تمایل به فرزند آوری با آئین نامه و بخشنامه محقق نمی شود

یک آسیب‌شناس اجتماعی گفت: مقوله زاد و ولد و فرزندآوری دخالتی در خصوصی‌ترین مسئله زناشویی است و ورود به حیاط خلوت خانواده‌ها است که نمی‌شود به صورت مستقیم و در قالب بخشنامه چنین پدیده‌ای را در جامعه تقویت کرد.

جعفر بای، پژوهشگر و آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: مقوله زاد و ولد و فرزندآوری دخالتی در خصوصی‌ترین مسئله زناشویی است و ورود به حیاط خلوت خانواده‌ها است که نمی‌شود به صورت مستقیم و در قالب بخشنامه و آیین‌نامه‌ها چنین پدیده‌ای را در جامعه تقویت کرد.

 

وی افزود: قطعا باید شرایط به گونه‌ای فراهم شود تا به صورت غیرمستقیم خانواده‌ها به صورت داوطلبانه به این امر مهم تأمین یابند.

 

وی با اشاره به اینکه فرزندآوری نیاز به شرایط و بستر مناسب دارد، گفت: به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در حال حاضر نوعی شرایط بازدارندگی از فرزندآوری وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر در خانواد‌ه‌های سنتی ما شاهد زاد و ولد بیشتری بودیم به دلیل حاکم‌بودن نیروی کار و ارتباط آن با تعداد فرزندان بود که به عنوان مظهر قدرت و صلابت خانواده‌ها تلقی می‌شد ولی امروزه به دلیل رشد تکنولوژی و حاکمیت ماشین در زندگی، نیروی کار در قالب تعداد نفرات خانواده حایز اهمیت نیست و تخصص و کاردانی بر تعداد نفرات انسانی برتری دارد.

 

به گفته این پژوهشگر اجتماعی، در جامعه باید شرایط مطلوب و مناسبی را فراهم کرد تا خانواده‌ها بتوانند به راحتی نیازهای همه‌جانبه اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی و رفاهی فرزندان را به راحتی تامین کنند، این امر می‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌ای در افزایش زاد و ولد و فرزندآوری خانواده‌ها داشته باشد.

 

وی ادامه داد: به لحاظ فرهنگی افزایش خواسته‌ها و کثرت نیازهای کاذب وضعیت نامطلوبی را ایجاد کرده و منجر به ناتوانی تأمین آن از سوی خانواده‌ها شده است که باعث ایجاد بازدارندگی از تولد فرزندان بیشتر می‌شود.

 

بای تاکید کرد: به لحاظ اقتدار و حاکمیت فرزندمحوری در زندگی امروز اقتدار والدین کاهش یافته و منجر به پیدایش مشکلات جدیدی در خانواده‌ها شده است که این امر نیز یکی از دلایل کاهش تمایل به فرزندآوری محسوب می‌شود.

 

وی اشتغال زنان را یکی دیگر از دلایل کاهش تمایل به فرزندآوری در جامعه دانست و گفت: اشتغال زنان باعث فروپاشی نظام خانواده شده و شرایط و وضعیتی را حاکم ساخته که آنان به دلیل مسایل شغلی تمایلی به فرزندآوری نداشته باشند چون این پدیده انسجام و اتحاد خانواده‌ها را کاهش داده و منجر به بروز مشکلات جدیدی بر خانواده‌ها شده است.

 

وی اظهار کرد: با حل این مسایل و ایجاد شرایط و بسترهای فرهنگی، اقتصادی و رفاهی می‌توان فرهنگ فرزندآوری را ترویج داده تا خانواده‌ها بتوانند با افزایش تعداد فرزندان زندگی را با کیفیت مطلوب‌تری ادامه دهند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 357675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha