خسرو عبدالهی، مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری،امروز(12فروردین) با بیان این مطلب به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: گونه گیاهی کرفس به دلیل نابودی در قبل از تکمیل مراحل رشد و برداشت های غیر مجاز توسط قاچاقچیان و سوء استفاده گران در معرض خطر است.
وی گفت: بذر ها در بین مرتع داران شهرستان های نه گانه توزیع می شود.
مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، احیای این گونه داروئی و خوراکی کمیاب ، گسترش فرهنگ مشارکت در بین مرتع داران و حفاظت از خاک، حفظ گونه ارزشمند کرفس ، توجه به صرفه اقتصادی بالای آن برای بهره برداران، احیاء و بهره برداری بهینه از عرصه های منابع طبیعی، افزایش درآمد خانوار ها و توانمند سازی جوامع جنگلی را هدف از این اقدام بیان کرد.
وی افزود: طرح بهره برداری از گیاه خوراکی و دارویی کرفس در هزار هکتار از مناطق بیرگان شهرستان کوهرنگ آغاز شده و تاکنون حدود 140هکتار از این مناطق احیا شده است کرفس کوهی یکی از گونه های کمیاب، بی نظیر، خوشبو و برجسته در این استان است که هر ساله با آغاز فصل بهار و آب شدن برف ها در ارتفاعات صعب العبور سر از خاک بیرون می آورد و رویش آن تا اواسط خرداد ادامه دارد.
عبدالهی با اشاره به اینکه کرفس کوهی از بالاترین ارتفاعات و مناطق صعب العبور چهارمحال و بختیاری برداشت میشود گفت: این گیاه کاربردهای بسیار متنوعی از جمله مصارف غذایی (تهیه ترشی و شور و کنسرو) دارد.
وی تصریح کرد: کرفس بین 20 تا 60 سانتی متر ارتفاع دارد و گل آن هم گاهی تا 200 سانتی متر می رسد 0 10 هزار گونه گیاهی نادر در ایران رویش دارد که از این تعداد هزار و 500 گونه در چهارمحال و بختیاری رویش می کنند.
وی با اشاره به اینکه کرفس کوهی می تواند ترشح اسید معده را کاهش دهد افزود: این گیاه معطر همچنین، باعث تقویت و افزایش هوشیاری در بین افراد میشود.
پایان پیام/
نظر شما