به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در نشست خبری روز سه شنبه 27 اسفند با خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت 5 گروگان ایرانی گفت: این گروگانها همانند فرزندان ما هستند و ما انها را جزو خانواده های خود می دانیم و تمام فعالیتهای خود را برای حمایت از این فرزندان انجام میدهیم.
وی با بیان اینکه فعالیت های دیپلماتیک و رسانه ای و همچنین اقدامات خوب امنیتی نظامی و انتظامی ایران در این زمینه انجام داده است اظهار کرد: ما مذاکرات مستقیمی را هم در حوزه وزارت خارجه و هم در حوزه غیررسمی با کسانی که بر روی پاکستان و اشخاص این حوزه تاثیر داشته اند انجام داده ایم و درست است که در ابتدا انها حتی مکان این گروگانها را انکار می کردند اما در حال حاضر آدرسها و مشخصات و ردهایی را داریم.
وی بیان کرد: هم رییس مجلس و هم ریاست جمهوری و هم وزیر خارجه و هم سایر مسئولین پیگیریهای لازم را برای ازادی این گروگانها داشته و به نظر می رسد شاهد خبرهای خوشی در این زمینه باشیم.
وی در مورد اینکه ایا ایران از سازمان ملل برای آزادی این گروگانها کمک می خواهد گفت: قطعاً سازمانهای بین المللی در هر جایی از دنیا که اتفاقی بیفتد می توانند وارد شوند و در واقع کسانی که مدعی حقوق بشر هستند باید سریعتر به این موضوع وارد می شدند ولی ما تاکنون اقدام و حرکتی از سوی انها ندیده ایم.
وی در مورد رویکردهای وزارت کشور درخصوص اقتصاد مقاومتی گفت: قطعاً وزارت کشور پرچمدار بحث اقتصاد مقاومتی است زیرا همه اتفاقات اقتصادی که مدنظر رهبری است باید در صحنه استانها انجام شود.
وزیر کشور ادامه داد: استانهای ما دارای شرایط طبیعی اقتصادی تکنولوژیکی و همچنین دارای نیروی انسانی مدبر هستند.
وی با انتقاد از نظام بودجه ریزی در کشور گفت: نظام بودجه ریزی کشور ما مبتنی بر یک روش تمرکز گراست و به همین دلیل نیز این موضوع تصمیم گیری ها را برای استانها سخت کرده است و نتیجه آن حمایت زیاد از برخی کلانشهرها و همچنین تشکیل کلانشهرهایی با بزه کاری ترافیک و مشکلات خاص است که مجموعه این اتفاقات باعث عدم توازن و تعادل در کشور شده است.
وی ادامه داد: با توجه به سیاستهایی که رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی ابلاغ کرده اند قطعا ایجاد تعادل و توازن در حرفه کشور از اولویتهای ماست و وزارت کشور به عنوان متولی سیاستهای عمومی دولت در استانها این موضوع را به عنوان روح توسعه محوری در کالبد استانها حلول می دهد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: اولین جلسه ما در سال 93 که با حضور استانداران برگزار می شود با بحث اقتصاد مقاومتی برگزار می شود و حتماً باید در توزیع نظام اعتبارات بازنگری شود و وزارت کشور در این زمینه پیگیریهای لازم را دارد البته این امر مستلزم همکاریهای مجلس نیز است.
وزیر کشور همچنین در رابطه با اخرین اقدامات این وزارتخانه برای اخرین چهارشنبه سال گفت: شورای تامین جلسات مفصلی را برای بحث امنیت و آرامش در آخرین چهارشنبه سال داشته است که هم در حوزه پیشگیری و هم در حوزه برخورد و مقابله با کسانی که مواد غیرقانونی و غیرمجاز استفاده می کنند اقدامات لازم انجام شود.
وی با اشاره به اقدامات وزارت کشور در حوزه تبلیغات و توصیه های لازم به افراد گفت: خوشبختانه چند سالی است که روند اقدامات در این حوزه که به صورت همکاری جمعی در دستگاهها بوده است منجر به این شده است که ما با هزینه های جانی و روحی کمتری چهارشنبه اخر سال را پشت سر بگذاریم.
وزیر کشور با ابراز امیدواری از اینکه با مجموعه تمهیدات این چهارشنبه اخر سال نیز با ارامش طی شود گفت: ما تذکرات لازم را داده ایم و نیروی انتظامی لازم را برای مقابله با این موارد اقدامات لازم انجام داده است.
وی تاکید کرد: هیجانات بیش از حد که موجب ناراحتی افراد و همسایه ها و عدم رعایت ارزشهای دینی و اخلاقی شود مذموم است و ما امیدواریم که بتوانیم ضمن جلوگیری از این اقدامات این امر را به عنوان یک امر فرهنگی سابقه دار در کشور انجام شود و ما بتوانیم نشاط اجتماعی را داشته باشیم.
همچنین وزیر کشور در مورد اقدامات این وزارتخانه در حوزه کشفیات مواد مخدر گفت: ما در یک موقعیت جغرافیایی و در همسایگی با افغانستان واقع شده ایم که اولین تولیدکننده خشخاش در دنیاست و تمامی این مواد به بازارهای مصرف ترانزیت میشود. و متاسفانه ایران نیز در این مسیر قرار دارد که با توجه به گستردگی مرزها امکان کنترل این موضوع در داخل برای ما نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 80 درصد کشفیات تریاک دنیا را ایران دارد گفت: ما در داخل کشور براوردمان این است که با توجه به میزان کشفیات ده درصد افزایش داشتهایم.
رحمانی فضلی تاکید کرد: با توجه به این میزان کشفیات اما باز هم ما در داخل کشور شاهد توزیع مواد مخدر هستیم و امیدواریم که تمهیداتی که برای سال اینده اندیشیده ایم و با تلاشی که دوستان انجام داده اند بتوانیم بحث کاروانهای مواد مخدر را به صفر برسانیم و این به صفر رساندن به معنای این نیست که دیگر مواد مخدر نباشد زیرا گروهها و افراد نیز می توانند این مواد را حمل کنند.
رحمانی فضلی ادامه داد:با کنترلهایی که در قسمت شرق کشور داشتهایم مسیر ترانزیت به سمت بقیه مناطق رفته است البته ما باید تاکید کنیم که اولویت ما داخل کشور است که در واقع کنترل ورود این مواد به داخل کشور را انجام دهیم و انسداد بقیه مرزها مستلزم همکاریهای بیشتر بین المللی کشورها و نهادهای دیگر است.
پایان پیام/
نظر شما