حجاب، سند اجتماعی بودن زن است

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تبیین جایگاه و منزلت زن در اسلام و آزادی که اسلام برای زن در عرصه های سیاسی، اقتصادی و علمی قائل شده است؛ تصریح کرد: حجاب، سند اجتماعی بودن زن است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قلضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در شام شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها)در مراسم سوگواره یاس نبوی که در حسینیه ثارالله برگزار شد در سخنانی گفت: یکی از نکاتی که در رابطه با شخصیت حضرت زهرا(سلام الله علیها)شایسته توجه است؛ مسئله جایگاه و شخصیت زن مسلمان است.


وی با افزودن اینکه هیچ دین و آئین و مکتبی جایگاه و منزلت زن را آنگونه که اسلام مشخص کرده، به آن توجه نکرده و در دوران قبل از بعثت، زن در جامعه جاهلی مورد تحقیر جدی واقع شد؛ تصریح کرد: چه قبل و چه پس از آن تاکنون غیر از اسلام هیچگونه منزلتی برای زن قائل نشدند تا آنجا که شخصیت های معروف تاریخ مانند افلاطون خدا را شکر می کند که مرد آفریده شده و زن آفریده نشده است.


حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به عقاید بسیار غلط از جمله اینکه زن آفریده شده تا در خدمت مرد باشد و یا اینکه برای زن استقلال مالی قائل نبودند و حتی از دسترنج او، مردان برای عیاشی استفاده می کردند؛ بیان داشت: اما اسلام برای زن ارزش و جایگاه واقعی قائل شد.


وی ادامه داد: در خطابات قرآنی هم اصلاً مسئله مرد یا زن بودن مطرح نیست و در منطق اسلام زن سالاری یا مردسالاری وجود ندارد و ملاک تقوا و ارزشهای اخلاقی است؛ برای همین می بینید مقام آسیه همسر فرعون از بسیاری مردان بالاتر است و خواهر موسی و مادر او دارای مقام و منزلت هستند و مریم منتخب خداست و حضرت زهرا، سیدة النساءالعالمین من الاولین و الآخرین یعنی برجسته ترین زن در طول تاریخ است.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه از نظر اسلام مرد یا زن بودن امتیاز تلقی نمی شود و "الرجال قوامون علی النساء" نه به معنای برتری مرد بر زن بلکه به خاطر تقسیم کاری است که اسلام در نظام خلقت برای زن و مرد تعیین کرده است؛ خاطرنشان کرد: قرآن، مرد و زن را در کنار یکدیگر آورده که خلقت بدون هر یک از آنان ناقص است و از نظر ارزش های اسلامی زن و مرد با هم برابر هستند.


وی با تصریح به اینکه اسلام برای زنان و مردان رسالتی قرار داده است؛ یکی از این رسالت ها را طلب دانش دانست که هر دو(زن و مرد)باید علم بیاموزند و در مسیر دانش اندوزی حرکت کنند و در بعضی از رشته های مرتبط(با جنس خودشان مثل پزشکی)تحصیل کردن و درس خواندن واجب عینی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر با تأکید بر اینکه زن هم می تواند در رشته شیمی و انرژی هسته ای و... تحصیل کند و از نظر اسلام هیچ اشکالی ندارد؛ خاطرنشان کرد: در همه اموری که زن می تواند نقش آفرین باشد وجوب دارد و می تواند درس بخواند.

 

وی حضور در اجتماع را را دومین رسالت زنان و مردان دانست و با بیان اینکه اتهاماتی که در این رابطه (منع اسلام از حضور زن در اجتماع)به اسلام وارد شده همه از سر جهل و نادانی بوده است؛ اظهار داشت: زن می تواند برای رفع حوائجش به جامعه بیاید.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، نظر اسلام راجع به فعالیت اقتصادی زن را موافق دانست و ادامه داد: همسر پیامبر هم تجارت می کرد و در اوائل خود پیامبر عامل یک زن بود برای تجارت و قرآن هم برای آنان(در فعالیت اقتصادی) نصیب(بهره)قرار داده است.

 

وی ادامه داد: (از نظر اسلام)زن می تواند در علم و دانش رشد کند و امروز زنان هم در علم جدید و هم در حوزه پیشرفت کردند و در حوزه بعضی زنان به درجه اجتهاد و در دانشگاه ها به مرحله استادی رسیدند و بیش از نیمی از ظرفیت دانشگاه ها را دختران ما پر کردند و زنان در مراکز صنعتی و اقتصادی حضور دارند و اسلام منعی برای آنان قائل نیست.

 

حجت الالسلام قاضی عسکر با اشاره به اینکه زن در غرب تا قرن 19 حق مالکیت نداشت و وضعیت اروپا در برخورد با زن وضعیت غم انگیزی است و در کشورهای عربی هم وضع مثل سابق است و در بعضی از این کشورها اجازه رانندگی به زنان نمی دهند و زن شناسنامه مستقل ندارد و در خانه پدر اسم او در شناسنامه پدر و در خانه شوهر اسم او در شناسنامه همسر است؛ افزود: پس از انقلاب صنعتی در اروپا، کشاندن زنان به حوزه اقتصادی برای استفاده از نیروی کار ارزانتر بود نه برای اعطای حقوق آنان؛ زیرا مردان به علت حقوق کمی که داشتند اعتصاب می کردند و هر روز وضع اقتصادی کشورها بهم می ریخت تا اینکه به اسم آزادی زن او را به اجتماع آوردند تا جایگزین مردان سرکش شود و با پول کمتر و نیروی کار ارزانتر چرخه اقتصادی را بچرخانند.

 

وی با اشاره به اینکه وقتی هم که زن را به اجتماع آوردند جایگاه او را تعریف نکردند؛ از وجود زن و برهنگی او برای فروش بهتر کالا و عرضه بهتر کالای تجاری استفاده کردند؛ گفت: بحران کج اندیشی و فساد و تباهی به حدی در غرب و اروپا توسعه یافته که نمی شود نام انسان بر اینها گذاشت و بردگی جنسی و درآمدی که از این راه به دست می آورند و دولت ها کمک می کنند و یا همجنس گرایی که انسان شرم می کند در منبر قضایای آن را بگوید.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به وضعیت زنان در چین، ژاپن، هند، اروپا و آفریقا که امروز بر بشر پنهان نیست؛ گفت: آیا جایگاه و شخصیت زن در این نظام ها و کشورها مورد قبول است؟! اما اسلام حدودی برای زن قرار داده تا بازیچه دست مردان هوس باز قرار نگیرد که یکی از این حدود حجاب است.

 

وی این مطلب را که زن بوسیله حجاب زندانی می شود و جلوی فعالیت اجتماعی او گرفته می شود را اتهامی از سوی غربی ها دانست و افزود: آیا اسلام می خواهد که زن در درون خانه حجاب داشته باشد؟! بلکه اسلام حجاب را برای حضور زن در اجتماع قرار داده و لذا حجاب سند اجتماعی بودن زن و نه زندانی کردن اوست.

 

حجت الاسلام قاضی عسکر با اشاره به تیزهوشی و دوراندیشی امام راحل که هنگام ارسال پیام خود به گورباچف یک زن محجبه را هم در ترکیب هیئت ایرانی قرار داد؛ تصریح کرد: امام(ره)می خواست به دنیا اعلام کند زن در اسلام زندانی نیست و فعالیت اجتماعی، سیاسی، اقتصادی دارد اما فعالیت سالم.

 

وی با اشاره به اینکه زنان در صدر اسلام در پشت جبهه نقش آفرین بودند و حضرت زهرا(سلام الله علیها)بارها به جبهه می آمد و به پیامبر و امام علی(علیه السلام)سر می زدند؛ افزود: زن در طول تاریخ در هجرت، بیعت، در مساجد و... مشارکت داشته و آزادی که اسلام به زن داده در هیچ دوره ای از ادوار بشر وجود ندارد.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، نقش آفرینی زن در محیط خانه را هم مورد توجه قرار داد و با اشاره به اینکه(طبق فرموده امام علی)زن یک ریحانه است نه قهرمان؛ گفت: رسول اکرم فرموند جبرئیل آنقدر بر من نازل شد و سفارش زنها را کرد که به این نتیجه رسیدم نمی شود به آنها حتی اُف گفت.

 

وی افزود: اسلام آنجا که برای زن خطر وجود داشته باشد، مراقبت دارد و حجاب را برای این قرار داده که آدم های مریض در او طمع نکنند و باید با حجاب به جامعه بیاید زیرا مردم در جامعه می آیند که رشد کنند نه اینکه گرفتار شوند.

 

حجت الاسلام قاضی عسکر گفت: بر خلاف غرب که زن را برای انحراف به جامعه آورد اما اسلام زن را برای رشد عقلانی و ایمانی و علمی به جامعه آورد؛ زن باید مربی باشد و ما باید در این رابطه بازنگری داشته باشیم و به دختران آموزش بدهیم که حجاب مصونیت است نه محدودیت و روی مسئله حجاب کار کنیم و از هیاهوهایی که غربی ها بپا می کنند، نترسیم.

 

وی خاطرنشان کرد: آنان برای(تبلیغ) مسیر غلط خود خجالت نمی کشند آنوقت ما باید از گسترش فرهنگ عفاف و حجاب خجالت بکشیم؟!

 

حجت الاسلام قاضی عسکر با تأکید بر اینکه مجد و شرف و فضیلت زنان تنها از طریق اسلام تأمین می شود؛ بیان داشت: اسلام این جایگاه را برای زن قرار داده که به کمال برسد و زندگی سراسر عشق امام علی(علیه السلام)و حضرت زهرا(سلام الله علیها)و این خانواده الگوست.

 

پایان پیام/

کد خبر 355499

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha