به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیتالله مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان و از مراجع تقلید، ماههای محرم و صفر را بهترین فرصت برای تبلیغ دین و احیای ارزشهای اسلامی و فضائل اخلاقی دانست و تصریح کرد: تبلیغ دین، در هر فرصتی و به خصوص در ماههای محرم و صفر برای کسانی که توان علمی و لیاقت عملی آن را دارند، واجب عینی است و مبلغین دینی باید تبلیغ خود را بر سه محور اعتقادات، اخلاق و احکام استوار سازند.
آیت الله مظاهری ضمن تأکید بر لزوم زنده نگه داشتن و رونق بخشیدن جلسات عزاداری و شرکت با سوز و گداز در آن جلسات، افزود: در جلسات عزاداری باید علاوه بر تبلیغ دین، مصائب اهلبیت (ع) و به خصوص شهدای گرانقدر کربلا، ذکر شود و شوری در مردم ایجاد کند.
وی گفت: البته در این خصوص باید از خواندن اشعار یا گفتن جملات غیر مستند که برای دشمن ایجاد بهانه میکند، پرهیز شود و به گونهای ذکر مصیبت شود که هم سوز و گداز داشته باشد و هم درسهای اخلاقی قیام حضرت سیدالشّهداء (س) را بیان نماید.
آیتالله مظاهری با اشاره به اینکه حرکت تبلیغی علما و روحانیون، استمرار رسالت انبیای عظم و اوصیای ایشان است، اثرگذاری تبلیغِ یک مبلّغ دینی را بسیار مهم ارزیابی کرد و ضمن تبیین شرایط تأثیرِ تبلیغ افزود: اولین شرط اثرگذاری تبلیغ یک مبلغ آن است که خود را به سلاح علم مجهز کرده باشد و با مطالعه و تلاش وافر علمی و تفحص در تعالیم دینی، از دریای علم اهلبیت(ع) بهرهمند شده باشد و با تسلط کافی بر علوم و معارف اسلامی بتواند دیگران را هدایت و ارشاد نماید.
رئیس حوزه علمیه اصفهان از تقوا و تدین به عنوان شرط دیگری برای اثرگذاری تبلیغ یاد کرد و تصریح کرد: اگر روح خشیت و خدا ترسی در عمق جان یک مبلّغ دینی رسوخ کرده باشد و نیز توانسته باشد هوی و هوس، صفات رذیله و نفس اماره را از دل خویش بزداید، به راحتی میتواند بر دل مردم حکومت کند و حکومت بر دلها کلام او را نافذ میگرداند و در این صورت تبلیغ او مؤثر خواهد شد.
آیتالله مظاهری، از عقلانیّت و اخلاص به عنوان دیگر شرایط اساسی اثرگذاری تبلیغ نام برد و خاطرنشان کرد:مراعات آداب و رسوم اجتماعی، استخدام الفاظ و واژهها در جایگاه مناسب خود و به طور کلی بیان سخنان مطلوب و مفید و پرهیز از بیان جملات و سخنان تنشزا، عقلانیت یک مبلغ را اثبات مینماید و در مخاطب تأثیر میگذارد، همچنانکه خلوص نیّت و قصد قربت مبلّغ، موجب جذابیّت و اثرگذاری تبیغ وی میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان ضمن تأکید مجدد بر لزوم رونق بخشیدن به جلسات عزاداری، ضرورت اجتناب از گناه در مجالس عزاداری را یادآور شد و افزود: ورود گناه و معصیت به مجالس عزاداری از ارزش معنوی آن میکاهد، بنابراین برگزار کنندگان آن جلسات باید مراقب باشند زمینۀ گناهانی نظیر اختلاط زن و مرد و نگاههای آلوده در جلسات عزا فراهم نشود.
وی تصریح کرد: همچنین سخنرانان و مداحان از گناهان زبانی نظیر تهمت، غیبت و اهانت به دیگران به شدت پرهیز نمایند و به طور کلی مجالس عزاداری باید به گونه ای باشد که شرکت کنندگان و به خصوص نسل جوان را متنبه سازد و در آنان تحول اساسی ایجاد کند.
پایان پیام/
نظر شما