به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حسن سواری، یکی از استادان دانشگاه تهران، ظهر امروز (12 اردیبهشت ) در همایش استانی نگاه حقوقی به بیداری اسلامی در سالن جلسات دانشگاه پیام نور همدان، با اشاره به عملکرد سازمان حقوق بین المللی، گفت:سازمان حقوق بشر تلاش می کند که بر اساس منافع خود در جامعه تاثیر بگذارد.
وی با بیان اینکه دولتها بر اساس بند 7 ماده 2 منشور سازمان ملل متحد، حق مداخله در هیچ کشوری را ندارد، افزود: اگر دولت حاکم، از ظلم به ملت خود پا فراتر گذاشت، مداخله بیرون از مرزها، مجاز تلقی می شود.
سواری با اشاره به تحولات اخیر در منطقه و برخی کشورهای مسلمان، تصریح کرد: تحولات اخیر موجب شده است که اصل انسانیت و حقوق انسان ها، آرام آرام زیر سوال برود و تمام ضد ارزش ها ارزش تلقی شود.
وی با اشاره به ترکیب شورای امنیت، این ترکیب را نابرابر توصیف کرد و افزود: این سازمان در اعطای مجوز به برخی دولت ها برای مداخله در برخی کشورها باید بیشتر اندیشه کنند.
سواری از وجود مشکلاتی در مداخله بشر دوستانه سخن گفت و اظهار داشت: دولت های بیگانه به بهانه دفاع از مردم وارد یک کشوری می شوند اما در باطن به نفع خود و برای رسیدن به مقاصد شوم خود قدم بر می دارند.
سواری، از احیای مجدد مداخله بشر دوستانه توسط سازمان حقوق بین الملل خبر داد و گفت: اگر این موضوع به صورت صیحح سازماندهی شود در بهبود اوضاع برخی کشور ها تاثبر گذار خواهد بود.
وی اضافه کرد: حقوق بین الملل نظام حقوقی خاصی است که هنوز انتظارات جامعه جهانی را برآورده نکرده است.
پایان پیام/
نظر شما