تدوین دانشنامه مسجد در دستور کار قرار گرفت

خبرگزاری شبستان: مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به آغاز تدوین دانشنامه مسجد گفت: تدوین این پروژه باهمکاری محققان و پژوهشگران سه سال به طول می انجامد.

حجت الاسلام سعید کرمی، مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد از آغاز تدوین دانشنامه مسجد از همین ماه خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: بنا است همه معارف مسجد، اطلاعات مساجد بزرگ جهان اسلام از صدر اسلام تاکنون و کتاب شناسی و... با استانداردهای لازم در این دانش نامه عنوان ‌شود.
 

وی با اشاره به اینکه کار تالیف این دانشنامه سه سال به طول می انجامد، بیان کرد: با توجه به اینکه تاکنون منبعی برای پژوهشگران، محققان و دانشجویان در زمینه مسجد وجود نداشت به همین دلیل تالیف منبعی برای مسجد که به صورت یکجا تمام معارف مسجد را در برگرفته باشد، احساس می شد.

 

حجت الاسلام کرمی معارف نظری، عقاید، اخلاق و نظریه پردازی در مورد مسجد را از جمله موضوعات این دانشنامه عنوان کرد و گفت: تاریخچه مسجد از صدر اسلام تاکنون، کارکردهای معماری مسجد و تمام نیازهایی مرتبط با مسجد از جمله مباحثی است که در این دانشنامه مورد توجه قرار می گیرد.

 

وی گفت: نویسندگانی که در تالیف این دانشنامه همکاری دارند شورایی متشکل از فضلا و بزرگان حوزه علمیه قم هستند که در این زمینه اشراف کامل دارند.

 
مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد بیان کرد: مساجد و متولیان فرهنگی مساجد نیازمند پشتوانه محتوایی هستند به این معنا که بسیاری از ائمه جماعات با وجود آنکه علاقه‌مند به پویایی مساجد هستند ولی دسترسی به روش های تاثیر گذار ندارند. از طرف دیگر مساجدی هستند که توانسته‌اند با خرد جمعی و فکر گروهی طرح‌ها و ایده‌هایی را به کار ‌گیرند که در صورتی که این ایده ها و روش ها در جاهای دیگر قابل استفاده باشد می توان با برقراری ارتباط با آنها از ایده‌های آنها در مساجدی که دسترسی به این ایده ها ندارند، استفاده کرد.

 

وی تقویت بنیه علمی ائمه جماعات و تثبیت و ارتقای توانمندی ‌های آنان را بخشی از اقدامات این دفتر عنوان کرد و گفت: در حوزه آموزش، طراحی دوره‌های آموزشی، ارایه سرفصل، متون آموزشی، برگزاری دوره‌های آموزشی و تأمین استاد مورد توجه این دفتر بوده است و در حوزه پژوهش نیز دو بعد پژوهش‌های بنیادین و تخصصی و همچنین پژوهش‌های کاربردی مورد توجه است.

پایان پیام/

 

کد خبر 356394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha