نگاهی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

خبرگزاری شبستان: 11 نامزد ریاست جمهوری رقابت خود را در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که قرار است در پنجم آوریل برگزار شود آغاز کرده و به تبلیغ برنامه های خود برای توسعه آینده کشور پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رادیو چین 11 نامزد ریاست جمهوری رقابت خود را در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که قرار است در پنجم آوریل برگزار شود آغاز کرده و به تبلیغ برنامه های خود برای توسعه آینده کشور پرداخته اند.

محمد نور سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کرد عبدالله عبدالله رییس حزب اپوزیسیون، اشرف غنی احمدزی وزیر دارایی پیشین، زلمای رسول وزیر خارجه پیشین و قیوم کرزای برادر حامد کرزای رییس جمهوری کنونی افغانستان در میان 11 نامزد ریاست جمهوری هستند که امید بیشتری به پیروزی در انتخابات دارند.

نامزدهای ریاست جمهوری در برنامه های انتخاباتی برنامه توسعه کشور در 5 سال آینده را مطرح کرده اند. اشرف غنی احمدزی وزیر دارایی پیشین در برنامه خود به توسعه برنامه های جوانان اهمیت بیشتری نشان داده است و آن را عامل مهمی برای ثبات کشور می داند، وی در این باره گفت:

"برنامه ملی در کابینه من در درجه اول قرار دارد، کابینه باید همبستگی مردم را تضمین کند زیرا بدون شرکت جوانان و زنان، وکیلان و اعضای دیگر جامعه، نمی توانیم مسایل پیشروی کشور را حل و فصل کنیم. بدون تردید بیشتر جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند، با توجه به محدودیت منابع، اگر نتوانیم این منابع را به جوانان اختصاص دهیم، کشور دچار بی ثباتی خواهد شد. بنابراین نخستین مساله مورد نظر حل مساله اشتغال جوانان است."

محمد نادر نعیم نوه محمد نادرشاه پادشاه پیشین افغانستان بیشتر توجه خود را به حقوق انسانی به ویژه حقوق زنان افغانستان معطوف کرده است. وی در این زمینه گفته است:

"حقوق زنان یک مساله جدی و مهم است. همانطور که می دانیم زنان نزدیک به 50 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند، با وجود آنکه ما در راستای تأمین حقوق زنان به دستاوردهایی رسیده ایم، اما هنوز کافی نیست. امیدوارم امکانات بیشتری در اختیار زنان گذاشته شود و کرسی زنان در دولت آینده به 30 درصد برسد."

برخی نامزدهای ریاست جمهوری در سخنرانی های خود درباره مساله طالبان دیدگاه های خود را تشریح کردند. گل آقا شیرزای استاندار ننگرهار عنوان کرد اگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، با گروه طالبان گفت و گو خواهد کرد تا اوضاع امنیتی کشور بهبود یابد. وی می افزاید:

"اگر رییس جمهور شوم، کمیسیونی ویژه مسئول مذاکرات صلح آمیز با طالبان پایه گذاری می کنم، کاری که دولت پیشین در این راستا نکرده است. درصدد هستم با نیروهای طالبان در مناطق مختلف کشور به مذاکرات دوستانه بپردازم تا منافع افغانستان حفظ شود."

چند نامزد ریاست جمهوری نیز درباره مساله امضای توافقنامه امنیتی دوجانبه با آمریکا که در حال حاضر موضوع اختلاف بین دو کشور است دیدگاه مشابهی بیان کرده و از امضای این توافقنامه حمایت کردند. آنها بر این باورند که استقرار ارتش ناتو به حفظ امنیت و ثبات افغانستان کمک می کند.

هدایت امین ارسلا مشاور ارشد پیشین رییس جمهوری در این باره گفت با توجه به حفظ ثبات اجتماعی افغانستان، امضای توافقنامه امنیتی دو جانبه با آمریکا ضروری است. وی می گوید:

"اعتقاد دارم با توجه به آنکه مجلس نماینده منافع مردم است، این توافقنامه باید امضا شود. چرا که با این اقدام منافع مردم افغانستان حفظ می شود. این توافقنامه برای ثبات افغانستان از اهمیت بسیاری برخوردار است بنابراین، اگر من رییس جمهور شوم، بدون هیچ تردیدی آن را امضا خواهم کرد."

کد خبر 352822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha