سمپاشی در سینمای ایران و سکوت بی رضایت مسئولان

خبرگزاری شبستان: وقایع اخیر خانه سینما نشان داده که بدخواهان سینمای ایران بیش از پیش بیدار و فعالند.

به گزارش خبرنگار شبستان، در تمام دنیا،صنف و امور صنفی جایگاه خاصی در پیشرفت هر صنعتی دارد.از اولین سالهای قرن بیستم که صنعت به شکل امروزی آن در آمد،اهمیت به نیروی کار برای پیشرفت صنعت دو چندان شد و به تدریج اتحادیه های صنفی و کارگری در سراسر جهان تاسیس شد. امروز هر صنعت و کسب و کاری،صنف مخصوص خود را دارد که از منافع شاغلان در آن دفاع می کند.


در همه جای دنیا صنعت سینما یکی از صنایع مهم و سود آور است و تمام کشورهای صاحب صنعت سینما،دارای صنوف متعددی است که جنبه های مهم مربوط به این صنعت را در آن کشور پوشش می دهد.مثلا در هند،با توجه به پر در آمد بودن صنعت سینما،گروههای جنایتکار زیادی تمایل به سرمایه گذاری در سینما دارند و وقتی تهیه کننده ای مانع آنها می شود،سو قصد به جان او عادی ترین کاری است که از گروههای مافیای هند سر می زند.بنابراین بخشی از فعالیت صنوف سینمای در هند به جز تایید سلامت سرمایه و سرمایه گذار فیلمها،به تامین امنیت جانی کسانی باز می گردد که در صنعت سینما مشغول به کارند.نظیر این وضعیت در سینمای آمریکا هم هست و تنها کسی می تواند در یک پروژه سینمایی یا تلویزیونی فعالیت کند که عضو یکی از صنوف مرتبط با این صنعت باشد و تخطی از این قانون می تواند حتی منجر به تعطیل یک پروژه سینمای شود.
 

متاسفانه در ایران اما صنف سینمایی هم مانند هر مساله دیگری از جمله قیمت بنزین آلودگی هوا و ...به میکروب سیاست آغشته است و هر فعالیت صنفی،زیر نظر و با دخالت بیش از هزار فیلتر ریز و درشت سیاسی انجام می شود به شکلی که همیشه اصل قضیه که رسیدگی به وضعیت سینما و بهتر کردن معاش افراد شاغل در آن است،قربانی می شود.
 

در زمان دولت گذشته شاهد بودیم که به دلایل واهی و بهانه گیریهای سیاسی،خانه سینما مدتی تعطیل شدوالبته لباس قانونی که برای این داستان دوختند همان جریان ثبت قانونی صنوف سینمایی بود.صنوفی که البته سالها فعال بودند و همه سینماگران هم آن را قبول داشتند.در همان ایام هم معاونت سینمایی پاکترین دولت تاریخ!با پول دادن به تعدادی از فاسد ترین اعضای سینمای ایران،دست به تاسیس صنوفی خود فرموده زد که تعدادی هم به طمع سود مال عضو آن شدند.
 

از وقتی دولت یازدهم روی کار آمد،با توجه به قولی که از قبل در مناظرات انتخاباتی داده شده بود خانه سینما بازگشایی شد،صنوف تک تک مجمع عمومی خود را برگزار کردند و همه آماده برگزاری مجمع عمومی خانه سینما بودند اما سمپاشی های بقایای باند معاونت سینمایی و رسانه های همسو با آنها،طبق معمول باعث شدند که هر گونه پیشرفتی در خانه سینما با شکست مواجه شود.
 

دیروز قرار بود بالاخره مجمع عمومی خانه سینما برگزار شود اما در پی ایرادات حقوقی نسبت به این مجمع که همین رسانه ها به آن دامن زدند،سرانجام در شامگاه سه شنبه 20 اسفند علیرضا رضاداد مشاور ویژه رئیس سازمان سینمایی به همراه هیئت مدیره خانه سینما وارد خانه سینما شدند و پس از برگزاری مجمع عمومی رضاداد پیشنهاد ابقای هیئت مدیره فعلی را به مدت 1 سال و تعویق انتخابات هیئت مدیره را داد که اعضای خانه سینما به طرح ابقای 1 ساله رای دادند و قرار شد در طی این مدت تمامی مراحل قانونی ثبت صنوف سینمایی انجام شود.
 

در مجمع عمومی خانه سینما پس از ارائه گزارش فعالیت سه ماهه هیئت مدیره بنابه پیشنهاد علیرضا رضاداد هیئت مدیره فعلی ابقا شد و انتخابات هیئت مدیره خانه سینما به مدت 1 سال به تعویق افتاد و قرار است تا سپری شدن این مدت تمامی مراحل قانونی ثبت صنوف سینمایی انجام شود.
 

نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که در کنار سمپاشیهای فراوان کسانی که سود خود را در نابودی سینما می بینند،معاونت سینمای هم با محافظه کاری کامل و بدون هیچ جسارتی در کار،به تحمل این وضعیت و این فضا ادامه می ده که نتاج این کار برای سینما بسیار وخیم است.
 

سابقه تاریخی ساکت ماندن در برابر کسانی که با وقاحت فراوان به سینما و کارنامه آن می تازند،نشان می دهد که در دراز مدت این سکوت می تواند آنها را جری تر کند و دامنه حملات به اندازه ای گسترش پیدا می کند که امکان هرگونه فعالیتی از اهالی سینما سلب می شود.کاش معاونت سینمایی و مشاورانش قبل از اینکه بیش از حد دیر می شود،در برابر این موج بی قانونی و هجمه ایستادگی کنند تا امید سینماگران به بهتر شدن وضعیت نا امید شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 352221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha