سلایقی که همراه گفتمان انقلاب نبودند هم می توانند در جشنواره شرکت کنند

خبرگزاری شبستان :قزوه اظهار داشت: چند صدایی بودن جشنواره موضوعی بود که همه اعضای شورای سیاستگذاری بر وجود آن تاکید داشتند و معتقد بودند که باید تمام سلایق شعری در این جشنواره حضور داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،عضو شورای سیاستگذاری جشنواره هشتم شعر در خصوص برگزاری جلسات این شورا و مصوبات آخرین جلسه و همچنین تاکید بر چند صدایی بودن در این جلسات گفت: جلسات دیگری هم برای شورا ضرورت دارد که بعد از عید ایجاد شود تا این شورا به یک جمع بندی خوبی در این زمینه برسد. با توجه به اینکه جشنواره قرار است در اردیبهشت ماه برگزار شود، ما زمان بسیار کمی برای برگزاری جلسات داریم و بعد از عید تقریبا باید هفته‌ای یک جلسه برگزار شود تا شورا به جمع بندی نهایی در خصوص محورهای جشنواره برسد و در این راستا افراد با تجربه‌ای که در شورای سیاستگذاری هستند می‌توانند خیلی به این موضوع کمک کنند تا جشنواره راه خودش را هرچه سریعتر پیدا کند.

 

قزوه در ادامه افزود: چند صدایی بودن جشنواره موضوعی بود که همه اعضای شورای سیاستگذاری بر وجود آن تاکید داشتند و معتقد بودند که باید تمام سلایق شعری در این جشنواره حضور داشته باشد. ولی من بیشتر از همه استقبال از زایش‌های شعر انقلاب و جوان‌ها می‌کنم که این‌ها حضورشان جدی باشد چون به هر حال این نسل جوان هستند که همیشه اتفاقات زیبا را رقم می‌زنند و باید تعداد این افراد در رقابت زیاد باشد و باید اتفاقی بی‌افتد که شاعران نسل‌های گذشته هم با آثار و خلاقیت‌های جدیدشان در جشنواره حضور داشته باشند تا ما در بخش رقابت هم پیشکسوتان را داشته باشیم و هم جوانان.

 

قزوه در ادامه در خصوص حضور سلایق مختلف فکری در جشنواره اظهار داشت: سلایقی که در این مدت همراه جریان انقلاب نبودند را هم ما آزاد گذاشتیم که در جشنواره شرکت کنند ولی همیشه باید این اصل را قبول داشته باشیم که جشنواره شعر فجر متعلق به انقلاب است و نباید افرادی که می‌خواهند شعر انقلاب را تحقیر یا انکار کنند در این جشنواره حضور داشته باشند و سلایق متفاوت هم باید در کنار بچه‌های شعر انقلاب رقابت جدی انجام دهند و داوران هم از همه فضاها باشند تا در حق گروهی کم لطفی نشود.

 

وی در خصوص اینکه در راستای مصوبات شورای سیاستگذاری و تاکید بر چند صدایی بودن جشنواره آیا از سوی گفتمان انقلاب فضا و اجازه‌ی حضور سلایق دیگر در جشنواره داده می شود گفت: قطعا این اجازه داده می‌شود مانند گذشته که همین افراد کتاب های‌شان را چاپ کردند و جشنواره‌های مستقل برگزار کردند؛ خوب این یعنی فضای حضور برای این افراد وجود دارد. این در حالی است که این جشنواره‌های مستقلی که توسط این افراد برگزار شده علی رقم اینکه خصوصی بوده اما باز هم سلایق خاصی فقط در آن جشنواره توانستند حضور داشته باشند و جایزه بگیرند و این افراد تا به حال نشده است که بی‌آیند و از افرادی برای حضور در جشنواره‌های‌شان دعوت کنند که موافق نظر آن‌ها نبودند.

 

قزوه در ادامه افزود: خصوصی بودن همیشه به معنای ضد دولتی بودن نیست. دولتی بودن تا به حال یک اتهام محسوب می‌شد. حتی شهرداری هم وابسته به دولت است و بودجه‌ی آن از دولت تامین می‌شود و یک نهاد دولتی محسوب می‌گردد و حتی اگر جریان‌هایی هم که ادعای مستقلی دارند را بررسی کنیم مشخص می‌شود که این جریانات هم در نهایت از شهرداری یا دولت کمک گرفته‌اند و در کل در مملکت ما شکلی به نام خصوصی اصلا معنی ندارد و بعضی‌ها هم سر خودشان را کلاه می‌گذارند که می‌گویند ما خصوصی هستیم.

 

این شاعر در ادامه در خصوص دولتی بودن نهادهای فرهنگی مخالف گفتمان افزود: شما به بعضی از همین ناشرانی که در حال حاضر نقش منفی در برابر انقلاب بازی می‌کنند نگاه کنید که ناشران بزرگی هم شدند، متوجه می‌شوید که حمایت‌هایی که در دولت اصلاحات و دولت قبل از این ناشران شده اینقدر بوده که این ناشران کاملا دولتی محسوب می‌شوند به طوری که همان موقع وام‌های کلان مالی از دولت می‌گرفتند و با این شرایط نمی‌توانند ادعا کنند که خصوصی هستند.

 

قزوه درباره عدم تعامل بین جریان‌های فکری گفت: بعضا عده‌ای را دعوت می‌کنند و می‌گویند که شما مجموعه‌ی شعری را چاپ کنید تا برای ترجمه و انتشار به خارج از کشور ارسال شود و دوستان هم وقتی می‌خواهند اشعار را ترجمه کنند، اشعار بچه‌های انقلاب را ترجمه نمی‌کنند ولی مثلا من که قرار است کتابی برای یکی از دانشگاه‌های لندن تهیه کنم، تمام جریان‌های شعری داخل کشور را دیدم و این دید درست است که ما تمام جریان‌ها را ببینیم حال در انتخاب یک شعر یا برگزاری یک جشنواره.

 

بنا برگزارش روابط عمومی جشنواره فجر ،علیرضا قزوه در این باره که شورای سیاستگذاری چقدر می‌تواند در رفع سوءتفاهم‌ها بین گفتمان های مختلف شعری موثر باشد اذعان کرد: اگر تا به حال هم این سوءتفاهم ها از بین نرفته به خاطر این بوده که عده‌ای اصرار بی‌جا داشتند که جریان شعر انقلاب را حذف کنند وگرنه ما مشکلی با این افراد نداشتیم و ما حتی در برهه‌ای در دهه شصت و هفتاد خودمان کتاب‌های این افراد را چاپ کردیم و در صفحاتی که من خودم در روزنامه با نام «بشنو از نی» داشتم اشعار این دوستان را چاپ کردم و خیلی از این افراد آنجا معرفی شدند. اما با این حال افرادی همواره خواستند جریان شعر انقلاب را انکار کنند که البته آدم‌های بزرگی هم نبودند و آن‌هایی که تایید و گذشت کردند آدم‌های بزرگی شدند. به نظر من شعر انقلاب ظرفیت این را دارد که همه جریان‌ها را بپذیرد و جریان شعر انقلاب امروز در نقطه ضعف نیست بلکه این جریان امروز در نقطه اوج خودش است. به نظرم امروز بچه‌های شعر انقلاب را در یک سال شما می‌بینید که کتاب هایشان چندین بار تجدید چاپ می‌شود و مخاطب خودشان را دارند اما در مقابل بعضی‌ها هم هستند که تیراژ کتابشان 500 جلد هم نیست، مخاطب هم ندارند ولی همه جریان ها را هم می‌خواهند انکار کنند که خوب این منطقی نیست.

 

قزوه در پایان اضافه کرد: جشنواره شعر فجر باید هر سال این فضا را نزدیک‌تر کند مانند جشنواره سینما که هر سال باعث وحدت سینماگران می‌شود، جشنواره شعر هم باید فضای بین شاعران از جریان‌های مختلف را نزدیک‌تر کند و مردم و دانشگاه‌ها هم باید در این شنواره حضور داشته باشند و انتخاب کنند نه اینکه فقط چند سلیقه بی‌آیند و بقیه را انکار کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 353750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha