مسئله تکثیر نسل را باید به عنوان یک عبادت نگاه کرد

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تهران با تبیین نکات الهام بخش در سبک زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها)تأکید کرد: مسئله تکثیر نسل را باید به عنوان یک عبادت نگاه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، آیت الله سید احمد خاتمی، نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان، شب گذشته(10 فروردین)در مراسم سوگواره یاس نبوی که به مناسبت ایام فاطمیه به مدت 8 شب در حسینیه ثارالله در حال برگزاری است؛ خاطرنشان کرد: تجلیل از صدیقه طاهره(سلام الله علیها)تجلیل از پیامبر اکرم و تجلیل از همه ائمه است.

 

وی با بیان اینکه کسی که به عزای آن حضرت می آید هم عرض ادب به ساحت رسول اکرم  (ص) و هم به ساحت مقدس امامان می کند؛ تصریح کرد: کشور ما مدیون فاطمه(سلام الله علیها)است و هر چه داریم از اهل بیت و حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها)است.

 

آیت الله خاتمی، پیروزی در جنگ 8 ساله، دفع توطئه های دشمنان و... را مدیون حضرت زهرا(سلام الله علیها)دانست و در این رابطه با ذکر خاطره ای مربوط به ایام قبل از عملیات فتح المبین، اظهار داشت: شهید آیت الله اشرفی اصفهانی آن زمان به شهید صیاد شیرازی فرمودند: این عملیات را با رمز "یا فاطمة الزهراء" انجام دهید و اگر پیروز نشدید اصفهانی را نفرین کنید.

 

وی با افزودن اینکه عشق به اهل بیت در جان مردم ما نهادینه شده است و همه جای کشور به خصوص استان کرمان که آن را استان ولایت می دانم و در مناسبت های ولایی، مردم علی دوست و اهل بیت دوست کرمان سنگ تمام می گذارند؛ تأکید کرد: سبک زندگی دینی به خصوص در عرصه خانوادگی را باید از حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها)آموخت.

 

امام جمعه موقت تهران، سبک زندگی دینی را لازمه زیست مسلمانی دانست و با توجه به نکات الهام بخش در زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها)به بیان مطالبی از جمله مسئله خواستگاری، کفویت، احترام به شخصیت دختر هنگام خواستگاری از وی و نیز مسئله داشتن فرزند پرداخت.

 

وی ابتدا در خصوص مسئله خواستگاری حضرت زهرا(سلام الله علیها)گفت: مجموعاً 5 خواستگار برای آن حضرت آمد که رسول اکرم در مورد اول و دوم فرمود: در مورد ازدواج زهرا(سلام الله علیها)خداوند تصمیم می گیرد و من منتظر دستور خداوند هستم.


آیت الله خاتمی تصریح کرد: واقعیت این است که رسول اکرم آن خواستگارها را در شأن حضرت نمی دانست اما اینکه امر ازدواج گره خورده به قضا و قدر است و ذات ربوبی برای آن تدابیری دارد به معنای آن نیست که انسان دنبال آن نرود بلکه باید مراحل طبیعی آن طی شود.


وی ادامه داد: خداوند هر جا مقدور ببیند، زمینه و امکانات را فراهم می کند و معنای این باور اعتقادی این است که خداوند آن فرودگاهی را که تقدیر کرده در زمان خودش واقع می کند.


نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرمایش رسول اکرم در برابر این خواستگاران مبنی بر اینکه حضرت زهرا(سلام الله علیها)کم سن و سال است؛ ادامه داد: از نقاط مورد اختلاف تاریخی مسئله ولادت آن حضرت است که مورخین منصف شیعه آن را سال 5 بعثت یعنی زمانی که مسلمانان در شعب ابی طالب بودند، می دانند که در این صورت آن حضرت زمان ازدواج 9 سال داشتند.


وی افزود: اما اهل تسنن ولادت آن حضرت را 5سال قبل از بعث می دانند که در این صورت سن حضرت هنگام ازدواج 20 ساله بوده و البته پیامبر هیچگاه راجع به دختر 20 ساله نمی فرمودند" انها صغیره".


آیت الله خاتمی در خصوص خواستگار سوم و چهارم که اولی عبدالرحمن بن عوف و از سرمایه داران بی نظیر قریش بوده و با پول به سراغ آن حضرت آمده، بیان داشت: پیامبر آنقدر از سخنان عبدالرحمن غضب کرد که سنگریزه به صورت او پاشید و آن سنگریزه ها تبدیل به دُر و سنگ های قیمتی شد که منظور پیامبر این بود که با پولت بر من می بالی؟


وی با تأکید بر اینکه دختران و پسران باید معیارگرا باشند و بر دین و اخلاق تأکید کنند؛ تصریح کرد: عواقب توجه روی معیار پول این است که به سرعت بنیان های خانواده را فرو می ریزد.

 

آیت الله خاتمی در خصوص خواستگار پنجم که حضرت علی(علیه السلام)است؛ بیان داشت: اگر فاطمه برای علی خلق نمی شد نه علی(علیه السلام)و نه حضرت زهرا(سلام الله علیها)کفوی نداشتند.


وی با بیان اینکه معنای روان کفویت این است که دختر و پسر به هم بخورند و بتوانند با هم زندگی کنند؛ ملاک اصلی کفویت را ایمان و تقوا ذکر کرد و افزود: البته معنایش این نیست که ملاک های دیگر را نبینیم بلکه کفویت باید هم شرعی و هم عرفی باشد.


آیت الله خاتمی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم به شخصیت دختر احترام گذاشت و با وجود اینکه خود راضی به این ازدواج بود اما نظر دختر را هم پرسید؛ تأکید کرد: باید پسران و دختران را کمک کرد تا شریک خود را انتخاب کنند.


وی افزود: اینکه در فقه، إذن ولی در صحت ازدواج شرط است، برای احترام به شخصیت دختر است تا مغز متفکر دیگری در کنار او قرار گیرد که فریب نخورد اما اذن ولی به معنای بیچاره کردن دختر نیست که هر کسی را که ولی راضی بود و دختر ناراضی، دختر حتماً با او زادواج کند.

 

آیت الله خاتمی با اشاره به اینکه در ایام فاطمیه نیاز داریم تا معارف فاطمی را بگوئیم؛ در این زمینه به تربیت فرزند اشاره و تصریح کرد: حضرت زهرا(سلام الله علیها)در طول 9 سال زندگی 5 فرزند داشتند و این خیلی معنا دارد؛ معنایش این است که خط اهل بیت، تنظیم خانواده به معنای "فرزند کمتر، زندگی بهتر" نبوده است.


وی ادامه داد: این شعار از ابتدا غلط بود و شعار دین نبوده است و ما امروز در چاله جمعیتی قرار گرفتیم که باید مسئله تکثیر نسل را به عنوان یک عبادت نگاه کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 355208

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha