از آن کارشناسی ارشد معماری و کارشناسی ارشد فلسفه علم را نیز به پرونده علمی خود افزود. از این مهندس اسلامشناس تاکنون بیش از 20 تألیف در حوزه دینپژوهی و بیش از هزار ساعت سخنرانی منتشر شده است.
از دیگر آثار او میتوان به «با حسین (ع) تا مهدی (عج)»، «مقامات اولیاء جلد 1 و 2»، «مرگ»، «نگاه به زن»، «در ولایت مهدی (عج)»، «شکوفایی شخصیت و روشهای آن»، «انسان در پویه تاریخ»، «معرفت و محبت (پویش پیامبر 1)»، «خلقت تا بعثت (پویش پیامبر 2)»، «بعثت تا رحلت (پویش پیامبر 3)»، «معراج (پویش پیامبر 4)»، «وحی، تجربه نبوی و خاتمیت (پویش پیامبر 5)»، «سلوک فردی (پویش پیامبر 6)»، «حضرت سکینه (س)، اسطوره ادب و عرفان» و «موعود غدیر» اشاره کرد.
کتاب سلوک اجتماعی را انتشارات کتاب نیستان در 78 صفحه و با قیمت 4500 تومان منتشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما