به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با سوم جمادی الثانی، سالروز شهادت جانسوز ام ابیها، حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها)مردم مؤمن و ولایی کرمان در جای جای این استان پهناور با برپایی مراسم و مجالس ویژه این روز به ساحت سیده زنان دو عالم عرض ارادت کردند.
امروز(14 فروردین)استان کرمان همچون سراسر ایران اسلامی، غمبار از شهادت دخت عزیز رسول اکرم، پرسوز و گداز می گرید؛ هیئتی ها سیاه پوش و غمین به کوچه و خیابان آمده و در عزای آن مادر پهلو شکسته به سر و سینه می کوبند تا شاید بخش کوچکی از این غم عظمی تسلی یابد.
آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه استان نیز که از آغاز دهه فاطمیه برنامه های متعددی را در راستای اجرای طرح آرامش بهاری و سوگواره یاس نبوی برگزار کرده، از شب گذشته حال و هوای ویژه تری به خود گرفته و امروز نیز با قرائت زیارت حضرت فاطمه(سلام الله علیها)و برنامه های سخنرانی و عزاداری فضا را یکپارچه فاطمی کرده است.
عصر امروز نیز همایش بزرگ "رهروان یاس نبوی" با حضور خیل عظیم بانوان کرمانی در آستان مقدس دهها امامزاده و بقعه متبرکه برگزار می شود تا تسلایی باشد بر دل داغدیده و رنجور زینب کبری و ام کلثوم(سلام الله علیهما)و تأکیدی بر تداوم راه فاطمه زهرا(سلام الله علیها)با حفظ حجاب و دفاع از ولایت.
برنامه سخنرانی و مداحی هم که طی 6 شب اخیر در قالب سوگواره یاس نبوی از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با همکاری صدا و سیمای مرکز استان و هیئت شهدای غدیر و با حضور وعاظ و سخنرانان برجسته کشوری و مداحان مطرح آغاز شده است، امشب و فرداشب با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر همراه است.
برگزاری یادوراه شهدای غواص و 512 شهید شرق استان با حضور سرلشکر حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه و استاندار و دیگر مسئولین در شهرستان بم از دیگر برنامه های قابل ذکر در سالروز شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) است.
مبارزات جانانه حضرت زهرا(سلام الله علیها)به ویژه در مقطع حساس 75 یا 95 روز پس از شهادت رسول خدا در دفاع از ولایت از چنان اهمیتی برخوردار است که به حق می توان آن را در تداوم اسلام ناب، حفظ امت اسلامی و ارزش ها و تداوم امامت و رهبری امامان معصوم به عنوان رکن اصلی قلمداد نمود.
یکی از القاب آن حضرت "ام ابیها"ست؛ پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله با این لقب زیبا می خواسته اند بیان کنند شدت علاقه فاطمه زهرا به پدر بسان یک دختر به پدرش نیست بلکه خیلی از این بیشتر است و مانند عشق یک مادر به فرزندش می باشد؛ از سوی دیگر علاقه فرزند عاقل به مادرش و احترام او به شخصیت مادرش خیلی بیشتر از عرف رایج جامعه در روابط پدر با دخترش می باشد.
این لقب نشان می دهد که پیامبر اعظم چه بسا می خواستند بیان کنند که احترام او به شخصیت دخترش از سنخ احترام او به شخصیت مادرش می باشد.
حضرت امام خامنه ای فلسفه لقب ام ابیها را در دیداری که با جوانان در (7 اردیبهشت)سال 77 داشتند چنین بیان فرمودند " فاطمه زهرا(سلام الله علیها)مثل یک مادر، مثل یک مشاور، مثل یک پرستار برای پیامبر صلی الله علیه و آله بوده است. آنجا بوده که گفتند: فاطمه ام ابیها؛ مادر پدرش است. این مربوط به آن وقت است. یعنی وقتی که یک دختر 6 ساله، هفت ساله... بوده است.
البته در محیط های عربی و در محیط های گرم دختران زودتر رشد جسمی و روحی می کنند؛ مثلاً به اندازه یک دختر ده دوازده ساله حالای ما.
این احساس مسئولیت است. آیا این نمی تواند برای یک جوان الگو باشد که نسب به مسائل پیرامونی خودش زود احساس مسئولیت کند؟ زود احساس نشاط کند؟ آن سرمایه عظیم نشاطی که در وجود او هست اینها را خرج کند برای این که غبار کدورت و غم را از چهره پدری که حالا حدود مثلاً 50 سال از سنش گذشته می گذشته و تقریباً پیرمردی شده است پاک کند؟ آیا این نمی تواند برای یک جوان الگو باشد؟"
معظم له همچنین در خصوص تداوم خط حضرت زهرا(سلام الله علیها) در (5 دی)سال 70 فرمودند" ما باید این راه را برویم. ما هم باید گذشت کنیم. ایثار کنیم. اطاعت خدا کنیم. عبادت کنیم. مگر نمی گوییم که " حتی تورمت قدماها" این قدر در محراب عبادت خدا ایستاد(که پاهایش ورم کرد)! ما هم باید در محراب عبادت بایستیم. ما هم باید ذکر خدا بگوییم. ما هم باید محبت الهی را در دلمان روز به روز زیادتر کنیم.
مگر نمی گوییم با حال ناتوانی به مسجد رفت تا حقی را احقاق کند؟ ما هم باید در همه حالات تلاش کنیم تا حق را احقاق کنیم ما هم باید از کسی نترسیم. مگر نمی گوییم که یک تنه در مقابل جامعه بزرگ زمان خود ایستاد ما هم باید همچنان که همسر بزرگوارش فرمود" لاتستوحشوا فی طریق الهدی لقلة اهله" از کم بودن تعدادمان در مقابل دنیای ظلم و استکبار نترسیم و تلاش کنیم.
مگر نمی گوییم آن بزرگوار کاری کرد که سوره دهر درباره او و شوهر و فرزندانش نازل شد. ایثار نسبت به فقرا و کمک به محرومان به قیمت گرسنگی کشیدن خود "یؤثرون علی انفسهم و لو کان بهم خصاصه" ما هم باید همین کارها را بکنیم.
پایان پیام/
نظر شما