رودبار مهد شاخه های سبز زیتون با تمدنی کهن

خبرگزاری شبستان: رودبار مرتفع ترین شهرستان گیلان با تمدنی کهن به عنوان دروازه ورودی این استان از طریق مرکز کشور هر ساله پذیرایی میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، شهرستان رودبار با وسعت 2574کیلومتر مربع، در کنار رودخانه سفید رود قرار گرفته و بعد از تالش دومین شهرستان گیلان پس از تالش است، از نظر تاریخ فرهنگ و تمدن با قدمتی بیش از 6 هزار سال یکی از مراکز عمده تاریخ فرهنگ بشری است و آثار بدست آمده از تپه مارلیک در جنوب شرقی این شهرستان وجود تمدنی پیش از بسیاری از تمدن های قدیمی جهان را در این منطقه نشان می دهد، رودبار با آب و هوای معتدل خشک خود و با کوهستان های مرتفع، دره های عمیق و زمین های پر برکتو ییلاقات زیبای خود از مردمی با خلق و خوی بسیار جذاب و درجه تدین بسیار بالا بر خوردار است.


از ویژگی های منحصر بفرد این شهرستان وجود محلات متعدد در حوزه شهری با منظره های بسیار زیبا و در ارتفاعات پوشیده از درختان زیتون است که به شکل زیبایی به چشم می خورد.


رودبار دروازه ورودی گیلان از طریق مرکز کشور است و کوه های بسیاز زیبای این ناحیه به صورت رشته های موازی با دره های تنگ و دیدنی از غرب به شرق کشیده شده و جزو ارتفاعات البرز غربی محسوب می شود که مهم ترین و مشهورترین قله آن در این شهرستان درفک یا( دلفک) است که 2705 متر ارتفاع دارد.


شهرستان رودبار تحت تاثیر توده هوای خشک و نیمه خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد و در تمام مدت سال در مسیر بادهای دائمی است و کمتر روزی ممکن است که در شهر منجیل یکی از شهرهای توابع این شهرستان باد نورزد.
جاذبه های گردشگری

غار درفک، درخت سرو هرزویل، سوسن چلچراغ یا سوسن سفید( روستای داماش عمارلو)، چشمه آبگرم لویه، چشمه آبمعدنی سنگ رود، چشمه کلشتر، چشمه آبگرم ماست خور(منجیل)، سد منجیل با چشم اندازی طبیعی و زیبای آن، روستای ده لاق بره سر، غار طبیعی ولی گورد، ییلاق سالا نسر، پارک جنگلی کندلات، تالاب سیاهرود و دریاچه سد تاریک، کوه آسمان سرا، ییلاق آوز بن رودبار، ییلاق بروبن،منطقه ییلاقی سی دشت، منطقه ییلاقی دره دشت، وروستای تاریخی انبوه.
مناطق تاریخی و باستانی

پل تاریخی لوشان، پناهگاه صخره ای ذکابر، قلعه و پای قلعه کلیشم، قلعه چیمارود، غار باستانی چیلک، غار اسپهبدان، محوطه باستانی مارلیک و کلورز، تپه باستانی چراغعلی تپه، تپه باستانی شهران، قلعه لارچاک، عمارت حسین خان، قلعه معروف گور میرزا و کاروانسرا، آب انبار و حمام رستم آباد.
زیارتگاه ها و اماکن مذهبی

بقعه محمود مزندی نزدیک دروازه هرزویل، امامزاده ابراهیمفرزند امام زین العابدین(ع) در دامنه کوه مشرف به دهکده هرزویل، بقعه امامزاده حمزه حنیفه فرزند امام موسی کاظم(ع) در دهکده بیورزن فاراب عمارلو، بقعه امامزاده حمزه در لوشان، بقعه امامزاده محمد و امامزاده ابوالقاسم از نوادگان امام موسی کاظم(ع) در روستای پشتهان بزرگ، امامزاده طاهر سرشام رستمآباد و بقعه شاه شهیدان عمارلو.
ورزش های محلی

اسب سواری در مناطق کوهستانی و گالشان نشین، توپ کش یا بروبیا، اتیک بازی، لپه بازی فیش بازی( کمربند بازی)، چو جنگ بازی(جگ چوب چوپانی).
مراسمات محلی

غول بازی، حاجی فیروز، لافند بازی، مراسم علم واچینی، تعزیه خوانی، مارگیری و معرکه گیری، مداحی و درویشی خوانی و مراسم عقد و عروسی.
صنایع دستی

کلاه پشمی و محلی، جوراب بافی، نمد مالی، قالی بافی، خورجین بافی، گلیم بافی با پشم گوسفند و موی بز.
سوغات رودبار

صابون سر کف، روغن زیتون، زیتون های ماری، شنگی، معمولی و ...، زیتون پرورده که عموما با انار ترش و مغز گردو و زیتون و سزی های محلی بسیار خوش عطر و طعم تهیه می شود.
غذاهای محلی

سیر داغ، قیسی خورشت، پیاز ابیجه، سیا خورش، گزنه پلو، قیمه، شامی رودبار، کولبانان، نان بورسزی، نان پنجه کش و تشت حلوا.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 354410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha