به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، روستای تاریخی ماسوله جز زیباترین، منحصر به فردترین، قدیمیترین روستاهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور است، آمیزهای از فرهنگهای سهگانه تالش، ترکی و گیلکی از یکسو و طبیعتهای سهگانه جنگلی، مرتعی و کوهستانی از سوی دیگر، فرهنگ و تمدن خاصی را به وجود آورده که اولین نمایه کالبدی آن، شهرسازی و معماری خاص ماسوله است.
این شهر تاریخی در وسعتی معادل 6/1 هکتار و در چهار محله خانه بر، کشه سر، اسدمحله و مسجدبر شکل گرفته و دارای بازاری در چهار طبقه است که هر چهار محله به طور مستقل به بافت بازار شهر ارتباط بی واسطه دارند و زبان مردم این شهرک تاریخی تالشی است. وجود بیش از 120 واحد تجاری در محدوده بازار آن، بیش از 6 کاروان سرا، دو حمام قدیمی، بیش از 33 چشمه عمومی، 10 مسجد و پنج امامزاده حاکی از رونق و شکوفایی این شهر در دورههای متأخر است.
ماسوله به دلیل داشتن معماری منحصر به فرد در جهان، وجود کوهستانهای مرتفع، جنگل و ییلاقات سرسبز و وسیع از توریستیترین مناطق شمالی ایران محسوب میشود.
حمید آذرپور، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در نوروز امسال با افزایش ورود گردشگر به استان مواجه بودیم، اظهار کرد: بالاترین تراکم گردشگران و بازدیدکنندگان از شهر تاریخی ماسوله است و این شهر در صدر جذب گردشگران گیلانی بوده است.
وی ادامه داد: 270 هزار و 611 گردشگر در نوروز امسال از این شهرک تاریخی بازدید کردند.
آذر پور ادامه داد: قلعه رودخان با 71 هزار و 614 نفر بازدیدکننده و موزه میراث روستایی با 35 هزار و229 بازدید کننده در رتبههای بعدی جذب گردشگر در نوروز 93 بودهاند.
آذرپور با بیان اینکه شهر تاریخی ماسوله به دلیل اینکه در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است، ویژگیهای مدیریت شهری مختص به خود را دارد، اظهار کرد: ماسوله بهعنوان شهرک گردشگری جهانی و قطب گردشگری استان هر ساله با ورود و تقاضای روزافزون گردشگران مواجه بوده و از این رو توجه و سرمایهگذاری بخش خصوصی با توجه به گستردگی موضوع بسیار موثر و حائز اهمیت است.
آذر پور ادامه داد: باید از این ظرفیت بینظیر کشور محافظت کرده و در راستای ثبت جهانی آن تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه باید نوع نگاهها را به ماسوله تغییر داد، تصریح کرد: پرونده ثبت جهانی شدن شهرک تاریخی ماسوله در حال طی کردن فرآیند خود است که این روند زمان بر بوده و مرحله به مرحله است و اما این امر از سوی مسئولان استانی و کشوری به صورت جدی پیگیری میشود.
پایان پیام/
نظر شما