به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: گسترش اعتیاد و آسیب های ناشی از یکی از مخرب ترین ناهنجاری ها اجتماعی بشمار رفته و آسیب های فراوانی را در پی خواهد داشت.
وی افزود: از هم پاشیدگی خانواده ها و جرائمی که ناشی از افزایش مصرف مواد مخدر در جامعه است که در نهایت مشکلات عدیده اجتماعی را بوجود می آورد.
زاهدی تصریح کرد: در سالیان گذشته استان کردستان و برخی دیگر از استان های غربی کشور به دلیل ارزش های فرهنگی و اعقتادی از گسترش کمتری برخوردار بود که این امر کردستان را در جمع استان های پاک قرار می داد ولی متاسفانه امروزه با توجه به گسترش مصرف مواد مخدر در جامعه در استان کردستان نیز شاهد افزایش میزان مصرف مواد مخدر هستیم که باید با این پدیده شوم اجتماعی به شدت مقابله کرد.
وی خاطر نشان کرد: باید با اجرای برنامه های پیشگیرانه و با مشارکت عمومی تلاش خود را برای کاهش مصرف مواد مخدر در جامعه کنیم.
زاهدی ادامه داد: با توجه به تغییر شیوه مصرف مواد مخدر از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی باید با ارائه راهکارها و روشهای جدید مبارزه با مواد مخدر به شدت با افزایش مصرف این مواد در جامعه مبارزه کرد.
استاندار کردستان، اظهار داشت: مبارزه با مواد مواد مخدر را مستلزم عزم و اراده ملی و همگانی است و باید همه با همکاری و هماهنگی به سمت کاهش مصرف و ریشه کنی این بلای خانمانسوز گام برداریم.
وی پیشگیری، مقابله و آموزش عمومی را سه مرحله اصلی مبارزه با مواد مخدر در جامعه برشمرد و گفت: در این راستا باید با عزم جدی برای ورود و ساخت و توزیع مواد مخدرتلاش کرده و با اجرای برنامه های آموزش عمومی توسط کمیته فرهنگی و آموزشی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زمینه کاهش مصرف مواد مخدر را فراهم کرد.
زاهدی، تصریح کرد: احاد جامعه باید با شناخت آسیب های ناشی از مصرف مواد مخدر با آگاهی مناسب وارد عرصه مبارزه با مواد مخدر شوند که در این رابطه باید با اطلاع رسانی مناسب به ویژه با همکاری صدا و سیما و رسانه های جمعی سطح آگاهی مردم و خانواده ها را ارتقا بخشید.
وی نجات یک معتاد را نجات جامعه ذکر کرد و در ادامه خواستار ورود خیرین برای مقابله با کاهش معضلات ناشی از مصرف مواد مخدر شد و افزود: خیرین باید همانند سیار عرصه ها نیز فعالانه به این عرصه وارد شوند و با کمک های خود راه را برای حمایت از معتادان و خانواده های آنها فراهم کنند.
استاندار کردستان، اهتمام نیروی انتظامی و دستگاه های اجرایی استان با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در کردستان برای کاهش مصرف مواد مخدر تاکید کرد.
زاهدی، ابراز داشت: جمهوری اسلامی در مسیر مبارزه با مواد مخدر هزینه های فراوان مادی و معنوی را متحمل می شود و در راه نیز تاکنون تعداد زیادی نیروهای انتظامی و امنیتی کشور در رویاروی با قاچاقچیان و سوداگران مرگ به درجه رفیع شهادت رسیده و یا مجروح شده اند که این امر نشان از عزم کشورمان برای مقابله با این بلای خانمانسوز است.
وی گفت: در بحث درمان نیز دولت باید با مشارکت بخش خصوصی وارد میدان شود و شرایط را برای درمان معتادان سالم سازی آنها را فراهم کرد.
استاندار کردستان، با اشاره به لزوم تشدید نظارت بر نحوه درمان معتادان در جامعه خواستار صیانت از معتادان بهبود یافته توسط جامعه و خانواده ها و پذیرش آنها شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، نیز در این جلسه گفت: حمایت و ایجاد بستر اشتغال برای معتادان بهبود یافته در اولویت برنامه ها قرار دارد.
محمد سلیم کریمی، افزود: بر طبق قانون وبرای حمایت از معتادان بهبود یافته به منظور پیشگیری از بازگشت دوباره آنها به سمت اعتیاد، پنج درصد از اعتبارات اشتغالزایی برای ایجاد فرصت های اشتغال این افراد پیش بینی شده است.
وی افزود: در سال گذشته با تلاش های صورت گرفته زمینه اشتغال بیش از 155 معتاد بهبود یافته توسط سازمان های حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) سطح استان فراهم شده است.
کریمی، از ساماندهی ماهانه بیش از 30 معتاد متجاهر در کردستان خبر داد و گفت: در طی چند سال گذشته این اقدام از جمله برنامه های اجرایی و اصلی این شورا در سطح استان بوده که نتایج مطلوبی نیز به همراه داشته است و در این راستا کردستان در جمع استان های موفق در این زمینه قرار گرفته که ماهیانه برای اسکان هر نفر از این معتادان در مراکز و کمپهای ترک اعتیاد 250 هزار تومان مورد نیاز است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته برای اجرای برنامه های شورای مبارزه با مواد مخدردر استان بیش از 23میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که از این میزان اعتبار تاکنون تنها 4 چهار میلیارد آن محقق شده است.
کریمی، ضمن تاکید بر اینکه استانداری ها موظف به تامین 10 درصدی اعتبارات مورد نیاز شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر هستند، در ادامه تصریح کرد: در این راستا دستگاههای اجرایی استان نیز باید با ارتباط موثر با کمیته راهبردی ریاست جمهوری تلاش خود را برای جذب تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز خود برای اجرای برنامه ها و وظایف خود در قالب کمیته های مختلف شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مضاعف کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، در ادامه سخنان خود از برگزاری همایش 4 هزار نفری سازمان های مردم نهاد و معتادان بهبود یافته استان در آینده نزدیک در سنندج خبر داد.
وی با اعلام تعامل مناسب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با دستگاه قضایی استان این همکاری را موجب تسریع در بررسی پرونده های مربوط به مواد مخدر و نیز برخورد با افراد مجرم در این رابطه برشمرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان همکاری سازمان های مردم نهاد را برای مبارزه با مواد مخدر و ساماندهی معتادان را بسیار حائز اهمیت دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری؛ کریمی، از راه اندازی 13 سازمان مردم نهاد تخصصی در زمینه مواد مخدر با همکاری روستاییان که این تعداد سازمان های مردم نهاد 26 روستای استان را زیر پوشش قرار داده اند.
وی در پایان نبود زمین برای ساخت ساختمان شورا، مشکلات کمپ ترک اعتیاد بانوان، صدور مجوز برای کمپهای جدید از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما