به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، رئیس سازمان نظام پزشکی کردستان، رئیس سازمان بازرسی دانشگاه علوم پزشکی استان، مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان، رئیس بیمارستان تامین اجتماعی و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان و جمع دیگری از پزشکان استان در جلسه شورای نظام پزشکی استان که با حضور استاندار تشکیل شد به بیان مشکلات و دغدغه های جامعه پزشکی استان پرداختند.
در این جلسه رئیس سازمان نظام پزشکی استان خطای پزشکی را جزء لاینفک حرفه پزشکی خواند و گفت: ما منکر خطای پزشکی نیستم و هر پزشکی ممکن است با آن در طول فعالیت خود مواجه شود.
بابک قطبی عنوان کرد: در این بین جامعه مطبوعاتی استان با خطاهای پزشکی به صورت اغراق آمیزی برخورد می کنند و از کاه کوه می سازند.
وی از فعالیت و اقدامات خبرنگاران استان قدردانی کرد و تصریح کرد: جامعه پزشکی استان با یکی از هفته نامه های استان مشکل دارد و طرف سخن ما هم همین هفته نامه است.
دکترجعفر مبلغی جراح و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: رسانه های استان پزشکان را مورد بی مهری خود قرار می دهند و در مواردی که خطایی هم ایجاد می شود اخبار را بدون بیان نظرات کارشناسان منتشر می کنند.
فریبا فرهادی فر، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز از برخورد جامعه مطبوعاتی استان با جامعه پزشکی گلایه کرد و اظهارداشت: همین شب گذشته که در بیمارستان کشیک بودم شاهد مرگ بچه ای بودم که به دلیل اینکه در تنفس، کلیه و مغزش دچار مشکل شد جانش را ازدست داد.
وی ادامه داد: وقتی خبرنگاری بدون اطلاع از نظر پزشکان اقدام به انتشار مطلبی در رابطه با مرگ نوزادان،مادران باردار و غیره می کنند مایه ی دلسردی پرشکان را ایجاد می کند.
مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی کردستان در این جلسه عنوان کرد: اصحاب رسانه استان تعامل خوبی با ما دارند فقط در مواردی باید با دقت و انعطاف بیشتری اقدام به انعکاس اخبار پزشکی کنند.
پیرفلاح خاطرنشان کرد: تعدادی از پزشکان و متخصصان استان سال گذشته از استان خارج و به سایر استان های کشور و عده ای هم خارج از کشور رفتند لذا باید از اقداماتی که منجر به کاهش انگیزی در این افراد می شود پرهیز کرد.
رئیس سازمان بازرسی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اعلام کرد: از سال 88 تاکنون کمتر از 20 مورد پرونده راجع به زیرمیزی در استان وجود داشته که با تعدادی برخورد و افرادی نیز اخراج شدند.
منصوری، فوق تخصص نوزادان هم در این جلسه با بیان اینکه رسانه های استان موجب دلسردی ما پزشکان شده اند، عنوان کرد: همگان بر این مهم که در هر جایی تخلفی صورت گیرد مراجعی برای رسیدگی به آنها وجود دارد، واقف اند.
وی ادامه داد: رسانه ها نسبت به جامعه پزشکی در این چند سال کم لطفی و بی انصافی کردند که کسی هم برخوردی با آنها نکرده است.
وی اعلام کرد: مرگ و میر مادران باردار و نوزدان در هر کشوری رخ می دهد.
این فوق تخصص نوزادان خاطرنشان کرد: انعکاس اخباری در خصوص خطای پزشکی و عدم بیان نظرات کارشناسان موجب بی اعتمادی مردم به پزشکان می شود و جو بدبینی در جامعه ایجاد می کند.
منصوری اظهارداشت: رسانه ها باید فرهنگ سازی و اعتماد بین پزشک و بیمار که در حال از بین رفتن است را تقویت کنند.
در این جلسه علاوه بر موارد ذکر شده در خصوص مالیات و هم چنین کمبود اعضای هیئت علمی درتعدادی از رشته های دانشگاه علوم پزشکی استان و به کارگیری نیروهای تازه نفس و جوان مطالبی عنوان شد.
پزشکان از بی مهری اصحاب رسانه های استان به ویژه رسانه مکتوب مطالب مذکور را بیان کردند ولی خوب است مقداری هم جانب انصاف را رعایت کرد.
خبرنگاران با هدف اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه به بیان مشکلات و اتفاقات و رویدادهای مختلف از زوایای گوناگون می پردازند و در این بین هم نواقص و خطاها و کمبودها را نیز بیان می کنند تا دست اندرکاران و مسئولان مربوطه آنها را نادیده نگرفته و در حل و فصل آنها همت گمارند.
حال علاوه بر این مطالب براستی نابینا شدن دختری شش ساله دیواندره ای بر اثر تزریق آمپول پنی سیلین خطایی است که نباید به آن پرداخته شود چون اینگونه خطاها طبیعی است و پیش می آید.
دختری چشمش را و مادر بارداری جانش را به دلیل عدم توجه کافی و قصور نه تنها پزشک بلکه اکثر پرسنل شاغل در بیمارستان از دست می دهد این گونه مسائل را نباید مطرح کرد چون موجب خروج تعدادی از پزشکان و کاهش انگیزه و دلسردی آنها می شود آیا این موارد دلایل قانع کننده ای برای عدم پرداختن و انتشار اخباری در خصوص خطاهای پزشکی هست.
متاسفانه هرگاه خطایی از ناحیه پزشکان ایجاد می شود به جای اینکه از اصحاب رسانه استان دعوت و علل و عوامل ایجاد آن را بیان کنند آن را انکار و یا مخفی می کنند که تداوم این شیوه بدون شک مشکل را حل نخواهد کرد.
در صورت وقوع هر خطای پزشکی خواه نا خواه عده ای از مردم از آن آگاه می شوند و عدم پرداختن رسانه ها به این موارد نیز موجب ناامیدی مردم از اینکه هیچ سازمان و نهادی نیست که مشکلات آنها را بیان و به گوش مسئولان مربوطه برساند.
پدرشوخان نیز که از پیگیری ها و تلاش های خود مایوس شد و از اینکه هیچ پزشکی در استان نه تنها با اوهمدردی نکردند بلکه او را هم رنجاندند دست یاری به سوی رسانه ها دراز کرد و مشکل دخترش را رسانه ای کرد تا بدین وسیله چشم های دخترش بار دیگر به روی دنیا روشن شود که خوشبختانه این اقدام پدر با همکاری رسانه ها و وکیل شوخان نتیجه داد.
پدر شوخان از نحوه عملکرد پزشکان گلایه داشت و پزشکان استان از انعکاس اخباری در رابطه با شوخان توسط یکی از هفته نامه های استان گلایه کردند.
پایان پیام/
نظر شما