به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، بنای موزه رشت با قدمتی حدود یکصد سال در زمینی به وسعت 700 مترمربع و زیر بنائی به وسعت 560 متر مربع قرار دارد که این بنا متعلق به میرزا حسین خان کسمائی یکی از یاران میرزا کوچک خان جنگلی بوده و سال 1349 توسط وزارت فرهنگ و هنر سابق جهت تبدیل به موزه خریداری شده است.
موزه رشت در سال 1368 با مالکیت سازمان میراث فرهنگی مرمت، بازسازی و تجهیز شده است که دارای دو بخش مردم شناسی و باستان شناسی است.
بخش مردم شناسی
در این قسمت انواع پوشاکهای سنتی و انواع بافتنیها مانند نمد، گلیم، جاجیم، خورجین، حصیر و فرش در جای جای این موزه به نمایش گذاشته شده است.
در غرفه کشاورزی انواع ابزار کشت قدیم به نمایش گذاشته شده است از جمله کاول و پیش کاول، دمارده، جاکو و... وجود دارد در قدیم دامپروری در گیلان به صورت یکجانشینی و کوچ انجام میشد که انواع ابزار پشم چینی و شیر دوشی و مردی با چانچو نوعی از حمل و نقل سنتی فرآورده های دامی و کشاورزی را در روزهای بازار نشان میدهد. اشیاء و فنون به نمایش گذاشته شده کم و بیش در زندگی کنونی روزمره گیلان دیده میشود.
بخش باستان شناسی
اکثر آثار باستان شناسی در این موزه حاصل سالهای حفاری در مناطق مختلف استان از جمله رودبار، تالش، دیلمان، املش و .... است. وجود هزاران شی تاریخی موزه در قالب انواع ظروف سفالی و مفرغی، سیمین و زرین، ابزار و ادوات جنگ و طباخی، سکه و .... گویای تمدن درخشان چندین هزارساله گیلان است.
یکی از مهمترین مناطق باستانی تپه مارلیک در رحمت آباد رود بار است که از این تپه که آرامگاه سرداران و سلاطین قوم آمارد بوده مجموعهای بینظیر از انواع جامها، ریتونها، تزئینات و ابزار جنگی کشف شد که در غرفههایی در موزه به نمایش در آمده است. در قسمتی از موزه ماکت قلعه رودخان به نمایش گذاشته شده است.
قدیمی ترین شی موجود در این موزه مربوط به هزاره اول قبل از میلادو دوران پارینه سنگی است.
گفتنی است، در این موزه بیش از 16 هزار شی تاریخی نگهداری میشود.
پایان پیام/
نظر شما