به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر انوشیروان محسنی بندپی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایرانیان در گفتگوی خبری شب گذشته با اشاره به اولویت های اصلی سازمان در خصوص پوشش بیمه، گفت: این طرح در راستای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت و برنامه های دولت تدبیر و امید و همچنین اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر پوشش بیمه پایه همگانی و اجباری آحاد مردم اجرا می شود.
وی با اشاره به بررسی های انجام شده درخصوص نحوه تحت پوشش قرار دادن همه افراد جامعه، خاطرنشان کرد: 80 درصد افرادی که فاقد بیمه درمانی می باشند افرادی کم درآمد و بیکار هستند که در حاشیه شهرها زندگی می کنند.
محسنی بندپی با تشریح طرح پوشش بیمه همگانی و اجباری رایگان، اظهارداشت: داشتن هویت ایرانی و نداشتن هرگونه بیمه سلامت از مهم ترین شرط های مشمولان این طرح است.
وی زمان نام نویسی از مشمولان این طرح را اول اردیبهشت سال جاری اعلام کرد و گفت: متقاضیان باید برای انجام ثبت نام به سامانه اینترنتی سازمان بیمه سلامت ایران به نشانی www.bimehsalamat.ir مراجعه کنند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایرانیان با بیان اینکه افراد یارانه بگیری که فاقد بیمه درمان هستند به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار می گیرند، افزود: افرادی که از دریافت یارانه انصراف داده اند نیز تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
وی با اشاره به وسعت خدمات دهی بیمه سلامت به مردم، اظهارداشت: این بیمه مطابق بیمه های روستایی، عشایری و کارکنان دولت و باتوجه به برخوردار بودن حوزه سلامت از محل فاز دوم یارانه ها به افراد خدمات رسانی می کند.
محسنی بندپی، حداکثر پرداختی بیمه شدگان در بخش بستری را 10 درصد و در بخش سرپایی را 30 درصد حق ویزیت اعلام کرد و افزود: با اجرای این طرح همه لوازم مصرفی مورد نیاز در بیمارستان های دولتی در دسترس بیماران قرار می گیرد.
وی ادامه داد: بیمه شدگان روستایی، عشایری و حاشیه شهرهای زیر 20 هزار نفر فقط 5درصد از هزینه های درمان را در بخش بستری بیمارستان های دولتی پرداخت می کنند.
وی اظهارکرد: در حال حاضر 60هزار نفر بیمار خاص دارای کارت هوشمند در کشور داریم که اقلام مصرفی داروهای آنها کاملا رایگان بوده و تحت پوشش سازمان بیمه سلامت است.
وی افزود: سال گذشته، 50درصد هزینه های 9 قلم داروی نازایی و 70 تا 90 درصد هزینه های 270 قلم داروی صعب العلاج را تحت پوشش بیمه قرار دادیم.
محسنی بندپی، یارانه امسال سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را 2 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: داروهایی که نیاز داریم تا تحت پوشش بیشتر بیمه قرار بگیرند، در سال جاری به لیست داروهای تحت حمایت افزوده می شود.
وی با اشاره به تصمیم دولت بر تحت پوشش بیمه همگانی قرار دادم همه آحاد مردم، اذعان داشت: دولت 800 میلیارد تومان از محل منابع فاز دوم هدفمندی یارانه ها برای تحت پوشش بیمه قرار دادن همه آحاد مردم در نظر گرفته است.
محسنی بندپی با بیان اینکه تلاش می کنیم شرایطی فراهم کنیم تا اعتماد و اطمینان را در جامعه فراهم کنیم، افزود: نظام پوشش بیمه همانی و ارتقا سلامت همگانی از اهداف مهم فاز دوم هدفمندسازی یارانه هاست.
وی با اشاره به جلسات شورای عالی بیمه، تصریح کرد: در سایه تعامل، همفکری و هم اندیشی، کارها سریع تر و با کیفیت بهتر انجام می شود.
محسنی بندپی با بیان اینکه تولیت بیمه سلامت در اختیار وزارت بهداشت است، یادآور شد: وزارت بهداشت باید نحوه اجرا و ارائه خدمات را به ما اعلام کند تا بتوانیم خدمات مناسبی به متقاضیان ارائه دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت ایرانیان تا پایان بهمن پارسال همه بدهی های خود را به بیمارستان های دولتی پرداخته کرده است، تصریح کرد: 28 اسفند نیز مصوب شد تا 750 میلیارد تومان بابت مطالبات بیمارستان های دولتی در اختیار این سازمان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه آمار مشخص و شفافی در خصوص افرادی که فاقد بیمه هستند، وجود ندارد، اذعان داشت: براساس تحقیقات میدانی انجام شده تقریبا سه درصد جمعیت 23 میلیونی روستاها و حدود 22 درصد جمعیت حاشیه کلان شهرها و حدود یک میلیون نفر از جمعیت شهرهای زیر 20 هزار نفر دفترچه بیمه ندارند.
محسنی بندپی در ادامه با اشاره به طرح های مختلف برای تجمیع بیمه سلامت و ادغام بیمه ها و سازمان های بیمه گر، بیان کرد: تجمیع منابع و سپس تجمیع ساختاری صندوق ها، رسیدگی به اسناد پزشکی و یکسان سازی آنها، راهبردی شدن خرید خدمت، ادغام ساختاری و تمرکز در سیاست گذاری ها از جمله مباحثی است که در دستور کار قرار داده ایم.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به اهداف مورد نظر در حوزه سلامت به عزم ملی در سطح مجلس و هیات وزیران نیازمندیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایرانیان، کاهش سهم درمانی پرداختی از جیب مردم را از مهم ترین اهداف سازمان بیمه سلامت ایرانیان ذکر کرد و افزود: براساس آیین نامه بیمه همگانی و اجباری حتی کسانی که برای بیمه شدن نام نویسی نکنند رها نمی شوند و بیمه می شوند.
وی یادآور شد: اگر بسته بیمه پایدار برای 77 میلیون نفر به صورت یکسان واریز شود، به سمت استانداردسازی و ارائه خدمات مطلوب سلامتی حرکت می کنیم که در اینصورت دغدغه مردم در بخش سلامت و هزینه های درمان برطرف خواهد شد.
پایان پیم/
نظر شما