هدایت تحصیلی دانش آموزان بازنگری می شود

خبرگزاری شبستان:مدیر کل پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش گفت:با تصویب "طراحی مسیر زندگی تحصیلی –شغلی" با توجه به برنامه درسی ملی وضعیت فعلی هدایت تحصیلی را مورد بازنگری اساسی قرار خواهیم داد.

ابوالقاسم عیسی مراد، مدیر کل پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در باره ی اقدامات جدید در این بخش گفت: اختصاص یک ساعت مربی به هر 4 دانش‌آموز، تعمیم رسالت تربیتی در بین فرهنگیان به ویژه معلمان و مدیران، تقویت تعامل بین وزارتخانه‌ها و سازمان‌های متولی فرهنگ، استفاده از تمام ظرفیت و توانمندی فرهنگیان به شکل شبکه‌ای و نظام مند در زمینه فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی و جذب نیروهای توانمند از میان فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان با رشته‌های مرتبط در حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی و بازنگری در رشته تحصیلی امور تربیتی و مشاوره را از فعالیت‌های جدید در حوزه مباحث پرورشی برشمرد.

 

تربیت از آموزش جدا نیست
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بر اساس مبانی سند تحول، تربیت از آموزش جدا نیست، بیان کرد: معتقدیم که تربیت در حین آموزش اتفاق می‌افتد. از این رو معلمان با اتخاذ رویکرد تربیتی مناسب در حین تدریس دروس می‌توانند فعالانه نسبت به امر تربیت اقدام کنند و نتیجه مفیدتر و موثرتری نسبت به روش‌های مستقیم بگیرند.

 

فعالیت‌های پرورشی در 100 ساعت فعالیت‌های خارج ازکلاس
عیسی مراد ادامه داد: طبق سند برنامه درسی ملی به دانش‌آموزان در هر دوره تحصیلی 100 ساعت فعالیت‌های خارج ازکلاس و مدرسه تعلق می‌گیرد که در این ساعات به فعالیت‌های پرورشی نظیر اردو، بازدید، مشاهده طبیعت، فعالیت‌های اجتماعی و ... است.

وی افزود:‌بر اساس مبانی سند تحول تمام دست اندرکاران تعلیم و تربیت در امر تربیت دخیل هستند و این امر نه تنها اختصاص به مربی با معاون پرورشی و فرهنگی مدرسه ندارد.


شناسایی استعداد دانش آموزان با آزمون غربالگری روانی- رفتاری
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: از طریق آزمون غربالگری روانی- رفتاری به شناسایی نیازهای دانش‌اموزان در زمینه‌های مختلف فرهنگی، هنری، جسمانی، روانی و اجتماعی می‌پردازیم و متناسب با پایه و مقطع تحصیلی برنامه‌های ویژه تدارک دیده می‌شود که بخشی از آن به صورت رسمی در کتب درسی و بخشی هم در فعالیت‌های فوق برنامه لحاظ می‌شود.

 

وی ادامه داد: در بحث نظام جامع راهنمایی و مشاوره نیز به صورت فرآیندی و محتوایی برای کمک به رشد مسیر زندگی دانش‌آموزان جزوات لازم در دست تهیه است و ابزارهای سنجش با توجه به اهداف نظام مشاوره‌ای تدوین شده است و در حال نهایی شدن برای اجرای آزمایشی است که می‌توان به عنوان یک سند مهم از آن یاد کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا استقرار نظام 6.3.3 باعث ایجاد آسیب‌های اخلاقی و رفتاری در مدارس ابتدایی شده است، عنوان کرد: با توجه به اینکه ما در بطن برنامه درسی حضور فعال داریم و از طرفی کتب درسی بر پایه مسائل تربیتی تدوین می‌شوند لذا اثربخشی برنامه‌های تربیتی به طور چشمگیری افزایش می‌یابد. اما رسیدن به اهداف مطلوب نیازمند عزم جدی در بخش آموزش نیروی انسانی، هم اندیشی و توجیه و تبیین معلمان در مشارکت با فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی است.


پیشنهاد الگوی مطلوب هدایت تحصیلی با عنوان "طراحی مسیر زندگی تحصیلی –شغلی"


عیسی مراد در خصوص نظام جامع مشاوره گفت: با توجه به اینکه یکی از وظایف ذاتی این حوزه مشاوره برنامه ریزی در زمینه‌های هدایت تحصیلی بر اساس استعداد و علائق دانش‌آموزان است با توجه به تغییر ساختار آموزشی این معاونت با تشکیل کمیته‌ای متشکل از نمایندگان شورای عالی آموزش و پرورش، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، معاونت آموزش متوسطه و اساتید به نام حوزه مشاوره پیشنهاد الگوی مطلوب هدایت تحصیلی با عنوان "طراحی مسیر زندگی تحصیلی –شغلی" با توجه به برنامه درسی ملی ارائه کرده است.

 

وضعیت فعلی هدایت تحصیلی را مورد بازنگری اساسی قرار خواهیم داد
مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش ادامه داد:‌با تشکیل جلسات کارشناسی در این زمینه و نهایتا تصویب آن در مراجع قانونی وضعیت فعلی هدایت تحصیلی را مورد بازنگری اساسی قرار خواهیم داد و دانش‌آموزان بر اساس ساختار جدید آموزشی یعنی نظام 6.3.3 به رشته‌ها و شاخه‌های تحصیلی متناسب با استعداد، علائق و نیازها و امکانات جامعه هدایت خواهند شد.


وی گفت:‌برای طراحی صحیح مسیر زندگی تحصیلی –شغلی بهره گیری از مدل جامع "راهنمایی و مشاوره رشدی" مورد استفاده قرار گرفته است که زمینه لازم جهت دستیابی همه دانش‌آموزان به اهداف مدنظر را تسهیل می‌کند.

 

عیسی مراد خاطر نشان کرد: توجه به نیازها و وظایف رشدی دانش‌آموزان در سه دوره تحصیلی ضروری است. معتقدیم در صورتی که آنان نتوانند این مراحل را به نحو مناسبی پشت سرگذارند و آمادگی خوبی جهت رویارویی با وظایف و تکالیف رشدی مراحل بعدی زندگی را کسب نخواهند کرد؛ بنابراین جهت ایجاد یکپارچگی در روند استقرار مسیر مورد اشاره نیاز به تعاملی پویا بین همه ارکان این فرآیند در مدرسه است که مشتمل بر دانش‌آموز، مدیر، معلم و والدین است.

 

به گفته ی وی ‌مدل راهنمایی و مشاوره رشدی بر پایه وظایف رشدی در دوره‌های مختلف تحصیلی دانش آموزان طراحی شده است که مشتمل بر چهار مولفه برنامه آموزشی، خدمات پاسخگو، برنامه ریزی فردی و حمایت سیستمی است.
پایان پیام/

 

کد خبر 355539

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha