به گزارش خبرگزاری شبستان، کیوان شیرویی مدیر موزه مجلس شورای اسلامی و موزه کتابت و چاپ با اعلام این خبر، درباره تاریخچه تأسیس موزه چاپ گفت: اگرچه ایده و طرح تأسیس موزه چاپ بارها از سوی سازمانها و یا حتی وزارتخانههای مختلف مطرح گردیده بود لیکن کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی را میتوان به عنوان اولین متولی تأسیس این موزه معرفی نمود که توانست عملاً موزه صنعت چاپ را علی رغم کاستیها در شهریور 89 در سالن مطالعه کتابخانه راهاندازی و افتتاح نماید.
وی افزود: پس از گذشت دو سال از راهاندازی موزه صنعت چاپ با توجه به کمبود فضای نمایش و بنا به درخواست مدیران و کارشناسان محترم کتابخانه مجلس از دکتر محمد رجبی، رئیس کتابخانه ایشان موافقت نمودند موزه از محیط کتابخانه خارج و در فضای مناسبتری مجدداً راهاندازی شود.
مدیر موزه کتابت و چاپ افزود: خوشبختانه با پیگیریها و مذاکراتی که توسط دکتر رجبی با دکتر اسحق صلاحی رئیس وقت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صورت گرفت تفاهم نامهای به امضای طرفین رسید که براساس یکی از بندهای آن مقرر گردید مجموعه دستگاههای صنعت چاپ از ساختمان کتابخانه مجلس به ساختمان سابق کتابخانه ملی واقع در خیابان سی تیر منتقل شود.
وی تصریح کرد: از جمله مزایا و ویژگیهای محل موردنظر علاوه بر وسعت فضای سالنهای نمایش، موقعیت آن است که در جوار موزههای مهمی چون موزه ملی ایران، موزه آبگینه، کتابخانه و موزه ملی ملک و ... قرار دارد.
وی با اشاره به تمرکز موزه چاپ سابق در فضایی بزرگتر و وسیعتر گفت: به این ترتیب کلیه وسایل و آثار موزه چاپ که پیش از این در انبار شهریار و در حیاط کتابخانه پخش بود، به صورت متمرکز در فضای بسیار بزرگتر قرار گرفته و کلیه وسایل به طور مناسب در معرض دید است.
شیرویی همچنین با اشاره به تغییر نام موزه چاپ به موزه کتابت و چاپ گفت: تغییر نام موزه در راستای هویت بخشی ایرانی به موزه بوده است، چون بسیاری از وسایل و دستگاههای چاپ غیر ایرانی است لذا با تغییر عنوان موزه چاپ به موزه کتابت و چاپ سیر تحول و پیشرفت خط نیز به نمایش گذاشته شده است؛ لذا با اضافه شدن عنوان کتابت به موزه چاپ، این موزه هم اکنون تنها نمایش دستگاههای صنعتی چاپ نبوده و پیشرفت خط و علم و دانش را نیز به نمایش میگذارد.
وی افزود: با توجه به عنوان جدید موزه و واگذاری مسئولیت راهاندازی آن به موزه مجلس، کارشناسان محترم موزه ضمن انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی تمام تلاش خود را نمودند تا موزهای براساس استانداردهای جهانی موزهها آماده و راهاندازی نمایند.
شیرویی تصریح کرد: تمام هدف ما و همکارانمان بر این است که ساماندهی موزه کتابت و چاپ به گونهای باشد تا زمانیکه فردی وارد موزه کتابت و چاپ میشود و علم و اطلاعاتی درباره این موزه ندارد، هنگام خروج از موزه با سیر و تحول خط از ابتدای اختراع خط، چاپ سنگی و سربی، کتابهای چاپی، دیجیتالی و غیره آشنا شود.
وی گفت: این موزه در هفت بخش «پیشینه کتابت در ایران»، «آغاز چاپ در ایران»، «ماشینهای چاپ»، «چاپخانه»، «چاپ عکس»، «صحافی و کتابسازی» و «عصر دیجیتال» راهاندازی میشود.
مدیر موزه کتابت و چاپ و موزه مجلس با اشاره به افتتاح موزه کتابت و چاپ در 25 اسفند ماه سال جاری گفت: یک سال مدت زمانی بود که با جابجایی کلیه وسایل در یک مکان موزه کتابت و چاپ بنا شده است، این اتفاق فرخنده با کمترین هزینه و در حداقل زمان ممکن روی داد و تلاش ما بر آن بود که به بهترین شکل ممکن موزه راهاندازی شود و همه امور و فعالیتها را براساس استانداردهای روز و به صورت علمی پیش رویم و این مهم هم اکنون محقق شده است و انشالله یک شنبه 25 اسفند ماه موزه افتتاح خواهد شد و ورود برای عموم آزاد بوده و محدودیت تردد نخواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما