مرگ و میر نارسایی قلبی پیشرفته بیشتر از سرطان است

خبرگزاری شبستان: رییس بخش قلب بیمارستان مسیح دانشوری گفت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها نارسایی قلبی است که اگر درمان مناسبی برای آن صورت نگیرد مرگ و میر در موارد پیشرفته آن بیشتر از سرطان است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر بابک شریف‌کاشانی، رییس بخش قلب مسیح دانشوری در نشست خبری چهارمین کنگره نارسایی قلبی ایران گفت: نارسایی قلبی ناشی از انواع بیماری‌هاست و تنها یک عامل منجر به بروز نارسایی قلبی نمی‌شود.

 

وی افزود: نارسایی قلبی یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که اگر درمان مناسبی برای آن صورت نگیرد در مراحل پیشرفته دارای مرگ و میری بیشتر از سرطان است.

 

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از مراکز فعال پیوند قلب است که تنها 20 عمل پیوند در سال گذشته توسط بیمارستان مسیح دانشوری صورت گرفت.

 

وی افزود: از 20 سال پیش تاکنون هنوز تعداد عمل‌های پیوند قلب در کشور زیر هزار مورد است و سال گذشته جمعا 70 پیوند قلب انجام گرفت که حدود 75 تا 80 درصد آن بسته به مراکز پیوند موفقیت داشته‌اند.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص چالش‌های پیش‌رو در این حوزه گفت: کشور ایران پیشرفت‌های خوبی در حوزه درمان بیماری‌های قلبی داشته که تنها یکی دو وسیله که دارای تکنولوژی پیشرفته و مربوط به قلب‌های مصنوعی است را نداریم که شامل وسایل کمکی قلب است که می‌تواند جایگزین قلب شود که البته با ارتباط‌هایی که از طریق برگزاری این کنگره با چند شرکت آمریکایی گرفته‌ایم امیدواریم این مشکل نیز مرتفع شود.

 

وی در خصوص شرکت‌کنندگان خارجی در این کنگره اظهار کرد: در این کنگره مراکز اصلی نارسایی قلب ایتالیا و ترکیه همچنین نمایندگانی از انگلیس، آلمان و پزشکان ایرانی‌الاصل مقیم خارج کشور شرکت خواهند کرد که بحث و تبادل اطلاعات در خصوص دریچه میترال به عنوان محور اصلی کنگره مطرح خواهد شد.

 

درصد شیوع نارسایی قلبی در دنیا سه درصد است

 

در ادامه، دکتر سعید علیپور پارسا، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و دبیر علمی چهارمین کنگره نارسایی قلب ایران گفت: این کنگره با مشارکت انجمن قلب ترکیه و همچنین رییس انجمن نارسایی قلب در روزهای دهم تا دوازدهم اردیبهشت برگزار می‌شوند و عمده شرکت‌کنندگان در زمینه نارسایی قلب تخصص دارند.

 

وی با اشاره به اینکه درصد شیوع نارسایی قلبی در دنیا سه درصد است، اظهار کرد: نارسایی قلبی فقط مربوط به پمپاژ نیست که دارای تقسیم‌بندی‌های مختلفی است که حتی شامل سختی عضله نیز می‌شود.

 

وی همچنین در خصوص قلب مصنوعی نیز اظهار کرد: قلب مصنوعی در دسترس بسیاری از کشورهای دنیا نیز نیست و برای ما نیز قلب مصنوعی جزء اولویت‌های بعدی است.

 

وی خاطرنشان کرد: برخی از سخنرانان و صاحب‌نظران آمریکایی در حوزه نارسایی قلب به دلیل اینکه نمی‌توانند در این کنگره شرکت داشته باشند از طریق ویدیوکنفرانس در این کنگره شرکت خواهند کرد.

 

وی همچنین از برگزاری کارگاه‌های مختلف در حاشیه این کنگره خبر داد و گفت: یکی از این کارگاه‌ها کارگاه ترک سیگار است چرا که یکی از عوامل بروز نارسایی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم تأثیرگذار است و باعث بروز گرفتگی عروق کرونر و نهایتا نارسایی قلبی می‌شود مصرف دخانیات است.

 

همچنین، دکتر محمد اسدپور پیران‌فر، مدیر گروه قلب دانشگاه شهید بهشتی و رییس چهارمین کنگره نارسایی قلب ایران گفت: در ایران توانمندی‌های خوبی در حوزه قلب ایجاد شده که قابل عرضه به تمام دنیا خواهد بود.

 

وی با تاکید بر تبادل اطلاعات در دنیای علمی اظهار کرد: سال گذشته حتی مشکلاتی برای برگزاری کنگره‌های علمی داشتیم که از آنها ممانعت می‌شد اما در ماه‌های اخیر این مشکل حل شده است و برای قرار گرفتن در سرعت پیشرفت علم و تحولات علمی باید به ارتباطات و تبادل علمی و همفکری توجه ویژه شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در این کنگره امکانات علمی و تازه‌ترین دستاوردها در حوزه نارسایی قلبی عرضه خواهد شد.

 

رییس چهارمین کنگره نارسایی قلبی اظهار کرد: نارسایی قلبی یک شاخه مهم و گسترده از قلب است که در زمینه درمان پیشرفت‌های خوبی در کشور طی سال‌های گذشته داشته‌ایم و به ندرت بیماری امروزه به دلیل مشکلات قلبی و درمان به خارج اعزام می‌شود.

 

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در تامین تجهیزات اظهار کرد: این مشکلات در چند ماه اخیر و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به نسبت گذشته بسیار کاسته شده است و حتی می‌توانیم بگوییم در این چند ماه به اندازه چند سال کار صورت گرفته است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 358188

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha