خود شناسی و خدا شناسی سبب افزایش نیاز فرد به نماز می‌شود

خبرگزاری شبستان: محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز گفت: مهمترین عامل تربیتی و دعوت جوانان به نماز خودشناسی، خدا شناسی و درک آثار واسرار نماز است که آنان را نسبت به خواندن نماز ترغیب می‌‌کند.

حجت الاسلام محمد کاظمی محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به شیوه های تربیتی دعوت جوانان به نماز گفت: نمازیک فریضه الهی است که توجه واهمیت به آن اثرات بسیار مهم و ارزشمندی برای انسان دارد.
 

محقق وپژوهشگر شیوه های دعوت به نماز مرکز تخصصی نماز ادامه داد: درزمان اهل بیت بچه‌ها از سن 5 سالگی نماز می‌خواندند که در عصر حاضر برنامه ریزی می‌شود که دختران درسن 7 سالگی و پسران در سن 9 سالگی با نماز آشنا شوند.


حجت الاسلام کاظمی تصریح کرد: سن 7 سال سنی است که تغییرات یک دوره کودکی به دوران کودکی دیگر است و این تغییرات به نحوی است که روحیات روانشناختی کودک تغییر کرده و روحیه مسئولیت پذیری و منطق در آنها بیشتر می‌شود.


وی اظهار داشت: از سن 7 سال به بعد قضاوت به واقیعت در کودکان بیشتر شده و فرق بین دستور و غیر دستور را در این سن متوجه می‌شوند.


محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز یادآورشد: همچنین دراین سن قدرت حافظه در کودک بالا رفته چرا که در گذشته فرزندان چیزی را حفظ نمی‌کردند اما اکنون حافظه آنان دارای ماندگاری بالاست که در این مرحله امر به نماز خواندن در فرد صورت می گیرد.
 

حجت الاسلام کاظمی خاطرنشان ساخت: مسئولیت پذیری، منطق، حافظه و یادگیری نماز از عواملی هستند که نشان می‌دهد درعصر حاضر کودکان 7 سال دارای توانایی بالایی هستند.
 

استاد شیوه های دعوت به نماز جوانان در ادامه اذعان کرد: برای دختران در این سن سختگیری بیشتری به روش تشویقی و ترغیبی صورت می‌گیرد به این تعبیر که در سن 9 سالگی چه دختر و چه پسر هنگام نماز دچار یک اجبار معنوی و روانی همراه با علاقه به خواندن نماز می‌شوند.


محقق و پژوهشگر مرکز تخصصی نماز با بیان اینکه شیوه‌های دعوت به نماز عوامل مختلفی دارد گفت: تنبلی، وسواس واعتقاد نداشتن به خدا ازجمله عوامل ترک نماز است که باید در ابتدا این عوامل را شناسایی و براساس آن شیوه‌های دعوت به نمازرا تنظیم کنیم.


خود شناسی و خدا شناسی سبب افزایش نیاز فرد به نماز می‌شود


حجت الاسلام کاظمی ابراز داشت: شناخت افزایی یکی دیگر از عوامل دعوت به نماز است که هرچه شناخت فرد نسبت به خودش بیشتر باشد خداشناسی فرد افزایش یافته و فرد پس ازرسیدن به این شناخت کمتر نماز را ترک کرده و نیاز به نماز را بیشتر حس می‌کند.


وی ادامه داد: خدا شناسی، ارتباط با خدا- معاد شناسی و نقش نماز درعاقبت بخیری فرد، راهنما شناسی در توجه به امامان ومعصومین و اهمیت دادن آنان به مقوله نماز و نماز شناسی و درک آثار و اسرار آن از دیگر عوامل شیوه های شناخت افزایی در دعوت به نماز است.
 

محقق و پژوهشگر مرکزتخصصی نماز افزود: روشهای شناخت افزایی نیز عوامل مختلفی از جمله مشاهده نعمتهای خدا، کمک به محرومین، دیدن عظمت خدا درهستی، سیر وسفر، خاطره سازی در فضای مسجد و نمازخانه و ایجاد انگیزش و پتانسیل برای دعوت به نماز از جمله عوامل اثر گذار جذب جوانان به نماز است.


خواندن نمازبه انسان کرامت می‌بخشد


حجت الاسلام کاظمی عنوان داشت: شیوه‌های رفتاری و تسهیل در خواندن نماز به منظوراز بین بردن تنبلی و تکریم مخاطب و کرامت بخشی به فرد درادای فریضه نماز او را به خواندن نماز علاقه‌مند ساخته و سبب می‌شود فرد با حوصله و علاقه بیشتری نماز بخواند.


وی در پایان گفت: مهمترین عامل در زمینه تربیتی و دعوت جوانان به نماز خودشناسی، خدا شناسی و درک آثار واسرار نماز است که آنان را نسبت به خواندن نماز ترغیب می‌‌کند.
پایان پیام/

 

کد خبر 353684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha