به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، امیدوار رضایی معاونت قوانین مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه 24 فروردین گزارش این معاونت در دوره نهم را قرائت کرد.
طبق گزارش قرائت شده از سوی امیدوار رضایی مجموعه طرحها و لوایح تقدیمی به مجلس 444 طرح بوده است که از این تعداد 76 طرح و لایحه مصوب شده است و سه طرح و لایحه نیز به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است.
امیدوار رضایی با اشاره به طرح ها و لوایح آماده شده در کمیسیون ها برای طرح در مجلس برای شور دوم گفت: این تعداد 61 طرح است که تعداد 212 طرح و لایحه نیز تحت بررسی در کمیسیون ها در مرحله شور اول است معاونت قوانین مجلس تعداد لوایح مسترد شده از سوی دولت در مجلس نهم را 11 لایحه عنوان کرد و ادامه داد: یک طرح نیز از سوی نمایندگان مسترد شده است و 12 طرح و لایحه نیز در مجلس رد شده است و یک طرح نیز مسکوت مانده است.
وی ادامه داد: تعداد طرح ها و لوایح بایگانی شده 47 طرح و لایحه است و در مجموع نیز 16 طرح و لایحه تا پایان دوره بلاتکلیف مانده است.
وی تعداد جلسات علنی مجلس را تاکنون 196 جلسه عنوان کرد.
همچنین امیدوار رضایی تعداد طرح های نمایندگان در صحن علنی را 305 طرح عنوان کرد و ادامه داد: شورای عالی استانها 15 طرح و دولت نیز تاکنون 124 لایحه به مجلس ارایه داده است که از مجموع این طرح ها و لوایح 56 طرح نمایندگان و 42 لایحه دولت مصوب شده است این در حالی است که طرح های شورای عالی استانها مصوب نشدهاند.
وی با اشاره به آخرین وضعیت طرح ها و لوایح تقدیمی در دوره نهم و از تاریخ 7/3/91 لغایت 19/1/93 گفت: در مجموع 41 طرح به عنوان مصوبات ابلاغ شده به دولت و 35 لایحه از سوی دولت به عنوان مصوبات ابلاغ شده به دولت در مجلس مصوب شده است.
وی بیان کرد: 235 طرح به صورت عادی و 117 لایحه نیز به صورت عادی و همچنین 65 طرح و 5 لایحه به صورت یک فوریتی، 16 طرح به صورت دو فوریتی و دو لایحه به صورت دو فوریتی و یک طرح و سه لایحه طبق اصل 85 در مجلس مورد رسیدگی قرار گرفته است.
وی همچنین روزهای رسیدگی به لوایح دولت در سال 92 را 13 روز و رسیدگی به لایحه بودجه 93 را 11 روز و مجموع رسیدگی به لایحه بودجه 92 را 26 جلسه و بودجه 93 را نیز 26 جلسه عنوان کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: معاونت قوانین در راستای وظایف تقنینی و امور مربوط به تحقیق قوانین مکاتبات متعددی با مقامات و مسئولین قوه مجریه انجام داده است و جلسات عدیده ای با انها برگزار کرده است.
امیدوار رضایی با اشاره به مشکلات در حوزه قانونگذاری گفت: از جمله مشکلات قانونگذاری نبود نقشه راه قانونگذاری تا قبل از ابلاغ سیاستهای کلی مزبور که در مجمع تشخیص در مراحل نهایی قرار دارد و افزایش تقاضا برای رسیدگی به طرحها و لوایح با قید فوریت است.
معاونت قوانین مجلس همچنین با اشاره به عملکرد مجلس در موضوع سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گفت: این معاونت به دستور رییس مجلس تاکنون در سه جلسه کاری به بررسی وظایف ابلاغی در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پرداخته است که بر حذف موانع قانونی در مسیر اجرای سیاستهای کلی تاکید دارد.
وی برنامه زمانبندی این معاونت را برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به شرح زیر عنوان کرد و ادامه داد تعیین اولویتها و مشخص کردن قوانین مزاحم ظرف سه ماه، تدوین و ارایه طرح یا لایحه برای حذف قوانین مزاحم و ادامه فعالیت کارگروه برای اصلاح قوانینی که نیاز به اصلاح دارند و بتوان با تنقیح انها به یک قانون جامع رسید ظرف مدت 6 ماه و از جمله برنامه های این معاونت عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما