مردم محوری سرلوحه کار شهرداری ها قرار گیرد

خبرگزاری شبستان: ریاست سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، با تاکید بر اینکه شهرداری‌ها باید تلاش کنند نشاط و شادابی بیشتری را به جامعه تزریق کنند، گفت: مردم محوری سرلوحه کار شهرداریها قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، شب گذشته(20 فروردین) در جلسه ای با حضور مسولان استانی، شهردار، اعضاء شورا و مدیران شهرداری سنندج که در راستای بررسی مشکلات و معظلات سطح این شهر برگزار شد، گفت: در خصوص نواحی منفصل شهری و ارتقای درجه شهرداری جلسه‌ای در هفته آینده برگزار خواهد شد تا بهترین تصمیمات در این راستا اتخاذ شود.


هوشنگ خندان‌دل، با بیان اینکه انگیزه و روحیه خوب شهردار سنندج در راستای خدمت به شهروندان سنندجی قابل تقدیر است، اظهار داشت: احساس رضایت با تخصیص به موقع و استفاده صحیح از منابع حاصل می‌شود.


وی، ایجاد پیوند محکم بین اقدامات انجام شده در شهرداری و مردم را یک ضرورت دانست و ادامه داد: شهرداری‌ها باید تلاش کنند نشاط و شادابی بیشتری را به جامعه تزریق کنند.


معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، اتخاذ تصمیمات با رویکرد مردم‌محوری را مورد تأکید قرار داد و افزود: بزرگترین پشتوانه شهرداری‌ها حمایت و نظر مساعد مردم در اجرای امور است.


خندان‌دل، با اشاره به وضعیت خاص اقتصادی کشور در شرایط کنونی استفاده از بخش خصوصی و مشارکت مردم را بهترین راه‌حل در اجرای طرح‌ها دانست و گفت: باید در برخی قوانین بازنگری و به مدیریت شهری توجه بیشتری کرد.


وی با بیان اینکه بخش بزرگی از درآمدهای شهرداری‌ها متکی به ساخت و ساز است خواستار تغییر این رویه شد و گفت: منابع مالی جایگزین را باید در شهرداری خلق کرد که این کار از طریق شناسایی فرصت‌های اقتصادی و استفاده از سرمایه بخش خصوصی حاصل خواهد شد.


معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، با اشاره به لزوم توجه بیشتر به بحث حمل و نقل و محیط زیست، اظهار کرد: اگر با مسئله زباله‌ها به شکل صحیحی برخورد شود می‌تواند به عنوان یک فرصت اقتصادی تلقی شود.


خندان‌دل، با اشاره به فضای سبز 3.5 متری در شهر سنندج، میانگین این موضوع را در کشور به طور متوسط بین 12 تا 15 متر عنوان و بر ضرورت ارتقای فضای سبز شهر تأکید کرد.


وی با بیان اینکه باید پیاده‌روسازی نیز مورد نظر قرار بگیرد، گفت: بافت‌های فرسوده نیز ممکن است مخاطرات فراوانی ایجاد کنند که باید برای آنها برنامه دقیق داشت.


معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، خاطرنشان کرد: در حال همگامی لازم بین وزارت کشور و راه و شهرسازی به منظور تسریع در ترمیم بافت‌های فرسوده هستیم.


خندان‌دل با اشاره به پیشرفت مطلوبی که در کوتاه کردن اجرای پروژه‌ها در شهر سنندج وجود داشته است، خواستار کار بیشتر در این رابطه شد.


وی افزود: در خصوص نواحی منفصل شهری و ارتقای درجه شهرداری نیز جلسه‌ای در هفته آینده برگزار خواهد شد تا بهترین تصمیمات در این راستا اتخاذ شود.


معاون وزیر کشور، وعده داد که در زمینه بافت فرسوده و خدمات مورد نیاز برای تقویت بخش آتشنشانی شهر سنندج، کمک‌های لازم را انجام دهد.


معاون عمرانی استاندار کردستان، در این جلسه از وجود 1000 بافت فرسوده در کردستان خبر داد و گفت: با بازدیدهایی که امروز از طرح های مختلف موجود در شهر سنندج انجام شد، انتظار از مسئولان کشوری پیگیری برای حل مشکلات آنها است.


امیر قادری، با اشاره به نقش کلیدی که این طرح‌ها در توسعه استان دارند، خاطرنشان کرد: طرح جامع حمل و نقل سنندج در مراحل پایانی بوده و نیاز به اعتبار دارد.


معاون امور عمرانی استاندار کردستان، با یادآوری بازدیدهایی که از بافت‌های فرسوده شهر سنندج صورت گرفت، گفت: یک هزار هکتار بافت فرسوده در سطح استان وجود دارد.


قادری تصریح کرد: به منظور تقویت ناوگان حمل و نقل نیز به بودجه‌های فوری نیاز داریم که امیدواریم از محل شهرداری‌های کشور این منابع تأمین شوند.


وی با بیان اینکه پروژه‌های شهر سنندج بیش از 40 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیاز دارند، خاطرنشان کرد: توسعه فضای سبز در استان و مدیریت پسماند از محورهای مورد تأکید در این راستا است.


معاون امور عمرانی استاندار کردستان، همچنین ساماندهی کشتارگاه‌های سطح استان و تجهیزات مورد نیاز در بخش‌های مختلف را از دیگر خواسته‌ها و نیازهای کردستان و شهر سنندج ذکر کرد.


شهردار سنندج نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه توپوگرافی خاص استان موجب ترافیک ویژه در شهر سنندج شده است، بر ضرورت مدیریت این وضعیت تأکید کرد.


کامیاب شادمان پیشنهاد کرد شهرداری بهاران که به صورت ناحیه فعالیت می‌کند تبدیل به منطقه شود و علاوه بر آن شهرداری سنندج نیز از منطقه 10 به 11 ارتقا یابد تا از ظرفیت‌هایی که در این خصوص به وجود خواهد آمد استفاده شود.


ریاست شورای اسلامی شهر سنندج، نیز در ادامه مشکلات سطح شهر سنندج را به دودسته شهر وروستایی تقسیم نمود وگفت در بحث مشکلات شهر وجود نواحی منفصل، نبود آتش نشانی مجهز در این نواحی و تقویت ماشین آلات مجهز ومکانیزه بسیار ضروری است.


سید انور رشیدی در خصوص مشکلات سطح شهر سنندج اظهار داشت: وجود بافت های فرسوده مشکلات عدیده ای برای مدیران شهرداری بوجوده آورده که باید نگرشی در زمینه اصلاح قانون بافت های فرسوده صورت پذیرد.


سید بها الدین حسینی عضوء شورای اسلامی شهر سنندج، نیز به برخی از مشکلات سطح شهر سنندج اشاره و با بیان اینکه کردستان استانی ثروتمند است، گفت: چندین شاخص فرهنگی در این استان وجود دارند که هر یک از آنها اگر در استان‌های دیگر وجود داشته باشند به عنوان ثروت از آن استفاده می‌شود.


عضو شورای شهر سنندج، با یادآوری نامگذاری کردستان به نام یک استان فرهنگی، تصریح کرد: با این وجود نبود فرهنگسرا و امکانات فرهنگی بسیار آزار دهنده است.


حسینی، فرهنگی بودن استان را مختص به مردم کردستان دانست و گفت: این قضیه شامل امکانات و فضای موجود نمی‌شود.


وی بزرگترین مشکل شهر سنندج را کمبود اعتبارات شهرداری دانست و با اشاره به اینکه باید توجه خاص به این مسئله شود، گفت: در فرهنگ و هنر و ادب، استان شاخص کشور هستیم.


عضو شورای شهر سنندج، با بیان اینکه کردها وظیفه خود در حفاظت از کشور را به بهترین شکل انجام داده‌اند، خواستار رسیدگی به این استان شد و افزود: در کردستان هیچ طرح عمرانی به جز سدها به خوبی پیش نمی‌روند.


حسینی، با بیان اینکه سدسازی در سنندج روستاها را زیر آب می‌برد، تصریح کرد: این امر موجب مهاجرت روستائیان و در نتیجه ایجاد هلال فقر پیرامون شهر سنندج شده است.


وی با اشاره به ایجاد کلونی‌های انسانی به نام نواحی منفصل شهری در اطراف سنندج، اظهار کرد: این در حالی است که بودجه ما یک دهم شهرهای دیگر کشور است.


عضو شورای شهر سنندج، با قدردانی از زحمات شهرداری سنندج و اعمال مدیریت جهادی، خواستار استفاده از مدیران دلسوز و توانمند بومی از سوی متولیان کشوری در استان کردستان شد.


جلال اصغری سرپرست معاونت خدمات شهری و مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری سنندج، به برخی از مشکلات سطح شهر سنندج و همچنین کمبود امکانات در این حوزه اشاره و وجود ترافیک به علت عریض نبودن خیابان‌ها و ساخت و ساز بی‌رویه و همچنینی فرسودگی ماشین‌آلات را از مهمترین این مسائل عنوان کرد.


مدیرعامل سازمان آتشنشانی و سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری سنندج با بیان اینکه ماشین‌آلات استان فرسوده است، خاطرنشان کرد: این تجیهزات دیگر جوابگوی نیازهای مردم نیست.


اصغری با اشاره به نبود بالابر برای مأموران آتشنشانی در هنگام بروز سانحه، تصریح کرد: ساختمان‌های شهر نیز در برابر زلزله شدید، مقاومت چندانی ندارند.


وی نیاز پایگاه‌ها برای مقاوم‌سازی را بیش از 5 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: سرانه فضای سبز نیز در سطح شهر سنندج پائین است که نیازمند توجه ویژه از سوی مسئولان وزارت کشور است.


سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری سنندج، کمبود اعتبارات برای گسترش آرامستان‌های شهر سنندج را یکی دیگر از معضلات پیش‌روی مجموعه شهرداری عنوان کرد.


اصغری از برگزاری همایش تخصصی سازمان پارک‌های کل کشور در آینده‌ای نزدیک به میزبانی استان کردستان خبر داد و اظهار کرد: با اینگونه اقدامات تلاش می‌کنیم شرایط مناسبتری را به وجود بیاوریم.


وی در پایان ابراز امیدواری کرد با اتخاذ تدابیر لازم زمینه رشد و پیشرفت شهر سنندج و کل استان کردستان فراهم شود.


مهندس محمد صدیق فتحی معاون فنی وعمرانی شهرداری سنندج هم از مشکلات طرحهای عمرانی شهرداری سنندج اشاره و افزود: متأسفانه قبل از اینکه پروژه‌ای در کشور اجرایی شود اعتباراتی برای آن تخصیص می‌یابد که این امر قبل از اینکه طرح عمرانی تعریف شود به مسئله‌ای برای کندشدن روند ساخت می‌شود.


معاون فنی شهرداری سنندج تصریح کرد: معارض تأسیسات بخصوص در پروژه‌های شهری، حق‌الزحمه مشاوران، زمان‌بر بودن مناقصات، به‌روز نبودن فهرست بها و نبود دستورالعمل انضباط مالی از جمله معضلاتی است که راه را برای تسریع در امور عمرانی محدود کرده است.


فتحی افزود: برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام شهر سنندج بیش از 40 میلیارد تومان نیاز است و امیدواریم با نگاه ویژه سازمان شهرداری‌های کشور در این خصوص حمایت‌هایی صورت گیرد.


عبدالسلام سپهر سرپرست معاونت فرهنگی و رئیس سازمان زیباسازی شهرداری سنندج، نیز در این نشست به انباشت مطالبات فرهنگی مردم سنندج اشاره کرد و افزود: متأسفانه به دلیل عدم انسجام فعالیت‌های فرهنگی شاهد افزایش دغدغه‌های مردمی در این حوزه هستیم و شهرداری سنندج نیز فرهنگسرایی ندارد.


وی افزود: تجهیز سرای محلات، ایجاد خانه‌های سلامت و خانه‌های بانوان از جمله اموری است که این معاونت در خصوص ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در شهر سنندج در دستور کار دارد.


بهنام عمورضایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری سنندج، نیز به نیاز 2 میلیارد تومانی این معاونت برای نصب و تجهیز 13 دوربین کنترل ترافیک در سطح معابر این شهر اشاره کرد و افزود: 900 دستگاه تاکسی فرسوده نیز نیازمند نوسازی و تعویض بوده و امید است با حمایت‌های سازمان شهرداری‌های کشور این مهم محقق شود.


معاون اداری و مالی شهرداری سنندج، از فقدان نیروهای آموزش یافته و متخصص، تدریس سیستم حقوقی شهرداری در دانشگاه ها، بلاتکلیفی وضعیت استخدامی ونظارت عالیه بر شهرداری ها را از مهم ترین مشکلات در حوزه اداری ومای شهرداری برشمردند.


خالد منصوری تاکید کرد: اجرای قانون ونظارت بر اجرای دقیق قانون بخصوص در شهرداریها بسیار ضروری وحائز اهمیت می باشد.


به گزارش روابط عمومی وامور بین الملل شهرداری سنندج در پایان این جلسه هم مهندس شمس الدین ساعد مدیر شهرداری منطقه دو وجود بافت فرسوده شهری به میزان 700 هکتار، املاک قولنامه ای که منجر به ساخت وسازهای غیر مجاز شده و نواحی منفصل شهری را از مهم ترین مشکلات موجود در سطح شهر سنندج برشمرد.


وی ابراز امید واری کرد با تدابیر لازم واصلاح قانون در برخی از موارد زمینه خدمت بیشتر ورفع مشکلات ومعظلات شهر فراهم شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 357362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha