به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور امروز سه شنبه 27 اسفند در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در مورد ورود نسل جدید مواد مخدر و همچنین اجتماعی کردن پیشگیری از این موضوع گفت: ما در حوزه پیشگیری درمان و صیانت راهی به جز اینکه مردم را به کمک بطلبیم نداریم انچه در زمینه اجتماعی کردن این موضوع مهم است آگاهی بخشی به مردم است.
وی با بیان اینکه آگاهی بخشی در حوزه مصرف مواد روانگردان اطلاعات مردم بسیار ضعیف است گفت: ما در حوزه اطلاع رسانی به مردم با نخبگان که در واقع گروه مرجع هستند شروع کردهایم و در حوزه صیانت نیز جلسات خوبی را با بهزیستی و کمیته امداد و همچنین خیرین کل کشور داشته ایم تا مشخص شود در حوزه اشتغالزایی اموزش مهارتها و بسترسازی برای برگشت این افراد به اغوش خانواده چه کارهایی لازم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر فقط 20 درصد از کسانی که به مراکز ترک اعتیاد می روند به سوی این مواد بازگشت ندارند اما 80 درصد مجدد به مواد برمی گردند که ما در حال حاضر NGO ها و گروهها را تقویت می کنیم که دامنه انها وسیعتر شود تا بتوانیم در سال 93 عملیاتی تر و عینی تر اقداماتی را در حوزه صیانت انجام دهیم.
وزیر کشور همچنین در رابطه با مهمترین اولویتهای وزارتخانه در سال 93 در حوزه سیاسی گفت: ما مهمترین اولویت مان در سال 93 بحث قانون احزاب است که در این زمینه نیز جلساتی را با گروههای استانی مدیران و همچنین احزاب داشته ایم و در حال جمع بندی هستیم که پیش نویس این قانون را به دولت تقدیم کنیم.
وی تاکید کرد: مهمترین بحث دراین زمینه تشکیل مجمع یا خانه احزاب است که ما امیدواریم در سال 93 جزو اولویتهای احزاب قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حوزه انتخابات نیز به دنبال این هستیم که اگر نیاز به اصلاح در قانون انتخابات است ان را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه امسال با انتخابات ریاست جمهوری مقدمات برگزاری انتخابات الکترونیکی کلید خورد گفت: ما جلسات کارشناسی را برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار کرده ایم و برگزار می کنیم و من از شورای نگهبان درخواست می کنیم که در این جلسات که ترکیبی از شورای نگهبان، مجلس و وزارت کشور است شرکت کند.
وی با بیان اینکه ما تلاش خودمان را برای برگزاری انتخابات مجلس خبرگان به صورت الکترونیکی انجام می دهیم گفت: ما معتقدیم الکترونیکی برگزار کردن انتخابات هم باعث سرعت و هم دقت و هم شفافیت در امر برگزاری انتخابات می شود.
وزیر کشور همچنین در رابطه با امار دانش آموزان ممتاز کشور و سخنان وزیر آموزش و پرورش در مورد اینکه بودجه کافی برای ترک اعتیاد این دانش آموزان وجود ندارد گفت: هماهنگی های کاملی در دولت برای این موضوع وجود دارد اگر در اموزش و پرورش برای ترک اعتیاد این دانش آموزان مشکل دارد ما آماده همکاری هستیم و اگر اعلام کند این تعداد دانش آموزان را می خواهند ترک دهند ما تامین اعتبار می کنیم و ما آمادگی کامل برای ترک اعتیاد این دانش آموزان داریم.
وزیر کشور همچنین در رابطه با بحث اعتیاد زنان و آمارهایی در این زمینه گفت: متاسفانه آمارها ظرف سه الی 4 سال گذشته نشان می دهد که زنان معتاد ما دو برابر شدهاند یکی از دلایل این است که در حوزه بانوان پنهان کاری زیادی وجود دارد ان هم به دلیل مسایل اخلاقی و فرهنگی است ولی تلاش ما این است که با کمک NGO ها و نهادها در این حوزه بتوانیم از این مشکل پیشگیری کنیم و حتی خود بنده در این حوزه کمیسیون خانواده را تشکیل داده ایم و برنامه هایی را در این زمینه تدوین کردهایم.
وی در مورد کمپ هایی برای ترک اعتیاد نیز گفت: ما با کمبود مکان در زمینه ترک اعتیاد بانوان مواجه نیستیم زیرا در حال دو کمپ با ظرفیت 1000 نفری وجود دارد که البته ما کمک بخش خصوصی را نیز خواستار شده ایم و قراردادهایی با بخش خصوصی بسته ایم که بخش خصوصی نیز حدود 1500 نفر را می تواند پوشش می دهد.
وی در ارزیابی خود از عملکرد دستگاههای متولی مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر عملکرد دستگاهها قابل قبول است و اگر در هر جای اروپا هم برویم می بینید که مواد به راحتی قابل دسترسی است.
وزیر کشور با بیان اینکه تاکنون 375 لابراتوار ساخت مواد مخدر صنعتی منهدم شده است گفت: رشد مواد پیش ساز نسبت به 11 ماه سال قبل 293 درصد بوده است.
وزیر کشور همچنین در رابطه با اقدامات این وزارتخانه برای امتداد مرزها گفت: در سال 92 تلاش ما این بود که مناطقی را که در حوزه مرزها خلا داریم تکمیل کنیم و در حال حاضر نیز توانسته ایم 80 درصد درگیری ها را به مناطق مرزی ببریم و امیدواریم در سال 93 بتوانیم تسلط و کنترل را در مناطق مرزی به صورت لحظه ای افزایش دهیم که البته این امر مستلزم کشیدن جادههای مرزی است.
وی با اشاره به نداشتن جاده در برخی از مناطق مرزی گفت: در جایی که همین 5 سرباز ما گروگان رفته است جاده مرزی وجود نداشته است و یکی از مشکلات ما همین موضوع است ولی در تلاش هستیم در کنار ایجاد جاده های مرزی و تدارکات در این زمینه مرزها را مجهز به کنترل دوربین و فیبر نوری کنیم که این موضوع در تهران نیز قابل رویت باشد.
وی همچنین با اشاره به اقدامات وزارت کشور برای ایجاد ارامش و امنیت برای این سفرهای نوروزی گفت: وزارت کشور تدارکات خوبی را با دستگاههای مختلف در این زمینه اندیشیده است که مردم با خیال راحت به مسافرت بروند و خوشبختانه در حوزه پلیس راه در تمام جاده ها در کنترل دقیق است ولی توصیه ما به مسافرین این است که با دقت رانندگی کنند و اطمینان داشته باشند که ماموران در مناطق حادثه خیز وجود داشته باشند.
وی تاکید کرد: امیدواریم با رعایت خود مردم و رانندگان در هنگام رانندگی بتوانیم نشاط و شادمانی تعطیلات نوروز را داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به تمهیدات وزارت کشور برای امنیت غذایی در شهرها و استانها گفت: ما در شهرهایی که مسافر زیادی را پذیرا هستند مشکل ذخیره غذایی نداریم و تمهیدات لازم را برای شهرهای اصفهان، شیراز و مشهد که بیشترین تعداد مسافرین را دارند اندیشیده ایم.
وزیر کشور همچنین در پاسخ به این سوال که برای تشکیل خانه احزاب هنوز احزاب اصلاح طلب و اصولگرا به نتیجه نرسیده است و اختلافاتی را دارد گفت: اختلاف احزاب طبیعی است موضوع این است که انها نباید بر روی مسایل صنفی که خانه احزاب قرار است تشکیل شود اختلاف داشته باشد و اگر می خواهند قوانین و مقررات را تشکیل دهند باید بدانند که خانه احزاب باید تشکیل شود تا بعد انها بتوانند در جلسات این ضوابط و قوانین بررسی هایی را داشته باشند و سپس به نتیجه برسند.
وی خاطرنشان کرد: البته این طبیعی است که چون خانه احزاب چند سالی را که بوده است زمان می برد که راه بیفتد ولی حتما راه می افتد.
وزیر کشور همچنین در رابطه با برنامه های این وزارتخانه برای عدم بازگشت معتادین بازپروری شده به سمت مواد و بازگشت انها به زندگی گفت: ما توجه خوبی را برای صیانت از این معتادین انجام داده ایم یعنی سعی کرده ایم که شرایطی را برای کسانی که پاک شده اند و به منزل بازمی گردند فراهم کنیم تا علایق انها به فرزندان و خانواده بیشتر شود تا به سمت این مواد مجدد بازنگردند.
وی با اشاره به حمایتهای وزارت کشور در حوزه اشتغالزایی برای معتادین گفت: ما هماهنگی هایی را برای کمیته امداد برای خرید محصولات این افراد و ایجاد بازارچه ها و حرفه اموزی انها انجام داده ایم که احتمالا این موافقت نامه ها را امضا می کنیم گرچه بهزیستی نیز قبول کرده است که صندوق حمایتی را برای ارایه تسهیلات به این افراد راه اندازی کند و سازمان اموزش فنی و حرفه ای نیز امادگی لازم را برای مهارت اموزی این افراد دارد.
وی در رابطه با رنج سنی معتادین نیز گفت: متاسفانه رنج سنی معتادین ما رو به کاهش است و به مدارس و جاهای دیگر نیز کشیده شده است و هنوز آمار دقیقی برای سال 92 نداریم ولی در اوایل سال 93 امار دقیق رنج سنی معتادین را نیز اعلام می کنیم.
وزیر کشور ادامه داد: کشفیات ما در حوزه مواد مخدر امسال 532 تن بوده است که این آمار نسبت به 11 ماه قبل 17 درصد افزایش داشته است و 70 درصد این امار مربوط به تریاک و 14 درصد حشیش است و آمار زندانیان ما نسبت به سال قبل 6/45 درصد است.
وی همچنین در رابطه آمار اعتیاد کودکان کار نیز گفت: ما آمار دقیقی در مورد این کودکان نداریم اما انجمن فعالین حمایت از کودکان دارد ما آماده همکاری هستیم.
وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه وزارت کشور تلاش خوبی را در سال 92 برای ایجاد آرامش در جامعه که ضیافت عمومی و اصلی این وزارتخانه است گفت: ما نمی پسندیم که وزارت کشور منشا هیجانات یا ناراحتی و عدم آرامش در جامعه باشد چون وظیفه اصلی ما ایجاد ارامش در کشور است اما مجموعه اقداماتی که ما داریم تقویت ارامش در جامعه است و از رسانه ها نیز می خواهیم در این زمینه با همکاریهایی داشته باشد.
رحمانی تصریح کرد: امیدواریم در سال 93 با سیاستهای رسانهای و همکاریهای متقابل و زمانبندی خاص با برنامه ریزی های خاص فعالیتهایمان را ادامه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: مردم و رسانه ها باید تلاش کنند که ارزشهای اخلاقی و دینی و فرهنگی در کشور در سال 93 تقویت شود و ما از مردم انتظار داریم در صحنه باشیم و تذکرات لسانی و امر به معروف را مدنظر قرار دهیم و دستگاهها نیز حافظ ارزشهای دینی و اسلامی باشند.
رحمانی با بیان اینکه ما با موضوعات فرهنگی کاملا سعی کرده ایم که فرهنگی برخورد کنیم ما با اقدامات و عملکردهای شبکه ای و برنامه ریزی شده که برای ایجاد تخریب در جامعه بوده است برخورد جدی داشته ایم.
وی با بیان اینکه نخستین جلسه شورای اجتماعی وزارت کشور در سال 93 با موضوع عفاف و حجاب برگزار می شود گفت: ما به حدی از بلوغ رسیده ایم که جامعه خودمان را به سمت افول ارزشهای انقلاب پیش ببریم ولی در هر صورت برخی از گزارشهایی که از سوی متدینین خانواده شهدا و مسئولان به ما می رسد حاکی از دغدغه انها به ویژه در حوزه فرهنگی و پوشش است که امیدواریم در سال 93 با آگاهی بخشی شاهد بهبود این وضعیت و مناسب شدن اوضاع در این عرصه ها باشیم گرچه معتقدیم در حال حاضر نیز وضعیت وضعیت خوبی است.
رحمانی از رسانه ها خواست در این زمینه به وظایف خود عمل کنند و وزارت ارشاد در زمینه سروسامان دادن به مسایل فرهنگی و به ویژه بحث عفاف و حجاب یاری دهند.
پایان پیام/
نظر شما