یارانه ای که به حساب ما نرود کجا خواهد رفت؟

خبرگزاری شبستان: با آغاز به کار دولت یازدهم آنچه بیش از همه در فعالیت های اقتصادی دولت مطرح بود موضوع اجرای فازدوم هدفمندی یارانه هابود که این روزها در اوج خود به سر می برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، با آغاز به کار دولت یازدهم آنچه بیش از همه در فعالیت های اقتصادی دولت مطرح بود موضوع اجرای فازدوم هدفمندی یارانه هابود که این روزها در اوج خود به سر میبرد و کمتر از 48 ساعت دیگر آغاز مرحله جدید ثبت نام نیازمندان یارانه آغاز می شود. استفاده از مبالغ حاصل از هدفمندی در ایجاد شهرک های صنعتی و بخش های تولیدی باعث شکوفایی اقتصاد کشور و همچنین باعث جهش بزرگ تولید و افزایش توان صنعتی و کاهش نرخ بیکاری خواهد شد اما تجربه اجرای مرحله اول، دولت را مجبور کرد که در تبصره 21 برای اجرای مرحله دوم بر دو مسئله توجه بیشتری نشان دهد یکی افزایش قیمت فراورده های انرژی با شیب ملایم برای جلوگیری از تورم بی رویه و دیگری حذف پرداخت یارانه نقدی بخشی از دهک های یارانه بگیر.
اما اگر قرار است یارانه ها به همه مردم پرداخت نشود دولت میخواهد با پول آن چکار کند؟
سید سعید زمانیان عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این پرسش که درآمد حاصل از انصراف از یارانه ها باید توسط دولت صرف چه کاری شود، گفت:درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی در فاز اول هدفمندی یارانه ها به صورت نقدی به مردم پرداخت شد و طبق قانون صرف صنعت، بهداشت و درمان و موارد لحاظ شده در قانون هدفمندی یارانه ها نشد اما امروز درآمد حاصل از انصراف از دریافت یارانه ها باید در بخش های صنعت، تولید و زیرساخت های اقتصادی هزینه شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: امروز زیر ساخت های مربوط به آب و فاضلاب، برق و… به دلیل فرسودگی با مشکلات عدیده ای مواجه است و حتی برخی روستاها به دلیل نبود بودجه 100 میلیون تومانی با مشکل آب آشامیدنی مواجه اند.
تصریح کرد: بنابراین دولت باید روی بحث اصلاح شبکه ها و زیرساخت ها مثل راه آهن کار کند و درآمد حاصل از انصراف یارانه ها را صرف این کارها کند.
زمانیان تصریح کرد: در خیلی از سال ها مباحث اقتصادی مطرح شده ولی توجه نشده، در نتیجه اقتصاد کشور ضربه خورد ه است و شاهد اقتصادی با تکیه بر درآمد نفتی هستیم.
عابد فتاحی عضو کمسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت اقدامی انجام دهد تا درآمد حاصل از انصراف دهندگان یارانه در حوزه سلامت و بهداشت سرمایه گذاری شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت نیز در هزینه‌های خدماتی اعم از آب و برق، و گاز و این گونه موارد تجدید نظر کند چرا که هزینه‌های مذکور در حال حاضر نه تنها برای اقشار کم درآمد بلکه برای اقشار متوسط نیز سنگین است.
فتاحی افزود: درآمدهای حاصل از انصراف از دریافت یارانه ها صرف هزینه‌های مسکن و حوزه سلامت شود چرا که دولت و مردم در حال حاضر در این دو بخش با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی مدارس کشور را نیز نیازمند تقویت دانست و گفت: جا دارد که دولت نیز در این راستا اقداماتی به عمل آورد و از آنجایی که در کشور ما ساخت مدارس بیشتر بر عهده خیرین مدرسه ساز است اما دولت نیز وظایفی در این راستا دارد که ضرورت دارد به آنها توجه کند.
اما در این میان عباس صلاحی خواستار هزینه شدن بخشی از درآمد حاصل از انصراف یارانه‌ها در امور عمرانی کشور شد.
صلاحی تصریح کرد: دولت لازم است که 10 درصد حوزه سلامت، 10 درصد حوزه صنعت و تجارت و 10 درصد حوزه کشاورزی را که مصوبه مجلس است از طریق درآمد حاصل از انصراف مردم از دریافت یارانه اختصاص دهد و در صورتی که این 10 درصدها پرداخت شد مابقی در حوزه فرهنگ و امور عمرانی کشور هزینه شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید براینکه درآمد حاصل از انصراف یارانه‌ها می‌تواند با توجه به اولویت مناطق و استان‌ها در حوزه‌های فرهنگی و عمرانی صرف شود، عنوان کرد: در حال حاضر کشور برای انجام طرح‌های عمرانی که در سفرهای استانی دولت قبل به تصویب رسیده است 400 هزار میلیارد تومان نیاز دارد و عاقلانه است که دولت باقی مانده درآمد حاصل از یارانه‌ها را در امور عمرانی صرف کند تا بخشی از پروژه‌ها به اتمام برسد.
وی همچنین به تأثیر اعتماد مردم به دولت در مقاطع بعدی اشاره و اظهار کرد: در رابطه تعامل و همکاری مردم با دولت، اعتماد حرف نخست را می‌زند. چنانچه در این زمینه فرهنگ‌سازی لازم انجام شود و رسانه‌ها اطلاع‌رسانی مناسبی داشته باشند، مردم می‌توانند هرچه بیشتر از گذشته به دولت اعتماد کنند.
البته شاید در نگاه اول حذف برخی از افراد از دریافت سرمایه ملی که حق همه است بی عدالتی به نظر بیاید اما یارانه در واقع کمک هدفمندی است که دولت ها در مقاطعی خاص برای حمایت از اقشار اسیب پذیر جامعه ارائه می دهند.تعریف جهانی یارانه به معنی کمک رایگان و بلاعوض دولت به مردم، تولید کننده و مصرف کننده در زمان های معین و نوعی حمایت دولت از اقشار آسیب پذیر است.
گفتنی است همانطور که در چند روز اخیر شاهد هستیم ثبت نام نکردن در سامانه رفاهی راهی است برای انصراف از دریافت یارانه ای که برخی از افراد جامعه در انتظار آن بودند و برخی دیگر حتی متوجه نمیشدند که این مبلغ به ظاهر اندک به حساب آنها وارد میشود.
پس بیایید با صداقت به جای دریافت ماهی به فکر ماهی گیری باشیم و به جای دریافت مبلغی نشاید گزاف به دنبال راهی برای آبادانی کشوری باشیم که قرار است از مابرای جوانتر ها ارث بماند.
پایان پیام/

 


 

کد خبر 356482

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha