به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالحسین مختاباد، خواننده و عضو شورای شهر تهران در گفتگویی در خصوص فراهم شدن شرایط حضور همه جریانها فکری و ادبی در جشنواره شعر فجر پیرو شعار این جشنواره مبنی بر «چند صدایی» بودن گفت: طبیعتا کشور فرهیخته و توانمند ما در ادبیات که یکی از بازوان بزرگ فرهنگ و ادب هم در جهان محسوب میشود، باید امثال حافظ و مولانا را هم داشته باشد و هرکسی باید کار خودش را انجام دهد و شما حساب کنید اگر هر کدام از این مفاخر در کشور ما نبود چقدر بشریت از این فقدان ضربه میخورد. در عرصه معاصر هم خوشبختانه ما در همه عرصهها شاعران برجسته و ارزشمند داریم که اشعار آنها نگاه عرفانی دارد و البته دیدگاهها و نگاههای متفاوتی هم وجود دارد که باید در کشور فضایی ایجاد شود که دیدگاههای متفاوت بتوانند خودشان را در عرصهی فرهنگ و هنر به مردم معرفی کنند و در نهایت این مردم باشند که در خصوص نگاههای متفاوت افراد داوری کنند.
وی در ادامه درباره چگونگی فراهم شدن شرایط جهت حضور همه طیفهای ادبی در این جشنواره اظهار داشت: دولت باید در این مواقع نقش داور را بازی کند نه نقش بازیکن را چون در این صورت این نقش به ضرر خودش تمام میشود. تفکرات و نگاههای متفاوتی که در کشور ما در بین هنرمندان و افراد مختلف وجود دارد، مسلما در نهایت به رشد و شکوفایی فرهنگ کشور ما منجر میشود و دولت نباید در مورد سلایق مختلف دخالت کند و باید مانند داوری بیطرف تنها نظارهگر این مسائل به خصوص در حوزه فرهنگ و هنر مثل شعر، موسیقی، سینما و... باشد.
مختاباد در خصوص پیامدهای عدم حضور چهرههای شاخص ادبی در چنین جشنوارههایی اذعان کرد: حاضر نشدن چهرههای شاخص ما در این جریانها باعث لطمه وارد شدن به بدنهی ادبیات کشور میشود. الان بیش از 30 سال است که از انقلاب گذشته و مردم ما یک بار هم حتی شفیعی کدکنی و هوشنگ ابتهاج و امثال آنها را در رسانه ملی ندیدند. این افراد ستونهای اصلی ادبیات و فرهنگ این کشور به حساب میآیند و شخصیتشان پیامهای جهانی دارد. این انسانهای بزرگ نیازی به حضور در تلویزیون و رسانهها ندارند اما ما باید از این افراد خواهش کنیم که در عرصه حضور داشته باشند تا به ادبیات ما لطمه وارد نشود.
پایان پیام/
نظر شما