توسعه فرهنگ وقف از آموزه های ناب قرآن کریم است

خبرنگار شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، گفت: قرآن در توسعه و ترویج سنت حسنه وقف در جامعه اسلامی تاثیر بسزا و بی بدیلی داشته است.

حجت الاسلام محمد کاروند، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، صبح امروز(24 اسفند) در گفت و گو با خبرنگار شبستان در ایلام، اظهار کرد: هرچند در هیچ یک از آیات قرآن صریحا به وقف اشاره ای نشده اما مفاهیم اخلاقی که در قرآن آمده به تاثیر موضوعی و محتوایی قرآن در توسعه فرهنگ وقف در جامعه اسلامی اشاره داشته است.

 

وی تصریح کرد: وقف یکی از افتخارات دین اسلام است و به طور غیرمستقیم در قرآن و به طور مستقیم در سیره پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) به آن توجه فراوان شده است.

 

حجت الاسلام کاروند، بیان کرد: از نظر اسلام وقف راه گشایی برای رفع محرومیت های مادی و معنوی جامعه و یادگار جاودانه ای از کرامت انسان به پیشگاه بشیریت و پیوند با آفریدگار متعال است.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، اضافه کرد: سنت وقف ویژه کشورهای اسلامی و شرقی نیست بلکه در میان کشورهای آلمان، فرانسه و نظام های آنگلوساکسون تشکیلات عام المنفعه وجود دارد که کارکرد آن ها شبیه به نهاد وقف است.

 

وی یادآور شد: وقف در جامعه دارای سه کارکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بوده که نخستین و مهم ترین کارکرد وقف از گذشته های دور تاکنون، کارکرد فرهنگی بوده است.

 

حجت الاسلام کاروند، اظهار داشت: رویکرد انسان به مسئله وقف ریشه در میل او به ماندگاری و جاودانگی دارد چرا که انسان با صرف بخشی از دارایی اش در امور عام المنفعه نامش را جاودانه می سازد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، افزود: وقف به عنوان بارزترین مصداق احسان، تعاون و عمل صالح ماندگار منشأ خدمات تعلیمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه است.

 

وی از جالب ترین تعالیم اسلام که بر اساس تعاون و حس نوع دو ستی بنا نهاده شده مساله وقف و صدقه جاریه عنوان کرد و یادآور شد: هدف اصلی از وقف تامین منبع ارتزاق و تامین قسمتی از نیازمندی های عمومی، گسترش فرهنگ و تشویق به احداث بناهای علمی، هدایتی و مذهبی در جامعه است.

 

پایان پیام/
 

 

کد خبر 352839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha