به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، برادران نصیری، مسئول دفتر زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز بیستم فروردین گفت: ریسک سرمایهگذاری در کشاورزی بالاست به همین جهت جذب سرمایه در آن پایین است.
وی اظهار کرد: بدون حمایت از کشاورزی نمیتوانیم بهرهوری و استفاده لازم را از این بخش داشته باشیم. وقتی نرخ مبادله بر اساس قیمت تولیدکننده انجام میشود و به قیمت مصرفکننده نگاه میکنیم واقعیتی در این مورد روشن میشود و آن این است که سودآوری در بخش کشاورزی پایین است.
وی اظهار کرد: تولیدکننده در بخش کشاورزی باید به سودآوری توجه کند و از طرفی نیروی متخصص در این بخش وارد نمیشود زیرا سودآوری در بخشهای دیگر است.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم سودآوری داشته باشیم باید هزینههای تولید را کاهش دهیم که این موضوع در کوتاهمدت امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به حمایتهای مرزی و تنظیم بازار مبتنی بر منافع تولیدکننده تصریح کرد: در بازار کشاورزی حمایت از تشکلهای صادرکننده اهمیت بالایی دارد. بخش بالایی از صادرات در این بخش با اقتصاد مقاومتی شکل میگیرد، وقتی اقتصاد مقاومتی شکل گرفت سود کشاورز تولیدکننده تضمین میشود. افزایش تکنولوژی و حمایتها میتواند سود تولید را بهبود بخشد.
وی اظهار کرد: اگر نتوانستیم بازار را متعادل کنیم نباید به قیمت ضرر به تولیدکنندگان در قیمت بازار دخالت کنیم، اگر به بخش کشاورزی توجه شود میتواند امنیت غذایی و همچنین صادرات را تامین کند.
برادران نصیری اظهار کرد: کشاورزی از نظر تراز تجاری ظرفیتی کامل برای مثبت کردن این تراز دارد و میتواند اهداف و منویات نظام را تامین کند.
وی اظهار کرد: امروز کشاورزان از بیمههای دریافتی رضایتی ندارند زیرا این بیمهها تناسبی با وضعیت آنها ندارد. عمده ارزش کشاورزان همان ارزش زمین و آب آنهاست.
وی با بیان اینکه رکن اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی است، افزود: بخش کشاورزی قادر به ایفای نقش خود است زیرا برای تامین منابع و امکانات خود نیازی به خارج از کشور ندارد به همین جهت میتواند در توسعه پایدار موثر باشد اما حاشیه و بازار بخش کشاورزی نیازمند اصلاح است.
پایان پیام/
نظر شما