به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، در دیدار با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه این استان که به مناسبت هفدهمین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، شهید سیدمرتضی آوینی صورت گرفت، با اشاره به یکی از سخنان شهید آوینی مبنی بر اینکه ما اوقات فراغت نداریم، تصریح کرد: من هیچ وقت شهید آوینی را از نزدیک ندیدم و رفاقتی با او نداشتهام و آشنایی من با شهید آوینی از طریق فیلم و کتابهای اوست.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، با بیان این که شهید آوینی بهترین الگوی هنری و فرهنگی امروز جامعه است، گفت: این انسان وارسته، هم خود را به بالاترین جایگاه ایمان رساند و هم فهم و درک درستی از دنیا پیدا کرد تا آن جا که هنرمندانه قلم فرسایی می کرد و عرصه های جهاد را به خوبی نشان می داد.
وی با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت شهید آوینی گفت: یکی از پررنگترین وجوه شخصیت شهید آوینی جهادی بودن اوست. ساختار شخصیتی او اینگونه بود که نمیتوانست رفاهطلب و بیتفاوت باشد. دو مقوله شوق و سوز امثال او را بیقرار میکند و اینگونه افراد بیقراری خود را در جهاد نشان میدهند، شهید آوینی هم اینگونه بود و شوق و شوری که داشت را در زندگی جهادی نشان داد.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اظهار داشت: انسان باید از برکت ایمان به جایی برسد که قلب و دل او، مرکز فهم و درک حقایق باشد و این از آثار ایمان است.
امام جمعه شهرکرد با اشاره به این که شهید سیدمرتضی آوینی از آن دسته انسان هایی بود که از سفره ایمان بهره مند شد و فدرت تحلیل و فهم حقایق را پیدا کرد، افزود: شهید آوینی انسانی جهادگر در عرصه سازندگی بود؛ هم خود را ساخت و هم در جهت اصلاح جامعه گام های مؤثری برداشت.
وی افزود: جهان بینی با عنوان نقشه راه شهید آوینی مطرح بود که همواره ما نیز به آن نیازمندیم و همواره شما جوانان و هنرمندان نیز باید جهان بینی را همچون شهید آوینی سرلوحه اقدامات و فعایت های خود قرار دهید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دفاع از دین، آرمانها و ارزشها بسیار سخت است و به هر میزان فضا هنری تر و علمی تر باشد به مراتب سخت تر خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با بیان این که شهید آوینی بهترین الگوی هنری و فرهنگی امروز جامعه است، تصریح کرد: این انسان وارسته، هم خود را به بالاترین جایگاه ایمان رساند و هم فهم و درک درستی از دنیا پیدا کرد تا آن جا که هنرمندانه قلم فرسایی می کرد و عرصه های جهاد را به خوبی نشان می داد.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام همچنین به روز فناوری هسته ای نیز اشاره کرد و گفت: شهدای هسته ای این کشور کسانی بودند که در عرصه دانش ورود پیدا کردند و از خود، خانواده و جانشان مایه گذاشتند تا در مقابل دشمن بایستند و دانش را توسعه و گسترش دهند.
وی با بیان این که شهدای هسته ای عرصه دانش خود را گسترش دادند و این از درک درست آن ها در سایه ایمان نشأت می گرفت، اذعان داشت: به یقین این نوع درک از خود و جامعه، درک هنرمندانه است که نصیب همه کس نمی شود و تنها در سایه ایمان محقق می شود.
این مقام مسؤل در ادامه با اشاره به اقتصاد مقامتی تصریح کرد: کسانی که درک درستی از خود و جامعه داشته باشند، به خوبی می فهمند که دشمن از طریق تحریم و اقتصاد وارد میدان شده است و درک این موضوع برای کسانی که دل و درونشان ظرف فهم و معرفت الهی است، مشکل نیست. رئیس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری با بیان این که همه مردم و مخصوصا اهالی فرهنگ و هنر متولی هستند که سهم خود را به هر نحوی در اقتصاد مقاومتی ادا کنند، اظهار داشت: اگر باید کالاهای خارجی مصرف نکنیم و توجه بیشتری به تولیدات داخلی داشته باشیم، برای تحقق این مهم از هیچ کاری در حوزه فرهنگ و هنر نباید غافل شد و باید با تمام توان در این عرصه وارد میدان شد.
وی گفت: مدیریت جهادی مانند مدیریت زمان است که به وکیل و وزیر نیازی ندارد بلکه همه انسانها باید برنامهها و اوقات خود را مدیریت کنند.
امام جمعه شهرکرد، منحرف شدن هنر از مسیر اصلی خود را مهم ترین مشکل امروز جامعه بیان کرد و ابراز داشت: به یقین آن هنری که از سوی خداوند تبارک و تعای برای بشر ترسیم شده است با آن چه امروز مشاهده می شود، بسیار تفاوت دارد و این خسران است.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام با بیان این که اگر هنرهای امروزی سمت و سوی وحیانی و الهی به خود بگیرند، هنر ارزشمندی هستند، خاطرنشان کرد: از آن جایی که ما جامعه ای مکتبی داریم و افتخارمان آن است که پرورش یافته انبیاء الهی هستیم، بنابراین هر کمالی که نصیب انسان می شود، در سایه مکتب انبیاء محقق می شود و راز انسان شدن بشر در سایه تعالیم الهی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از وجوه پررنگ و شخصیتی شهید آوینی، فرهنگ جهادی وی بوده است اما متأسفانه آن طور که باید این مسأله مورد توجه قرار نگرفته است، خاطرنشان کرد: شهید آوینی دنیا را با خدا میبیند؛ قبل و بعد هر موضوعی فقط خدا را میبیند و خداوند در ذهن او موجود و یا یک پدیده نیست بلکه خدای اکبر است.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که امروز دنیا در زمینه علمی بسیار رشد کرده است اما به خاطر آن که در سایه مکتب الهی نبوده، به تضییع حقوق بشر و استبداد کشیده شده است، تصریح کرد: متأسفانه امروزه شیطان بر بشر حکومت می کند و زمام امور او را به هر سو که می خواهد می کشد.
وی اضافه کرد: اگر انسان از خود، جامعه و حرکت زندگی اش درک درستی داشته باشد، به یقین کار هنرمندانه انجام داده است و این انسان هنرمند، می تواند دست شیطان را با درک درست قطع کند و افسارش را به دست بگیرد.
وی در ادامه تاکید کرد: شهید آوینی در جهان بینی که داشت گویی نقش خداوند را میدید در نوع رفتار و قدرتش خدا را میدید و ما همواره به این جهان بینی نیاز داریم لذا اگر فرزندان ما فقط هنر، فقط فلسفه و یا ظواهر هنری را ببینند هیچ وقت آوینی نمیشوند و از این مباحث، هنرمند ارزشی بیرون نمیآید.
رئیس استانی حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری با بیان این که متأسفانه هنر مسیر انحرافی پیدا کرده است، اظهار داشت: همه باید بکوشیم که نقش خود را به خوبی در عرصه هنر ایفا کنیم و این در صورتی محقق می شود که به جهت های هنری خود، جهت الهی و وحیانی بدهیم.
پایان پیام/
نظر شما