رحمان کاظمی، شاعر و غزلسرا در گفتگو با خبرنگار شبستان، با اشاره ویژگیهای بارز زندهیاد قیصر امینپور به عنوان یک معلم گفت: قیصر انسان دردمندی بود و در همه سطوح زندگیاش این مسئله آشکار و مبرهن است اما در مقام یک معلم و استاد او در تدریس هیچوقت و هیچگاه متکلم وحده نبود بلکه کلاس را در مشارکت با دانشجویان و استفاده از تواناییهای آنان هدایت میکرد.
کاظمی افزود: در واقع کلاس درس او کلاس کشف استعدادهای جوان بود نه ارایه مطالب بستهبندی شده، همیشه راههای تازه را به دیگران نشان میداد و بهترین منابع را در حوزه مطالعات ادبیات و نقد ادبی دنبال و به دیگران معرفی میکرد.
این شاعر غزلسرای رودسری تصریح کرد: تربیت چند نسل از شاعران جوان و چاپ آثار آنان و برگزاری جلسات نقد ادبی معاصر به ویژه در چند ماه پایانی عمر، نشان از پیگیری جدی او در شناساندن نیما و پیروان او داشت.
کاظمی در ادامه گفت: به قول دکتر موحدی بهترین معرف شعر و زندگی نیما یوشیج کتاب سنت و نوآوری ادبیات معاصر قیصر امینپور است.
این شاعر که خود از دانشجویان کلاسهای قیصر امینپور بود، درباره دیگر خصلتهای اخلاقی و علمی این شاعر گفت: صمیمیت و صداقت، تحمل عقیده مخالف از ویژگیهای خاص او بود و بهترین الگویش خود قرآن کریم بود. بارها در کلاس میگفت اگر شنیدن عقیده مخالف انسان را گمراه میکند چرا خداوند در قرآن کریم همه اقوال کافران، ملحدان و دشمنان پیامبر (ص) عینا نقل میکند.
این دانشجوی دیروز و مدرس امروز خاطرنشان کرد: مهمترین منابع فکری قیصر آثار دکتر علی شریعتی بود که در شعر خستهام از این کویر به خوبی دیده میشود. او به کمک عقاید و روشنفکرانی مانند اقبال لاهوری و شهید آیتالله مطهری نیز توانست با قرائتی جدید پیامآور صلح و دوستی و مدارا با مخالفان باشد.
شاعر مجموعه روح مرطوب در ادامه تصریح کرد: قیصر نوآوری را سنت خداوند میدانست و برخلاف ادعای سنتگرایان که نوآوری را مخالف معنویت میدانستند آن را راهی برای نوآوری معنوی و روحانی در دنیای امروز تلقی میکرد.
این شاعر در پایان گفت: قیصر امینپور، حتی قوام و دوام هر نوع سخنی را در جهان به نوآوریای میدانست که بر اساس سنت باشد زیرا انسان بریده از گذشته را در پیوند با انسان معاصر نمیدید، در واقع قیصر به روشنفکران دینی معاصر تعلق داشت.
پایان پیام/
نظر شما