خبرگزاری شبستان: "تا جمعه ظهور" یکی از قدیمیترین برنامه رادیو معارف است که در طول دورههای مختلف همواره مورد اقبال شنوندگان رادیو و منتظران حضرت حجتبنالحسن(عج) قرار گرفته است.
این برنامه باهدف گسترش، تعمیق و ترویج فرهنگ مهدوی و افزایش سطح آگاهی مخاطبان رادیو در حوزه معارف مهدوی و ارتقاء بینش عمومی نسبت به اساسیترین وظایف منتظران (قواعد ظهور) و مقابله با باورهای سست و خرافی و برداشتهای غلط از نشانههای ظهور یا معارف مهدوی طراحی شده است.
حجت الاسلام محمدرضا فوادیان، معاون پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود در این باره سخنانی ایراد کرده که در ادامه می خوانیم:
غیبت حضرت حجت علاوه بر آثار فردی، آثار اجتماعی نیز دارد، یکی از آثاری که متوجه ما شده این است که فرصتی برای مدعیان ایجاد شده چون حضرت در پس پرده غیبت است عده ای خود را جای حضرت جا زده اند که مخصوص جامعه اسلامی نیست در تمام ملل این مساله مشاهده می شود به طوریکه یهودیان اعتقاد به آمدن ماشیح دارند یا عده ای گفتند ما مسیح موعود هستیم.
در میان جامعه اسلامی هم اهل سنت و هم شیعه مدعیان دروغینی پیدا شده است، چرا این مدعیان بروز و ظهور داشتند به خاطر اینکه مهدی واقعی غایب است اگر امام ظاهر بود کسی مدعی نمی شد که ما هدایت گر هستیم و غیبت باعث شده تا بستر این فرصت مهیا شود.
امام محمد باقر(ع) در روایتی می فرمایند: دولت ما آخرین دولتی است که شکل می گیرد به خاطر اینکه هر کسی که ادعای حکومت جهانی دارد سر کار بیاید و مردم شاهد اینگونه ادعا ها باشند که به بن بست می رسد بنابراین اضطرار به رجل آسمانی در میان توده مردم شکل می گیرد و شرایط ظهور امام فراهم می شود.
یکی از آثار اجتماعی غیبت حضرت ولی عصر(ع) این است که مردم به بن بست رسیدن بسیاری از کشورهایی که ادعای حکومت جهانی دارند و برای بقیه کشورها تصمیم می گیرند را ببینند.
امام علی(ع) وقتی خانه نشین شدند عده ای فرصت طلب عرصه را گرفتند بنابراین هر گاه ولی خدا از عرصه اجتماع کنار گذاشته شد فرصتی برای عده ای فرصت طلب شکل می گیرد.
البته باید توجه داشت که ظهور مدعیان دروغین سبب می شود که مردم به یک بلوغ اجتماعی برسند و به حقیقت نرسیدن ادعای کسانی که مدعی هستند علتی برای بلوغ جهانی مردم است.
غیبت حضرت نیز این قبیل ادعاها را نیز به همراه دارد چراکه در طول تاریخ افراد شیاد فراوانی بودند که از شور و اشتیاق مردم نسبت به حضرت سواستفاده کردند، در عصر غیبت دنبال هر صدایی نباید رفت چه بسا افرادی باشند که به فکر طمع ورزی باشند.
یکی دیگر از آثار اجتماعی غیبت امام عصر(ع) ظرفیت یابی مردم است زمانی که امام غایب شدند مردم با تلاش و کوشش سعی می کنند آنچه را که خدا حکم فرموده به دست بیاورند به خاطر همین ظرفیت انسان ها بالا می رود، همچنین ظهور و بروز مشکلات در جامعه انسانی باعث می شود که توانمندی های مردم بروز کند و به سطحی از آگاهی ها از جهات مختلف فکری معنوی و عدالت پذیری برسند.
امام صادق(ع) می فرمایند: ظهور امام مهدی و حکومت اهل بیت(ع) صورت نمی گیرد مگر بعد از ناامیدی که به سمت شما می آید. مردم به واسطه غیبت و طولانی شدن آن مایوس می شوند و این ناامیدی ها سبب می شود که به راهی بروند که به زمینه سازی ظهور و کنار زدن ابرهای غیبت بینجامد.
امام محمد باقر(ع) نیز می فرمایند: ظهور صورت می گیرد بعد از اینکه مردم دچار هراس ها و خوف های شدید می شوند و فتنه و بلا و کمرشکن می گردد مردم ظرفیت کاملی پیدا می کنند و سبب می شوند که نیاز به حجت خدا پیدا کنند.
عصر ظهور عصر ریزش ها و رویش هاست، پایه این مساله در عصر غیبت است، در کتاب غیبت نعمانی باب 21 آمده است؛ برای شیعیان در زمان غیبت امتحان و آزمایش است تا تمیز و تشخیص داده شوند و غربال گردند.
روایتی است مبنی بر اینکه خورشید پرست ها و ماه پرست ها نیز در عصر ظهور یاور امام می شوند چرا عده ای که هیچ سهمی از اسلام ندارند اینگونه پیرو امام می شوند اینها همه از آثار اجتماعی غیبت است.
غیبت امام زمان(ع) سبب شده که انسان های جهان کسانی که حقیقت خواه و عدالت جو هستند، در کنار همه منجی هایی که مطرح است به منجی شیعی توجه داشته باشند و اضطرار به چنین فردی را احساس کنند.
پایان پیام/
نظر شما