به گزارش خبرگزاری شبستان، جمعی از نمایندگان بازار سرمایه کشور و شرکتهای سرمایه گذاری از بانکهای مختلف به اتفاق مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات و همچنین ستاد توسعه اقتصادی عراق با حضور مدیران ارشد سازمان حج و زیارت و نماینده بعثه مقام معظم رهبری در جلسه ای به ریاست سعیداوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت در محل این سازمان گردهم آمدند تا راههای ورود سرمایهگذاران به عرصه اقتصاد زیارت در راستای تسهیل امور زائران را با نگاه اقتصادی مورد بررسی قرار دهند.
اوحدی در این نشست گفت:من از هنگام پذیرش مسئولیت در سازمان حج و زیارت نسبت به مسأله اقتصادی کردن فعالیتهای زیارتی در جهت تأمین منافع زائران و توسعه و ارتقای کمی و کیفی خدمات قابل ارائه به مشتاقان زیارت تأکید کرده واین مهم را یک نقیصه و کوتاهی جدی در چرخه خدمات رسانی به زوار میدانم لذا رفع آن را با حساسیت تمام تحت نظارت و حمایت بعثه مقام معظم رهبری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال خواهم کرد.
وی افزود: امروز شتاب توسعه و افزایش ظرفیت در عربستان و عراق بسیار چشمگیر و خیره کننده است و آینده نگری حکم میکند که از رهگذر سرمایهگذاری منظم با سود اقتصادی متقن از افزایش هزینههای اقامت و پذیرایی زائران پیشگیری شود.
رقابت سنگینی در بازار امکانات اقامتی و بین راهی عراق وجود دارد
وی ادامه داد: مطالعات نشان میدهد که حضور اقتصادی در صحنه زیارت برای سرمایهگذاران ایرانی و خارجی از جذابیت ویژه ای برخوردار است، خصوصاً که سطح استفاده از هتلها توسط زائران ایرانی در طول سال چه در ایام عادی و چه در مناسبتها بسیار و تضمینی است به طوری که برای حضور هر سرمایهگذاری به سبب خیل عظیم هموطنان مشتاق سفرهای زیارتی کاملاً مقرون به صرفه و امیدوارکننده میباشد.
از این رو سیستم بانکی کشور و سرمایهگذاران معتبر سعودی و ایرانی از این زاویه استقبال و اعلام آمادگی کردهاند. بدین ترتیب رقابت سنگینی در بازار امکانات اقامتی و بین راهی عراق وجود دارد که حضور منضبط شرکتها و بانکهای ایرانی در چارچوب اصول و برنامه مورد توافق میتواند در این زمینه راهگشا و تعیین کننده باشد.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین موضوع وجود تضییقات فراوان در کیفیت امکانات در مرزهای زمینی کشورمان با عراق بخصوص در ایام اربعین و سایر مناسبتها و هنگام ازدحام زائران را یک واقعیت و آسیب تلخ خواند که راه چاره عمده آن حضور فعالان اقتصادی در احداث زیرساختهای ضروری به ویژه در پروژههای تعریف شده در نقاط مرزی و مسیرهای بین راهی میباشد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شرکت جدیدی تحت عنوان «عمران و توسعه امید زائر» را به عنوان یک راهکار و حرکت منطقی برای تعریف و کنترل پروژههای مرتبط و مشارکت و مدیریت پروژهها ذکر کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همینطور بعثه مقام معظم رهبری نیز بر این گام اساسی و تحول بخش پافشاری میکنند. قطعاً این اقدام به عنوان یکی از مصادیق و برکات تحقق اقتصاد مقاومتی قابل طرح است.
استقبال فزاینده سرمایه گذاران قوی به اقتصاد زیارتی
اوحدی استقبال فزاینده سرمایه گذاران قوی از ورود به این چرخه را نشانه توجیه اقتصادی بالای طرحهای مربوط به حوزه زیارت دانست که سودآوری آن قطعاً جواب خواهد داد، کما اینکه سرمایهگذاران بزرگ سعودی و عراقی و غیره اهمیت این حوزه را بخوبی درک کرده و اشتیاق فراوان نشان میدهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج کشور، وی در این جلسه به چند نمونه از این دست پروژهها اشاره کرد که همه آنها اقتصادی و توجیه پذیر هستند.
در ادامه این جلسه مقرر شد بزودی کنسرسیومی متشکل از شرکتها و تعدادی از بانکها به عنوان شرکت پروژه با سرمایه و برنامه مشخص شکل گیرد تا زمینه ورود به عرصه سرمایهگذاری بخصوص دررابطه با امکانات عتبات عالیات فراهم آید.
حسین پلارک، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات نیز در این جلسه گفت: امکانات و تجربه ما در عراق در خدمت این تفکر مقدس مطرح شده از سوی سازمان حج و زیارت قرار دارد و از این بابت جا دارد به مدیریت سازمان حج و زیارت تبریک بگوییم که بالاخره وارد این عرصه شدند و به مقوله مهم و جامانده اقتصاد زیارت اهتمام علمی و منطقی ورزیدند. قطعاً این بازار هم سودآور است و هم ثواب دارد و نفع زائران امام حسین (ع) در آن است.
استقبال از تأسیس «شرکت توسعه و عمران امید زائر»
وی ادامه داد: سازمان حج و زیارت با تأسیس «شرکت توسعه و عمران امید زائر» میتواند جایگاه و ارزش و کرامت زائرین ایرانی را ارتقاء دهد، بنابر این ما هم آماده همکاری در این چارچوب هستیم.
نماینده بانک ملت نیز سرمایه گذاری در حوزه زیارتی عراق را امری اقتصادی خواند و از سازمان حج و زیارت خواست تا طرحهای خود را مشخصاً با یک برنامه کسب و کار دقیق اعلام کند تا شرایط حضور سرمایهگذاران و تأمین سرمایه با توجه به شناختی که سازمان حج و زیارت از حوزه زیارتی دارد، هرچه بهتر و پختهتر فراهم آید.
در پایان این جلسه اوحدی ظرفیت اقتصاد زیارت را یک مقوله مهم و قابل توجه در سرفصلهای سازمان جهانی جهانگردی توصیف کرد که به عنوان محصول انبوه (Mass Product) مطرح است و اعلام کرد: علاوه بر این ما دیدگاه اعتقادی هم به موضوع داریم ضمن اینکه یک رسالت ملی برای خودمان قائل هستیم بنابر این از هر زاویهای که نگاه کنید میتوان گفت جذب سرمایه در طرحهای اقتصادی زیارت در راستای تسهیل امور زائران اعزامی یک امر عقیدتی، عقلانی، علمی و اقتصادی است که موجب فعالسازی و اعتماد بخش خصوصی نیز می شود.
پایان پیام/
نظر شما