به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی معاونت سیما، دکتر علی دارابی، معاون سیما برای تشریح کارنامه این معاونت در ایام نوروز یادداشتی به شرح زیر به رشته تحریر درآورده است.
" از مهرماه 92 معاونت سیما تدارک گسترده ای برای نوروز 93 را در برنامه های خود قرار داد. تعالی معنوی، گفتمان فاطمی و شادی و نشاط، راهبرد حاکم بر برنامه ها بود. ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی، حفظ و صیانت از محیط زیست، اهتمام به مقوله افزایش جمعیت و اقدام بایسته برای فراهم ساختن طرح هدفمندسازی یارانه ها و تبیین نامگذاری سال نیز از اولویت های برنامه سازی سیما بود.
بازه زمانی ویژه برنامه های نوروز سیما نیز از چهارشنبه آخر سال تا جمعه پانزدهم فروردین (بیش از سه هفته) را دربر می گرفت که مدت بسیار طولانی برای تدارک ویژه برنامه هایی که مخاطب را پای تلویزیون بنشاند، می طلبید و براساس مشاهدات میدانی، اظهارات مردم، ارزیابی مراکز نظارتی سازمان و سیما، نظرسنجی ها و سامانه های مردمی روابط عمومی، ویژه برنامه های نوروز 93 متفاوت، جذاب تر، دیدنی تر و پرمخاطب تر از سال های گذشته بوده است.
ویژه برنامه های نوروزی سیما در 9 عنوان کلی جای می گیرد:
1. مجموعه های نمایشی (سریال ها): چهار سریال طنز و کمدی از ساعت 20 و 45 دقیقه تا 24 در چهار شبکه یک، دو، سه و تهران تدارک گسترده ای را برای مردم عزیزمان دید. بیش از 5000 نفر از هنرمندان و عوامل تولیدی بیش از هشت ماه تلاش کردند که هر یک به سهم خود شادی و نشاط را درون خانواده ها ببرند و در عین حال پیام های آموزنده و سازنده ای را برای مردم به صورت هنرمندانه در مجموعه های نمایشی جانمایی کنند. محیط زیست، هدفمندسازی یارانه ها، افزایش جمعیت و خانواده محوری به طور برجسته محور این مجموعه های نمایشی بود. این چهار سریال بدون احتساب سریال های پخش شده از شبکه تماشا بوده است. سریال پایتخت 3 به تنهایی بیش از 90درصد بیننده را به خود اختصاص داده است.
2. فیلم های سینمایی: 146 فیلم سینمایی در این بازه زمانی از شبکه های تلویزیون پخش شد. بیش از 52 عنوان از این فیلم ها مربوط به سینمای ایران و تولیدات معاونت سیما بوده است که رکوردی بسیار ارزنده است. در گذشته بخش اعظم این فیلم ها از محصولات غیرایرانی بود. بعلاوه بیش از 46 عنوان از فیلم های سینمایی محصول سال 2013 بود که در بسیاری از کشورهای آسیایی تاکنون به نمایش درنیامده است و مردم بخصوص جوانان و مشتاقان سینما برای نخستین بار آن را از قاب تلویزیون جمهوری اسلامی دیدند. افزون بر این تعدادی از این فیلم ها به صورت استریو (با صدای اصلی) پخش شد که وضوح تصاویر و صدا برای بیننده بسیار جذاب تر است. بی تردید تامین بودجه و اعتبار برای خرید این حجم از فیلم ها، طراحی جدول (کنداکتور) پخش، زبان گردانی (دوبله) حرفه ای و بموقع برای اهل هنر روشن است و اقدامی بزرگ محسوب می شود. این میزان بدون احتساب فیلم های پخش شده از شبکه نمایش است.
3. برنامه های معارفی: برنامه های معارفی شبکه ها در ایام نوروز چون گذشته در ساعات مقرر پخش شد: سمت خدا، آفتاب شرقی، تا نیایش، معرفت، بچه های مسجد و... . همچنین شبکه قرآن و معارف علاوه بر برنامه های ویژه، تلاوت یک جزء قرآن را روزانه در جدول پخش خود قرار داد تا مردم انس با قرآن را در کنار دید و بازدید نوروزی همراه داشته باشند. معرفی کتب فاطمی، برنامه های ویژه ایام فاطمیه در همه شبکه ها و بسته های معارفی کوتاه به نام ارمغان یا سخنرانی استادان برجسته حوزه و دانشگاه از دیگر برنامه های سیما محسوب می شد.
4. مستند: در 24 ساعت به گونه ای برنامه ریزی شد که در این ظرف زمانی 25 مستند فاخر از ایران و جهان از همه شبکه در بهترین ساعت بویژه از ساعت 18 تا 24 پخش شود. این میزان بدون احتساب مستندهای پخش شده از شبکه مستند بوده است.
5. کودک و نوجوان: کودکان و نوجوانان در ایام نوروز برنامه های محبوب و تماشایی خود را دیدند، در عین این که شبکه پویا ویژه برنامه های خاصی را در این ایام تدارک دیده بود. کلاه قرمزی و پسرخاله با عروسک های جذاب و محبوبش گرمابخش خانواده ها بود و کودکان و نوجوانان در کنار والدین به تماشای این برنامه پربیننده و جذاب نشستند.
6. مسابقات: سرگرمی و تفریحات یکی از کارکردهای رسانه است. در این میان مسابقات از جایگاه ویژه ای برخوردار است. از نشان برتر، سرزمین دانایی، مشاعره و قند پهلو گرفته تا مسابقات ورزشی همه تلاش کردند بهترین ها را برای مردم عزیز تدارک ببینند، اما پخش مسابقات زنده فوتبال داخلی و خارجی در شبکه سه و ورزش و ویژه برنامه های به سوی جام جهانی فوتبال از شبکه ورزش از جذابیت مضاعف برخوردار بود، اما در این میان پدیده مسابقات «آقای گزارشگر» شبکه سه بود که رویکردی نوین در شناسایی استعدادهای جوان برای گزارش مسابقات ورزشی وفوتبال بود که از بیننده و رضایتمندی بالایی برخوردار بود. این برنامه توانست قریب به 20 هزار نفر از مشتاقان این حوزه را فراخوان کند.
7. ویژه برنامه های تحویل سال: شبکه های سیما در رقابتی سازنده و جذاب بیش از یکصد ساعت برنامه زنده برای تحویل سال تدارک دیدند. بیش از 3000 نفر از همکاران فنی، پخش، تولید و برنامه ساز سیما در ساعاتی که باید چون دیگر مردم در کنار خانواده های خود باشند در سر کار حاضر شدند و از هیچ تلاشی فروگذار نکردند تا کانون خانواده ها گرم باشد و حال مردم را خوب کنند. در این یکصد ساعت برنامه بیش از 300 نفر از هنرمندان، شاعران، چهره های ماندگار، خانواده معظم شهیدان، ایثارگران، قهرمانان و ورزشکاران، مهمان برنامه های مختلف بودند. ویژه برنامه های تحویل سال شبکه های سیما در عین شادی و نشاط، جذابیت، معنویت و تقویت ارزش ها، شبکه های ماهواره ای را زمینگیر کرد و این امر را از داوری و اظهارنظر مردم و نیز برنامه های شبکه های نامحرم ماهواره ای می توان دریافت کرد.
8. راهیان نور: شبکه های هفده گانه سیما با برنامه ریزی انجام شده یک شبکه مجازی راهیان نور را از نخستین ساعات بامدادی تا آخرین ساعات شب به یادمان های دفاع مقدس اختصاص دادند. رسانه ملی قرارگاه هایی را در مراکز عملیاتی دفاع مقدس ایجاد کرد و در طول شبانه روز به طور منظم از حضور میلیونی مردم گزارش تهیه و پخش کرد. رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با قدردانی از عملکرد رسانه ملی و به طور اخص معاونت سیما اظهار کرد که: «سیما همواره جلوتر و پیشگام تر از بنیاد در حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و راهیان نور خدمت کرده است». افزون بر این سریال 40 قسمتی معراجی ها نیز خدمتی از معاونت سیما برای گسترش فرهنگ راهیان نور است که هم اکنون فیلم سینمایی آن به عنوان پرفروش ترین در حال اکران است و مجموعه آن نیز از سوم خرداد (سالروز آزادی خرمشهر) از سیما پخش خواهد شد.
9. اهتمام به مسائل اصلی کشور: همه شبکه ها بویژه شبکه های یک، چهار و تهران با اختصاص ویژه برنامه هایی روزانه به تبیین ابعاد نامگذاری سال پرداختند. حفظ محیط زیست، افزایش جمعیت، اقتصاد مقاومتی و هدفمندسازی یارانه ها به مثابه راهبردی اساسی در برنامه های سیما در طول نوروز جلوه کرد. از زیرنویس ها تا ویژه برنامه ها و نیز جانمایی پیام ها در سریال ها و مجموعه های نمایشی همه و همه تلاش کردند که مسائل اصلی کشور در دستور کار مردم و جامعه قرار گیرد. علاوه بر این موارد راهنمایی و رانندگی و مسائل مرتبط با امنیت و نیروی انتظامی آن قدر استمرار و برجستگی داشت که بارها مسئولان ناجا از اقدامات رسانه و به طور اخص سیما قدردانی کردند.
معرفی کتاب، برنامه های خانواده، معرفی مراکز زیارتی و سیاحتی ایران، گزارش ها و اخبار آب و هوا و جاده ها، میان برنامه های جذاب و شاد، پخش سریال ها و فیلم های سینمایی جذاب از شبکه تماشا و شبکه نمایش، ویژه برنامه های شبکه نسیم، تدارک بایسته شبکه سلامت و آموزش و بخصوص جام جم برای ایرانیان و فارسی زبانان مقیم خارج تلاش گسترده ای بود که همکاران معاونت سیما در طبق اخلاص برای رضایتمندی مردم ارائه کردند. همکاران پرتلاش و خدوم تولید و فنی که اگر آنان نباشند امکان ارسال تصویر و صدا برای دیدن و شنیدن از تلویزیون فراهم نیست کار بزرگی کردند. امید آن که همه این تلاش ها مورد رضایت حضرتعالی قرار گیرد و شادی و نشاط را بر چهره مردم عزیزمان نقش بسته باشد. ان شاءالله
پایان پیام/
نظر شما