الگوی مصرف در جامعه ما با الگوی مصرف از دیدگاه اسلام فاصله زیادی دارد

خبرگزاری شبستان: مشاور استاندار خوزستان در امور اقتصاد و سرمایه گذاری، اظهار داشت: الگوی مصرف در جامعه ما مبتی بر تولید داخل نیست و با الگوی مصرف از دیدگاه اسلام نیز فاصله زیادی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، منصور زارع نژاد، مشاور استاندار خوزستان در امور اقتصاد و سرمایه گذاری، شب گذشته(16 فروردین) در جلسه شورای اداری استان، با بیان اینکه فرهنگ مقوله ای بسیار پیچیده و حوزه تاثیر گذاری آن بسیار وسیع است، گفت: فرهنگ از ویژگی های متنوعی مانند تاثیرگذاری بر همه رفتارهای اجتماعی برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه تغییرات فرهنگی بسیار کند صورت می گیرد، تصریح کرد: ادبیات موجود در رابطه بین فرهنگ و اقتصاد مشخص می کند که فرهنگ در حوزه های مختلفی از طریق کانال های متفاوتی بر اقتصاد تاثیر می گذارد.

 

زارع نژاد، کانال اول تاثیر گذاری فرهنگ بر اقتصاد را کانال تاثیر بر سازمان ها و تولید دانست و اضافه کرد: در چارچوب فرهنگ سازی نوع مدیریت سازمانی شکل می گیرد و به صورت یک مدل خاص مدیریتی متبلور می شود.

 

وی یکی دیگر از کانال های تاثیرگذار بر فرهنگ سازمانی و مدیریت اقتصادی را سازمان و فرایند تولید کالا عنوان کرد و افزود: متاسفانه مدیران سازمانی از لحاظ انسجام و پویایی در سازمان خود با مشخصه های اصلی فرهنگ سازمانی فاصله زیادی دارند.

 

وی با بیان اینکه باید با عزم ملی و کار فرهنگی این نقیصه را برطرف کرد، ادامه داد: کانال دوم تاثیر فرهنگ بر مصرف است که برای تغییر الگوی مصرف باید فرهنگ مصرف را تغییر داد؛ سطح و ترکیب کالاهای مصرفی از جمله مولف های اساسی مقوله مصرف شناخته می شوند.

 

مشاور استاندار خوزستان در امور اقتصاد و سرمایه گذاری، تاکید کرد: الگوی مصرف در جامعه ما مبتی بر تولید داخل نیست و با الگوی مصرف از دیدگاه اسلام نیز فاصله زیادی دارد از این رو برای برطرف کردن این مسئله نیازمند فرهنگ سازی هستیم.

 

وی کانال بعدی را تاثیر فرهنگ بر نهادسازی و مدیریت نهادها دانست و ابراز کرد: در کشور ما ظرفیت ایجاد روابط اجتماعی بسیار قوی است اما هنوز به طور مطلوب از این ظرفیت برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده نشده است.

 

وی با بیان اینکه کانال دیگر تاثیر گذاری فرهنگ بر اقتصاد است، اذعان داشت: سرمایه گذاری یکی از الزامات کسب و کار است اما این مسئله در خلا صورت نمی گیرد بلکه نیازمند تشکیل شبکه هایی با افراد مختلف است.

 

زارع نژاد، با اشاره به اینکه برای رشد مطلوب اقتصاد نیازمند فرهنگسازی هستیم که در این خصوص وجدان کاری یکی از مولفه های اساسی محسوب می شود، عنوان کرد: سرانه کار مفید در کشور یک چهارم سرانه جهانی است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 355873

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha