به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر جمشیدیها دبیر این نشست گفت: تاریخ حیات اجتماعی انسان بر روی کره زمین از مناظر متفاوت میتوان باز خوانی کرد و این از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی بیان داشت: مسائلی در خصوص تاریخ حیات اجتماعی مسلمانان از جمله تاریخ تفکر اجتماعی آنها از جمله مسائلی است که میتوان مورد بررسی قرار داده شود.
دبیر نشست دانش اجتماعی مسلمین؛ ظرفیتها و چالشها تاکید کرد: تاریخ تمدن اسلام گسترده و نقش اساسی در تولید دانش داشته است که باید در این مسائل بحث و تبادل نظر شود.
جمشیدیها گفت: باید به گونهای رفتار کنیم تا بدون حذف کسی در یک محیط علمی مسائل را پیش برد تا بتوانیم به آن جایگاه اصلی مباحث اجتماعی برسیم.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: شکل گیری دولت و تحولات و نقش محوری در فراهم آوردن زمینه تولید علم دارد.
وی گفت: تاریخ تمدن اسلامی به دو دوره مجزای هم تقسیم میشود که در دوره اول مسلمانان صاحب قدرت سیاسی، اقتصادی، علمی و دانشهای اجتماعی بودند.
جمشیدیها با اشاره به اهمیت قدرت سیاسی مسلمانان گفت: در یک دوره که مسلمانان فاقد قدرت سیاسی شد در نتیجه موجب رکود حوزه های اقتصادی ،تولید علم بوده است.
دبیر نشست دانش اجتماعی مسلمین؛ ظرفیتها و چالشها گفت: در دورههای اول مسلمانان پیشگام و موسس حوزههای بنیادین بودند ودر دوره دوم متفکران اسلامی به سوالهایی پاسخ میدادند که از طرف متفکران غربی مطرح بوده است.
وی با اشاره به شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت: شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی در ایران فکر استقلال فکری و هماوردی با دیگران در همه حوزه ها از جمله دانش اجتماعی مجدد مطرح شده است.
پایان پیام/
نظر شما