به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سهیلا جلودارزاده، مشاور وزیر صنعت و رییس ستاد برگزاری اولین نمایشگاه نقشآفرینی زنان در توسعه پایدار در نشست خبری امروز صبح گفت: در حال حاضر کشور در شرایط خاصی بسر میبرد و به لحاظ اقتصادی مسایل زیادی به دلیل تحریمها و سوءمدیریتها دارد و مادران ایرانزمین در این رابطه احساس نگرانی و دغدغه کرده برنامههای عملیاتی را برای رفع چنین مسایلی آغاز نمودهاند.
وی افزود: زنان جامعه ایران بنا به رهنمودهای رهبری در عرصه فرهنگ نقشآفرینی زیادی داشتند و در زمینههای اقتصادی نیز همواره حضور داشتهاند.
این نماینده مجلس افزود: زنان از صدر اسلام تاکنون و حتی پیش از اسلام در زمینههای اقتصادی فعال بودهاند و در کشور ما در سه حوزه زعفران، پسته و فرش که بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص دادهاند زنان حرف اول را میزنند.
رییس ستاد برگزاری نمایشگاه افزود: در مدت کمتر از دو ماه کار خود را شروع کردیم، در این فرصت با حجم گستردهای از حضور زنان در بخشهای تولیدی، صنعتی، معدنی، تجاری، فرهنگی و صنایع دستی روبرو شدیم که حجم اطلاعات بسیار ارزشمندی را کسب کردهایم.
وی در ادامه از برگزاری هفت هزار و 870 متر فضای مفید نمایشگاهی برای این کار خبر داد و افزود: ابتدا قرار بود تنها به فضایی 1500 متری اکتفا کنیم اما حجم استقبال به حدی بود که فضایی بیش از شش هزار متر را برای این کار در نظر گرفت.
سهیلا جلودارزاده تصریح کرد: در این نمایشگاه از تمام اقشار حضور دارند و از فقیرترین نقاط کشور نیز زنانی در این نمایشگاه هستند که تولیداتشان به کشورهای دیگر صادر شده و حجم ارزش افزوده عالی را وارد کشور میکنند.
جلودارزاده افزود: در نمایشگاه امسال زنان در عرصههای مختلفی حضور دارند که به سه بخش تقسیم شدهاند، بخش اول شرکتهای خصوصی و تعاونیهای خوداشتغالی هستند، بخش دوم سازمانهای مردمنهاد و خیریهها و بخشی نیز فعالان فرهنگی هستند.
وی تصریح کرد: ارایه کالاهای فرهنگی، صنایع غذایی و کشاورزی، پوشاک، صنایع دستی و فرش از مواردی بود که در این نمایشگاه به آن پرداخته شده است.
مشاور وزیر صنعت درباره کسانی که در برگزاری این نمایشگاه همراهی داشتند، گفت: وزارت نفت، ارتباطات، جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش، معاونت امور زنان ریاستجمهوری، سازمان فنی و حرفهای از جمله بخشهایی هستند که در این نمایشگاه همکاری داشتهاند.
وی تصریح کرد: همچنین بنیاد خیریه محک و بیماریهای خاص برای درمان آسیبدیدگان بخش صنعت در این نمایشگاه حاضر میشوند.
وی همچنین از برگزاری 2 همایش جانبی در این مدت خبر داد و گفت: نشستی بینالمللی در کنار نمایشگاه با حضور وابستههای اقتصادی سفارتخانهها، همسران سفرا برگزار میشود و همچنین از اتحادیه جهانی زنان مسلمان در این نمایشگاه حضور دارند.
وی گفت: در روز پایانی نمایشگاه نشست مقدماتی گفتوگوی ملی زنان برای توسعه پایدار برگزار میشود و با تشکیل دبیرخانه دایمی راهحلی برای حذف فیزیکی زنان از عرصه اقتصادی و سیاسی اندیشیده میشود.
وی درباره نشست بینالمللی این همایش افزود: بسیاری از زنانی که در این عرصه حاضر میشوند کسانیاند که در سطح کشوری از نوابغ اقتصادی محسوب میشوند.
گفتنی است، مراسم افتتاحیه این نمایشگاه روز سیام فروردین از ساعت 10 صبح با حضور آقای جهانگیری معاون اول ریاستجمهوری برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما