پتانسیل کانون ها برای ارتقای فرهنگ/آیامساجد در بهبود اقتصاد نقش دارند؟

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد آذربایجان غربی بر فعالیت ارزشمند کانون ها به عنوان مراکز مهم ترویج فرهنگ اسلامی و نقش مساجد در ارتقای اقتصاد و فرهنگ عمومی جامعه تاکید کرد.

حجت الاسلام اباذر بیگی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم تلفیق فرهنگ و اقتصاد و نقش موثر آن در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه اسلامی به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: در تمامی جوامع، پیشرفت های اقتصادی به دنبال پیشرفت های فرهنگی رخ داده است  و  از این حیث می توان گفت این دو مسئله رابطه ای تنگاتنگ و مهم و در واقع ناگسستنی با یکدیگر دارند.

 

وی با اشاره به عنوان شعار سال 93 و تاکیدات مقام معظم رهبری در دو سال اخیر بر حوزه فرهنگ ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب همواره بر تعالی و انسجام فرهنگی در جامعه اسلامی ایران تاکید کردند و فرمودند که فرهنگ همان چیزی است که من حاضرم جانم را در راه آن فدا کنم.

 

حجت الاسلام بیگی افزود: در یک کشور اسلامی سبک و شیوه برخورد با زندگی باید مطابق با فرهنگ اسلامی، فرهنگ فاطمی و زندگی علوی باشد و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر حوزه های فرهنگی، به نظر می رسد ایشان در سال های اخیر احساس کردند که کشور اسلامی ما شاید اندکی از همان فرهنگ اصیل اسلامی و محورهای مهم زندگی دینی فاصله گرفته باشد.

 

وی با بیان این که کانون های فرهنگی هنری یکی از مراکز مهم فرهنگی و دینی محسوب می شوند، اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد از پتانسیل های بالایی برای ارتقا و پیشرفت فرهنگ دینی در میان جوانان و نوجوانان برخوردارند و می توانند با ارائه برنامه های مختلف و برپایی نشست های موثر در پیشبرد فرهنگ جامعه از دیدگاه های مختلف و تنظیم سبک و سیاق یک زندگی صحیح نقش چشمگیری ایفا کنند.

 

حجت الاسلام بیگی گفت: از سوی دیگر اگر مساجد از جنبه اقتصادی و درآمدزایی کردن بتوانند به درستی ایفای نقش کنند و مدیران آن با جذب خیرین و نیکوکاران و همیاری آنان در بهبود اوضاع مساجد، فرهنگ ایثار را ترویج دهند در واقع کمک های شایسته ای به پیشرفت فرهنگ عمومی جامعه کرده اند.

 

وی گفت: همچنین می توان با ترغیب افرادی که از توانایی لازم برای کمک برخوردارند در راستای تامین کتاب ها و محصولات فرهنگی مورد نیاز برای یک مسجد و کانون استفاده کرد و از این حیث از اقتصاد در جهت پیشبرد فعالیت های فرهنگی مساجد سود جست.

 

وی با تاکید بر این که تا فرهنگ عمومی جامعه بالا نرود اقتصاد هم ناموفق خواهد بود، توضیح داد: ما می توانیم با تکیه بر فرهنگ اسلامی و تاکید بر نوع و روش زندگی ائمه اطهار، شیوه نامه درستی را برای زندگی تدوین کنیم؛ به عنوان مثال با پیروی از روش ائمه و امامان که همواره بر پرهیز از اسراف و زیاده روی تاکید داشتند اقتصاد کشور را تقویت کنیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان غربی ادامه داد: بنابراین مدیران و مسئولین مراکز فرهنگی می توانند با محوریت مسائل و مبانی فرهنگی و اقتصادی دست در دست یکدیگر داده و با ترویج فرهنگ ناب اسلامی پایداری این کشور را تضمین کنند؛ چرا که هیچ چیزی جدا از ریشه و محتوای فرهنگ اسلامی و دینی ماندگار نخواهد بود.
پایان پیام/
 

کد خبر 356713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha