به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، برنامه «شب آسمانی» به تهیه کنندگی «علیرضا قطبی» یکشنبه شب، 25 اسفندماه با موضوع «تفسیر حال درونی در آستانه سال نو» با حضور «سید مجتبی حسینی» به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.
بر پایه این گزارش، حسینی در ابتدای مباحث خود با بیان اینکه حوادث طبیعت بلاشک بر انسان تاثیرگذار است، اظهار کرد: ما در جهانی زندگی نمی کنیم که بی خدا یا دارای چند خدا باشد و تمام آفرنیش تحت یک امر است و شریعت و طریقت از سوی خدا هستند.
وی ادامه داد: با این وصف قطعات زمان مثل قطعات زمین حس و حال خودش را دارد چنانچه قطعات زمین حس و حال خودش را دارد و در طی زمان متفاوت می شود و حواس پنج گانه ما این تغییرات را درک می کند.
این پژوهشگر افزود: تحول یعنی دگرگون شدن و زمانی که یک دوره طی می شود به آن «حول» می گوییم، در این حول و در زمان تحویل سال آداب مختلفی در میان ما جاری است که یکی از آنها سفره است که از کانون های جذب الهی محسوب می شود و به زعم من سفره مانند سجاده احترام داشته و محترم است و سبب همگرایی می شود.
حسینی با تاکید بر اینکه در لحظه تحویل سال باید کدورت ها را فراموش کنیم،خاطر نشان کرد: این حول حالنا الی احسن الحال اشاره به همین مساله دارد که خداوندا ما را دگرگون ساز، چنانچه اگر شش ماه قبل طبیعت را نگاه می کردیم همه جا خزان بود و برگ ها از درختان فروریخته بود اما زمان می گذرد و فصلی جدید از راه می رسد و دگرگونی در طبیعت ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: از دوره رنسانس به بعد مفهوم زمان در فلسفه اهمیت ویژه ای یافته به حوزه های مختلف از جمله هنر سرایت کرد بنابراین زمان در ساحات مختلفی اثر می گذارد برای مثال در گذشته معماری را طراحی مکان تعریف می کردند اما الان می گویند معماری طراحی بر اساس مکان و زمان است.
حسینی گفت: فارغ از این دانش های علوم انسانی نیز متاثر از فلسفه زمان شدند که این مساله در فلسفه غرب سابقه چهل ساله و در فلسفه اسلامی سابقه 1400 ساله دارد و اگر تورقی در نهج البلاغه داشته باشیم این مساله به خوبی مشهود است.
وی با بیان اینکه گذر زمان سبب فراموش بسیاری از کدورت ها خواهد شد، افزود: اساسا زمان بسیاری از موارد را اصلاح می کند و شایسته است که در سال نو یکیدگر را ببخشیم و این بخشش باید خالص و از جنس نفسانیست نباشد چراکه بخشیدن اگر حقیقی باشد ارزش دارد.
پایان پیام/
نظر شما