زندگی مجردی آسیب زاست/ از فعالیت های خانه های مجردی بی خبریم

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی جامعه الزهرا (س) گفت:آسیب های زندگی جوانان مستقل از خانواده که همراه با ورود سبک زندگی غربی به جامعه وارد شده است، را باید جدی بگیریم.

معصومه ظهیری، عضو هیئت علمی جامعه الزهرا (س) در بررسی این موضوع از زندگی جوانان به صورت مجردی و جدا از خانواده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم از آن تحت عنوان یک آسیب اجتماعی نام برد.


وی ادامه داد: چنین زندگی به علت داشتن زمینه های لازم برای گرفتاری در آسیب ها در جامعه ما به عنوان یک جامعه مسلمان مورد تایید نیست، چنانکه آموزه های اسلام نیز بر لزوم همراه بودن با جمع و دوری گزیدن از تنهایی و گرفتاری به وسوسه های شیطانی توصیه می کند.


وی با تاکید بر لزوم فراهم کردن زمینه هایی برای برگشت جوانان از این روش از زندگی گفت: برای رسیدن به این هدف باید بررسی کرده و ببینیم عوامل چنین گرایشی چیست.


این استاد حوزه تصریح کرد: در اصل زندگی جدا از خانواده روشی است که همراه با پذیرش سبک زندگی غربی به کشورمان وارد شد، روشی از زندگی که در دنیای غرب وجود دارد و با فرهنگ ما سازگاری ندارد.


وی افزود: جدا شدن از خانواده و داشتن زندگی بدون تشکیل خانواده در کشورهای غربی حاصل روندی است که پس از صنعتی شدن در این کشورها شکل گرفت و در ادامه جامعه به سوی خانواده های هسته ای پیش رفت تا جایی که امروز بیشتر خانواده های تک نفره در بین آنها می بینیم.


تاکید پیامبر اسلام بر حفظ استقلال فرزندان ضمن زندگی در کنار هم
ظهیری در ادامه به نگاه اسلام به این موضوع گفت: در مقابل این روش، زندگی جمعی از توصیه های اسلام است، حضرت محمد (ص) نیز بر این مسئله در ضمن حفظ استقلال افراد تاکید داشتند و در همین راستا هجره های مختلفی در خانه می ساختند تا افراد خانواده در عین زندگی در کنار هم استقلالشان هم حفظ شود.


وی ادامه داد: یکی از آسیب های زندگی مجردی عدم علاقه جوانان به تشکیل خانواده می باشد، مسئله ای که در جوامع غربی کاملا نمود دارد و با گرایش جامعه ما به این سبک از زندگی این موضوع در ایران هم کم کم احساس می شود.


عضو هیئت علمی جامعه الزهرا (س) با بیان اینکه در اسلام ازدواج به هنگام توصیه شده، تصریح کرد: تنهایی، افسردگی، مشغول شدن به امور غیرمفید، داشتن همخانه که باعث آسیب های زیادی است و زمینه را برای سوء استفاده های مختلف فراهم می کند از عوارض زندگی های مجردی است که همراه با سبک زندگی غربی وارد فرهنگ ما شده است.


وی ادامه داد: در این نوع زندگی افراد هدف خود را برنامه ریزی نمی کنند چرا که مدیریت زمان دست خودشان نیست.


از فعالیت هایی که در خانه های مجردی انجام می شود، بی خبریم
وی تصریح کرد: از دیگر آسیب خانه های مجردی بی خبر بودن از فعالیت هایی است که در این منازل صورت می گیرد، مثل موردی در تهران و پس از انفجار یک آپارتمان دیده شد.


ظهیری افزود: پس از بررسی های صورت گرفته متوجه شدند که در این منزل خانواده ای زندگی نمی کند و آزمایشگاهی برای تولید مواد مخدر بوده و توسط افراد مجرد اجاره شده بود.


وی با اشاره به شرایط قم در موضوع زندگی جوانان به دور از خانواده ها گفت: شهر قم به لحاظ صیانت اخلاقی که دارد و همچنین قرار داشتن در حریم حرم کمتر دچار این موضوع می شود.


وی ادامه داد: به لحاظ جایگاه علمی و مذهبی قم در سال های اخیر شاهد حضور دانشجویان و طلاب از شهرهای مختلف در قم هستیم که خوب همین حضور باعث می شود، نوعی از زندگی مجردی در استان شکل بگیرد.


مشاور امور بانوان استانداری افزود: این قشر به علت زندگی هدفمند زیاد دچار مسائل ناشی از زندگی مجردی نمی شوند ولی مشکل عمده شهر ما مهاجرپذیر بودن آن است، هم ایرانی وهم غیر ایرانی در کنار این موارد افرادی هم داریم که به دلیل پایین بوده هزینه اجاره ها در قم سکونت دارند ولی محل کارشان در شهرهای اطراف مخصوصا تهران است.


وی با تاکید بر لزوم توجه به مسائل ناشی از این روش زندگی گفت: زندگی جوانان جدا از خانواده می تواند، مخاطره آفرین باشد حتی در مورد قم که با توجه به شرایطی که ذکر شد، کمتر دچار این معضلات می شود باید این وضعیت کنترل شود.


خانواده ها نظارت جدی بر زندگی جوانان خود و همخانه های آنها داشته باشند
ظهیری گفت: البته این موضوع خاص قم نیست ولی صیانت اخلاقی باید مورد توجه قرار گیرد و خانواده ها نیز در این خصوص مراقب باشند تا جوانانشان تنها زندگی نکنند یا اینکه در مورادی که ناچار به پذیرش زندگی فرزندان خود در خانه های مجردی هستند، نسبت به همخانه آنها حساس بوده و فردی مورد تایید را انتخاب کنند چرا که نظارت خانواده تا قبل ازازدواج از آسیب ها بیشتر جلوگیری می کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 353620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha