از نطق‌‌های خجسته درباره اهمیت چاپ و نشر تا اعضای 40 نفره فراکسیون چاپ

خبرگزاری شبستان: «امیر خجسته» رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در نشست هم‌اندیشی با اتحادیه چاپخانه‌داران تهران درباره چگونگی تاسیس فراکسیون چاپ در مجلس سخن گفت.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، نشست هم اندیشی اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با «امیر خجسته» رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه 25 اسفندماه با حضور «علی نیکوسخن» رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران، «احمدرضا اعتماد مظاهری» رئیس تعاونی چاپخانه‌داران تهران، «رضا رضایی» و «مسعود فرشی‌فرید» اعضای شورای سیاست‌گذاری صنعت چاپ و «محمدرضا وصفی»‌ مدیرکل مجامع فرهنگی وزارت ارشاد، در محل این اتحادیه برگزار شد.

 

در این جلسه که متولی آن اتحادیه صنف چاپخانه‌داران تهران بود، «علی مغانی» رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی و بقیه اعضا و صنوف مرتبط، روسا و اعضای هیأت مدیره‌های مرتبط و حتی نمایندگانی از سایر استان‌ها نیز حضور داشتند.

 

در این نشست، «امیر خجسته» رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، طی سخنانی گفت: یکی از آثار بیستمین نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی تهران آشنایی مسئولان و نمایندگان مجلس با صنعت چاپ بود. بنده ضمن بازدید از این نمایشگاه و همچنین نمایشگاه دائمی آثار صنعت چاپ از نزدیک با صنعت چاپ آشنا شدم. همچنین این نمایشگاه‌ها انگیزه‌ای شد برای توجه به موضوع صنعت چاپ و بسته بندی. پس از آن که مشکلات و انتظارات و توانمندی‌های صنف چاپ در کشور و مظلومیتی که به این صنف تاکنون وجود داشته را شنیدم، اعلام کردم که به این موضوع ورود ویژه‌ای پیدا خواهم کرد.

 

وی به تاسیس فراکسیون صنعت چاپ، بسته بندی و نشر کشور اشاره و تاکید کرد: در همان روزها برای اینکه گفتمان این صنف به صورت کارشناسی شنیده شود و در قوانین کشورمان لحاظ شود این وعده را دادم که فراکسیون صنعت چاپ، بسته بندی و نشر تاسیس شود که خوشبختانه بعد از آن جلسه در نمایشگاه، دو بار جلسه در مجلس با تعدادی از مسئولان این صنف و به خصوص کارشناسان و پیشکسوتان برگزار و در نهایت آن جلسات به تشکیل جلسه‌ای در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران منجر شد. امروز نیز در جلسه‌ای با مسئولان صنعت چاپ راهکارهای تشکیل فراکسیون صنعت چاپ را به مشورت گذاشتیم.

 

خجسته درباره این نشست توضیح داد: در این جلسه ابتدا مسئولان و رؤسای اتحادیه‌ها به بیان توانمندی‌های این صنف، انتظارات و مشکلات متعدد اعم از قانون‌گذاری تا اجرا پرداختند. بنده نیز مطرح کردم که اجرای راهبردی پیشرفت صنعت چاپ و تقسیم نقشه راه نیازمند ورود گروه‌ها، تشکل‌ها، مسئولان و نمایندگان برای ارتقا و شکل‌گیری است. به همین منظور در مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد قانون‌گذار و ناظر بر اجرای قانون در کشور تصمیم گرفته شد که فراکسیون مربوطه تشکیل شود و با توجه به اینکه صنعت چاپ صنعت مادر و از پر اشتغال‌زا ترین صنایع در کشور به شمار می‌رود، نمایندگان مجلس تلاش می‌کنند با بهره‌گیری از متخصصان این صنوف به تصویب قوانین جدیدی برای تسهیل و بهره‌مندی بیشتر این صنف از خدمات و امکانات دولتی بپردازند.

 

وی با بیان اینکه به صورت جدی و با حساسیت بیشتر در حوزه صنعت چاپ و نشر تلاش خواهیم کرد، گفت: در حوزه چاپ و بسته بندی نه تنها قوانین مصوب اجرا بلکه اهتمام بیشتری بر بحث و گسترش زیرساخت‌های این صنعت داشته باشیم. همچنین به صورت ملی با پیشنهاد متخصصان و پیشکسوتان صنعت چاپ جلسات آسیب‌شناسی و ارائه راهکارها و پیشنهادات کارشناسی را تشکیل خواهیم داد تا با کمک وزارت ارشاد و همراهی جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت بتوانیم به ارتقای صنعت چاپ کمک کنیم.

 

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوالی درباره اعضای فراکسیون صنعت چاپ و حضور اعضای اتحادیه چاپ در آن، گفت: فراکسیون عضو رسمی از اتحادیه ندارد، تاکنون 40 نماینده از فراکسیون‌ها و کمیسیون‌های مختلف آن را امضا کرده‌اند که در کنار این اعضا کارشناسانی از صنعت چاپ به عنوان اعضای غیررسمی حضور دارند. مقدمات تشکیل فراکسیون انجام شده است،‌ بالای 40 عضو دارد که از این میان آنها، 5 عضو از اعضای هیأت رئیسه مجلس هستند و مابقی از اعضای کمیسیون‌های فرهنگی و صنایع و سایر کمیسیون‌ها در آن حضوردارند.

 

وی خاطرنشان کرد:‌ ابتدای سال آینده 1393 و در اولین فرصت تشکیل فراکسیون در مجلس رأی‌ گیری شده و تشکیل جلسه خواهد داد.

 

خجسته در مورد اینکه فراکسیون چاپ چه مطالباتی از صنعت چاپ را پیگیری می‌کند،‌ نیز توضیح داد:‌ قرار شده دوستان ما در اتحادیه چاپخانه داران، مشکلات را بررسی کرده و به آسیب‌شناسی بپردازند،‌ علاوه بر حمایت هر جا که لازم باشد ما وارد خواهیم شد،‌ اعم از برطرف کردن خلاء قانونی،‌تنظیم مصوبه،‌ نظارت بر اجرای قانون و ... ؛‌ به صورت کلی برای اینکه جایگاه صنعت چاپ مشخص شود و قدرتمند ظهور کند، هر طرحی که کارشناسی شده باشد را در مجلس پیگیری خواهیم کرد.‌ مبنای ما بر این است که ابتدا فراکسیون تشکیل شود، حتی پیشنهاد شد که تشکیل فراکسیون نیازمند دبیرخانه است و بنظر می‌آید اتحادیه می‌تواند مکانی برای تشکیل دبیرخانه فراکسیون چاپ باشد،‌ نمایندگان مجلس به کمک متخصصان اقدامات قانونی را برای تشکیل سازمان چاپ، راهکارها و غیره بررسی و اعلام نظر خواهد کرد.

 

وی در ادامه درباره علت پیشنهاد تشکیل فراکسیون صنعت چاپ، گفت: این فراکسیون برای اجرای راهبردی پیشرفت صنعت چاپ و ترسیم نقشه راه صنعت چاپ و بسته‌بندی کشور نیازمند ورود گروه‌ها، تشکل‌ها، مسئولان و نمایندگان برای ارتقا و شکل‌گیری این اهدافند. به همین منظور در مجلس شورای اسلامی به عنوان قانون‌گذار و ناظر بر اجرای قانون در کشور تصمیم گرفته شد که فراکسیون مربوطه تشکیل شود و با توجه به اینکه صنعت چاپ، صنعت مادر بوده و یکی از پراشتغالزاترین صنعت‌ها در تمامی جوامع است و از آنجایی که کشور ما متاسفانه بیشتر واردکنندگان مواد اولیه تا محصولات این صنعت بوده، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش خواهند کرد تا برای رسیدن این صنعت به اهداف متعالی کمک کنند.

 

به گزارش شبستان، «امیرخجسته» طی ماه‌های اخیر جلسه‌ای با «علی جنتیم وزیر فرهنگ ارشاد و اسلامی در زمینه تشکیل فراکسیون چاپ و سازمان چاپ برگزار کرد.‌ وی همچنین طی ماه‌های گذشته دوبار در صحن علنی مجلس شورای اسلامی دو نطق پیش از دستور درباره اهمیت چاپ سخنرانی کرده است.

 

«محمدرضا وصفی»‌ مدیرکل مجامع فرهنگی وزارت ارشاد، در سخنانی کوتاه دلیل حضور خودش در این نشست را دعوت اتحادیه از وی عنوان کرد و گفت: در سفری که به افغانستان داشتم که آن نیز در حوزه بین‌المللی رخ داد اگر کمک تشکل‌های چاپ، نشر، پیش از چاپ و پس از چاپ نبود این سفر قطعا موفقیت‌آمیز نبود و جلسات خوبی در افغانستان با حضور اعضای اتحادیه چاپخانه‌داران تهران برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 353458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha