سازمان امور مالیاتی مکلف به اعلام اسامی مدیران که دارای بدهی مالیاتی

خبرگزاری شبستان: مجلس سازمان امور مالیاتی مکلف کرد اسامی مدیران موسسات و شرکتهایی که بدهی مالیاتی دارند را به اداره ثبت شرکت ها اعلام کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 26 اسفند و در بررسی لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در بند 48 آن مصوب کرده اند متن زیر جایگزین ماده 181 قانون و تبصره آن شود.

ماده 81 به منظور کنترل دفاتر، اسناد و مدارک معدیان اعم از دستی و مکانیزه با هدف نظارت بر اجرای قوانین و مقرران مالیاتی، واحدی تحت عنوان واحد بازرسی مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد می شود واحد مذکور حسب ارجاع رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور یا اشخاص مجاز از طرف وی نسبت به اعزام هیئت های بازرسی که با عضویت نماینده دادستان یا دادگستری تشکیل می شود به اقامتگاه قانونی محل فعالیت معدی و محل نگهداری دفاتر، اسناد و مدارک و تجهیزات اعم از دستی و مکانیزه اقدام می کند و تمامی دفاتر، اسناد و مدارک، اطلاعات و سوابق مالی نزد معدیان را مورد بررسی قرار می دهد و یا در صورت لزوم با ارایه رسید انها را به اداره امور مالیاتی زیربط انتقال می دهد.

اداره امور مالیاتی زیربط مکلف است دفاتر، اسناد و مدارک منتقل شده را حداکثر ظرف دو هفته به معدی عودت دهد.

طبق تبصره 1 این ماده بازرسی دفاتر، اسناد و مدارک و سوابق مالی موضوع این ماده شامل تمامی دفاتر، اسناد و مدارک و سوابق مالی مربوط به مالیاتهای موضوع این قانون و مالیات بر ارزش افزوده است.

براساس تبصره 2 این ماده چنانچه در بازرسی هیئت های موضوع این ماده دفاتر، اسناد و مدارک و سوابق حاکی از کتمان واقعیت در مورد مالیات بر واردات کشف شود، مراتب از طریق اداره امور مالیاتی به مراجع قانونی زیربط اعلام می شود.

طبق تبصره 3 معدیان مالیاتی موظف اند با هئیت های موضوع این ماده همکاریهای لازم را به عمل اورند و تمامی دفاتر، اسناد، مدارک و سوابق مالی و تجهیزات نگهداری اعم از دستی و مکانیزه و دستورالعمل کار و رمز دسترسی به انها را در اختیار هیئتها قرار دهد و معدیان مزبور در صورت استنکاف علاوه بر شمول مجازات مقرر دراین قانون از معافیت های مالیاتی منابع مختلف درآمدی سال مورد مراجعه محروم می‌شوند.

طبق تبصره 4 این ماده ایین نامه اجرایی موضوع این ماده به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون مشترکاً به تصویب وزیران امور اقتصادی و دارایی و دادگستری می رسد.

همچنین نمایندگان در بند 42 تبصره ای را به ماده 186 قانون الحاق کردند.

طبق این تبصره سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است اسامی مدیران موسسات و شرکت هایی که بدهی مالیاتی اعم از مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده دارند و همچنین اسامی هر یک از مدیران و اعضای هیئت مدیره موسسات و شرکتها که به علت صدور اسناد (صورتحساب) مبتنی بر انجام معاملات غیرواقعی در نظام اقتصادی از جمله امور مالی و مالیاتی کشور محکومیت قطعی یافته اند را به همراه مشخصات آنها به اداره ثبت شرکت ها اعلام کنند اداره مذکور موظف شد ثبت شرکت یا موسسه به نام این اشخاص و همچنین ثبت عضویت انها در هیئت مدیره ان شرکت و سایر شرکتها و موسسات را برای بدهکاران مالیاتی منوط به تعیین تکلیف و اخذ مفاصا حساب مالیاتی از سازمان امور مالیاتی کشور کند در تخلف صدور اسناد (صورتحساب) مبتنی بر انجام معاملات غیرواقعی مندرج در این مانده نیز اداره ثبت شرکتها موظف است با کسب نظر مراجع قضایی از انجام ثبت شرکت یا موسسه به نام اشخاص یاد شده و همچنین ثبت عضویت انها در هیئت مدیره ان شرکت و سایر شرکتها و موسسات تا سه سال خودداری کند.

براساس تبصره 4 این ماده سازمان امور مالیاتی کشور مکلف شد فهرست اشخاص حقوقی را که طی 5 سال فاقد فعالیت تلقی می شوند به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی کند و سازمان اخیرالذکر مکلف است از تاریخ اعلام سازمان امور مالیاتی کشور ثبت هر گونه تغییرات در مورد این اشخاص را منوط به اخذ مفاصا حساب مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور کند.

طبق بند 50 دو تبصره به ماده 187 قانون الحاق شد.

طبق تبصره 3 دفاتر اسنادی در هر مورد که نسبت به تنظیم اسناد وکلاتی (بلاعزل) نسبت به اموال منقول و غیرمنقول و حقوق مالی اقدام کنند موظفند یک نسخه از اسناد تنظیمی را حداکثر ظرف یک ماه به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند و مستنکلف از حکم این تبصره علاوه بر جریمه و مجازات مقرر در این قانون مسئول جبران زیان و خسارت وارده به دولت است.

طبق تبصره 4 سازمان امور مالیاتی کشور مکلف شد ظرف مهلت یکسال از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون با اتصال به سامانه ثبت الکترونیک سازمان ثبت اسناد و املاک نسبت به اعلام میزان بدهی ملک مورد انتقال و امکان اخذ و واریز آن به حساب مالیاتی به صورت آنی از طریق دفاتر اسناد رسمی اقدام کند و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است امکان دسترسی بر خط به سامانه ثبت الکترونیک زمان ثبت اسناد و املاک کشور را به سازمان امور مالیاتی کشور برای اجرای مفاد این ماده فراهم کند.

پس از اجرای مفاد این ماده ثبت نقل و انتقالات و دارایی های منقول و غیرمنقول که به موجب این قانون برای انها مالیات وضع شده است قبل از پرداخت بدهی مالیاتی قطعی مورد انتقال ممنوع است و متخلف در پرداخت مالیات متعلقه مسئولیت تضامنی دارد در صورت که پس از اتصال سازمان امور مالیاتی کشور به سازمان ثبت الکترونیک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سازمان امور مالیاتی کشور بدهی مالیاتی ملک مورد معامله را از طریق سامانه مذکور اعلام نکند منتقل الیه و سردفتر اسناد رسمی در قبال بدهی مالیاتی ملک مورد معامله مسئولیتی ندارد.

ایین نامه اجرایی این ماده با همکاری سازمان های مذکور تهیه می شود و ظرف 6 ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب رییس قوه قضاییه می رسد.

پایان پیام/
 

کد خبر 353521

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha