حجت الاسلام احسان الله محمدی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کاشان، در گفتگو با خبرنگار شبستان در اصفهان گفت: مقام معظم رهبری از سال 1373 نامگذاری سال ها را با هدفی خاص آغاز کرد که توجه و تامل در خصوص این نامگذاری در مسیر حرکت ضروری و به عنوان الگوی راهبردی است.
وی با اشاره به اینکه اکثریت این نامگذاری ها در مورد مسائلی اقتصادی و فرهنگی بوده است، افزود: اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف، حمایت از تولید و کسب و کار ایرانی و دیگر عناوین از جمله این موضوعات نامگذاری شده طی سال های اخیر است.
*اقتصاد و فرهنگ جدا از هم نیستند
به گفته وی، مقام معظم رهبری با نامگذاری امسال با عنوان "فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی" مسائل فرهنگی را در اولویت نظام قرار دادند و مقدم بر اقتصاد دانستند.
به گفته وی، نامگذاری سال 93 با عنوان "فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی" نشان دهنده این مطلب است که اقتصاد از فرهنگ جدا نیست و هیچ گاه نباید اقتصاد و معیشت مردم را به بهانه مسائل فرهنگی رها کرد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کاشان، با تاکید بر اینکه در دستورات قرآنی و تعالیم دینی ما نیز فکر و تلاش برای معیشت و اقتصاد و فرهنگ توصیه شده است، گفت: در بسیاری از روایات ائمه اطهار(سلام الله علیهم اجمعین) افراد به انجام کسب و کار و تولید تشویق شده اند.
*عزم ملی تلاش همگانی و آحاد مردم در عرصه های اقتصادی و فرهنگ است
حجت الاسلام محمدی، در ادامه عزم ملی در بحث اقتصاد و فرهنگ را تلاش آحاد مردم جامعه و وظیفه همه ملت در تامین این دو مقوله اثرگذار و سازنده دانست و گفت: مقام عظمای ولایت با این پیام خط مشی تمام افراد جامعه را مشخص کردند که هر کسی به اندازه وسع، توان و ظرفیت فکری، مادی و معنوی خود برای رونق اقتصاد و افزایش مباحث کاربردی فرهنگی در اجتماع تلاش کند.
وی احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر را یکی از مصادیق و موضوعات فرهنگی در حوزه دین و مذهب برشمرد که تمام مردم می توانند بر حفظ و رعایت آن در هر زمان، مکان و حوزه ای نقش داشته باشند تا از اثرات و برکات مادی و معنوی آن بهره مند شوند.
به گفته وی، سفارش یکدیگر به خیر و نیکی، انجام معروفات، ترک منکرات و دیگر مواردی که رعایت آن توسط هر شخص ضامن سعادت، سلامت و رستگاری تمامی افراد جامعه می شود از دیگر مصادیق فرهنگی است که همت و اراده جمعی و همگانی و در سطحی وسیع عزم ملی را می طلبد.
این مسئول، رعایت صرفه جویی در مصرف یا همان درست مصرف کردن در تمام عرصه ها و بخش ها، اعتدال و میانه روی، به اندازه و به موقع مصرف کردن، قناعت و پرهیز از اسراف را نیز از مصادیق اقتصادی عنوان کرد که همه افراد با رعایت آن می توانند در رونق چرخ اقتصاد کشور تاثیرگذار باشند.
حجت الاسلام محمدی، معنای عزم ملی در حوزه اقتصاد را استفاده از کالاهای تولید داخلی و ملی، حمایت از کسب و کار ایرانی ذکر کرد و گفت: هر ایرانی با خرید لوازم خانگی، پوشاک، البسه و دیگر کالاهای تولید داخل می تواند نقش بزرگی در رشد و آبادانی کشور و شکوفایی اقتصادی داشته باشد.
وی با اشاره به بیداری و هوشیاری احساس وجدان ملی افراد در حوزه های اقتصاد و فرهنگ اظهارداشت: در صورتی که هر خانواده با تذکر والدین به فرزندان، خانواده با فامیل و اقوام، دوستان با همسالان و در مجموع هر فردی با نزدیکان خود مباح اقتصادی و فرهنگی را رعایت و گوشزد کند علاوه بر مدیرت جهادی در امور زندگی و اجتماع عزم ملی نیز تحقق می پذیرد.
*مسئولان، مخاطب اصلی مدیریت جهادی هستند
به گفته وی، "مدیری جهادی" نیز که مقام معظم رهبری در نامگذاری امسال مطرح کردند به معنای تلاش جمعی و همگانی است که البته مخاطب اصلی این بیشتر مسئولان و مدیران نظام هستند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه کاشان با تاکید بر ضرورت پیگیری مسائل اقتصادی و فرهنگی با روحیه جهادی و بسیجی افزود: حضرت آقا در بعضی جملاتشان "خدمت به مردم را بهترین راه مبارزه با آمریکا می داند" که این کلام همان معنای مدیریت جهادی مسئولان در مسئولیت و خدمت را دارد.
حجت الاسلام محمدی، روحیه جهادی، همت مضاعف و عزم بسیجی را از مصادیق مدیریت جهادی در مسئولان دانست و گفت: اگر مسئولان و مدیران بخواهند عرصه فعالیت و خدمتشان را منحصر به ساعت و وقت اداری و محدود به بازه زمانی کوتاه مسئولیت کنند مدیریت جهادی جامه عمل نخواهد پوشید و کلام رهبری عملیاتی نخواهد شد.
*مدیریت جهادی محدود به زمان، مکان و دوره مسئولیت نیست
وی، عدم تقید به زمان و مکان فعالیت در ساعت کاری را برای مسئولان در تحقق مدیریت جهادی تاکید کرد و گفت: مسئولان در هر زمان، مکان و عرصه ای که می توانند خدمتی برای ملت فهیم، شریف و مقاوم ایران انجام دهند و از آنها حمایت کنند نباید دریغ کنند.
به گفته وی، مدیریت جهادی وظیفه شرعی و قانونی مسئولان است که در هر شرایطی خدمت رسانی به مردم را انجام دهند و مسئولیتشان را محدود به زمان، مکان و دوره مسئولیت خود نکنند.
حجت الاسلام محمدی، رعایت مدیریت جهادی را برای تمام مسئولان از جمله رئیس جمهور به عنوان شخص طراز اول نظام و قوای سه گانه تا پایین رده اداری یادآورشد و گفت: روحیه جهادی و بسیجی همان روحیه امید ، بخش، نشاط آور و فعالی است که تمام آحاد جامعه در دوران سخت دفاع مقدس داشتند و هشت سال جنگ تحمیلی را با سرفرازی و پیروزی پشت سر گذاشتند.
*دوران دفاع مقدس، مصداق کامل مدیریت جهادی است
وی تصریح کرد: همانطور که ملت ایران با حفظ روحیه مدیریت جهادی در دوران جنگ تحمیلی توانستند در میدان اقتصاد و فرهنگ و مبارزه با مشکلات این بخش ها پیروز و سربلند باشند اکنون نیز با تداوم و استمرار همان روحیه سد مشکلات را بشکنند و پیروز میدان باشند.
به گفته وی، در صورتی که مدیریت جهادی و روحیه بسیجی بروز و ظهور نکند موفقیت کشور در تامین اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی، تحقق آرمان های امام راحل، شهدا و فرمایشات مقام معظم رهبری حاصل نخواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما