زندگی حضرت زهرا(س) تحقق مدل کامل زنان در عصر ظهور

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر مهدوی گفت: زندگی حضرت زهرا(س) الگوی نمونه ای است که در تعریف نقش جنسیتی مؤثر است و تحقق، عینیت و فعلیت مدل کامل زنانه در دوران ظهور است.

حجت‌الاسلام محمد رضایی، پژوهشگر مهدوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به بررسی ایام فاطمیه از منظر انسان‌شناسی گفت: براساس نگاه دینی انسان مرکب از جسم و روح است، براساس دیدگاه فلسفی روح در روحانیت وجود ندارد، این درحالی است که براساس آیات و روایات زنانگی و مردانگی هم در جسم و هم در روح و روحانیت است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از تقسیم‌بندی انسان‌ها بر مبنای کمال صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در این تقسیم بندی رسیدن به کمال در ابعاد وجودی و فردی هدف نهایی آفرینش انسان است و انسان یا کامل است یا کمال جو.
حجت‌الاسلام رضایی ادامه داد: اکثر انسان‌ها وقتی متولد می‌شوند، آکنده از استعداد هستند و تلاش می کنند تا به کمال وجودی برسند، درحالی که برای رسیدن به کمال نیاز به نقشه راه و انسان هایی که در کمال بالفعل باشند، دارند.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به پذیرفتن ضرورت و وجود خارجی انسان کامل اظهارداشت: انسان کامل انحصارا نمی‌تواند مرد باشد، چون زن و مرد هر دو به کمال می‌رسند و مدل و الگوی کمال هم می‌تواند زن باشد و هم مرد.
وی با بیان اینکه انسان کامل مرد چون رهبری زمانی دارد باید در تاریخ تکرار شود، گفت: ولی انسان کامل زن فقط نقش الگویی دارد و اگر یک نفر هم باشد کفایت می کند.
حجت‌الاسلام رضایی با بیان اینکه در تمام فرقه‌های دینی و ادیان ابراهیمی انسان کامل فقط مرد است، تصریح کرد: در نگاه شیعی هم مرد و هم زن می‌توانند انسان کامل باشند، این درحالی است که حضرت زهرا(س) به عنوان تنها زن کامل در عالم بشریت است.
این پژوهشگر مهدوی حضرت زهرا(س) را الگوی ترجمان زنانگی انسانیت دانست و بیان داشت: مهم‌ترین ویژگی آخرالزمان وارونگی نقش‌هاست، در این مسئله مردها هویت مردانه ندارند و زن‌ها نیز شخصیت زنانه ندارند.
وی با بیان اینکه زن‌ها در آخرالزمان نقش مردانه ایفا می‌کنند، گفت: در پایان دنیا نه مرد، مرد است و نه زن، زن، در آخرالزمان انسان‌ها شخصیت جنسی خود را فراموش کرده و نقش خود را معکوس، وارونه و انحرافی ایفا می‌کنند.
حجت‌الاسلام رضایی تصریح کرد: پیامبر در دورانی که در مکه بود، نوجوانی را تربیت کرد و در مدینه پیوند آن را با دختر خود برقرار کرد، تا الگوی خانواده سالم را طراحی کند، در این زندگی امام علی(ع) انسان کامل مرد بود، حضرت زهرا(س) نیز انسان کامل زن بود.
این پژوهشگر مهدوی با اشاره به پیوند الگوی خانواده سالم، اظهارداشت: براین اساس تنها دری که پیامبر(ص) به سمت مسجد باز گذاشت، خانه زهرا(س) و علی(ع) بود. به این علت که برای جامعه مطلوب اسلامی که نقطه نهایی آن ظهور است، مدل تعریف کند.
وی با بیان اینکه مدل زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) آرمان‌شهر ظهور است، خاطرنشان کرد: آرمان‌شهر شهری است که تک‌تک انسان‌ها هویت و شخصیت خود را به لحاظ روحی، فطری و جنسیتی می‌شناسند، براساس آن ایفای نقش می‌کنند و حضور اجتماعی دارند.
حجت‌الاسلام رضایی با بیان اینکه در آخرالزمان وارونگی نقش‌ها بسیار است، افزود: مدل جامعه الگوی حضرت زهرا(س) و علی(ع) است و باید مدل وارونه تمام فرآیند‌هایی باشد که علیه حضرت زهرا(س) عمل کردند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه پیامبر زن را از جاهلیت بیرون آورد، گفت: زن در 25 دوران خلافت نه مرد است و نه زن، این درحالی است که زن در جامعه مدرن آخرالزمان یا نقش مردانه دارد یا نقش زنانه ندارد.
وی ادامه داد: زندگی حضرت زهرا(س) یکی از الگوهایی است که در تعریف نقش جنسیتی مؤثر است و تحقق، عینیت و فعلیت مدل کامل زنانه در دوران ظهور است. زیرا در دوران ظهور زنان در جایگاه خود به رشد فکری، عقلانی و احساسی می‌رسند.


پایان پیام/

کد خبر 354046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha