به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد ، امیر الله شمقدری، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی امروز(20اسفند) در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر 189 کتابخانه عمومی در استان خراسان رضوی وجود دارد، درجمع خبرنگاران اظهارداشت: زیربنای کل کتابخانههای ما در سال 92 حدود 60 هزار متر مربع بوده است که این رقم در سال 92 به 65 هزار مترمربع افزایش یافته است، کتابخانهها نیز از 173 به 189 باب نیز رسیده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی افزود: با توجه به سهم نیم درصدی ما از سال گذشته که مبلغ چهار و نیم میلیارد ریال بوده است امسال به رقم 13 میلیارد رسیدهایم و این آمار نشان دهنده رشد 183 درصدی بودجه بوده است.
شمقدری از کمک یک و نیم میلیارد تومانی خیرین در عرصه کتاب و کتابخوانی در سال 92 خبر داد و تصریح کرد: از تیرماه امسال تاکنون 260 برنامه معرفی کتاب داشتهایم که به طور روزانه از رادیو پخش شده است.
2 میلیون و 300 هزار نسخه کتاب در کتابخانههای استان موجود است
وی با اشاره به اینکه ما در دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری فعالیتهایمان را تقسیم کردهایم، افزود: در حال حاضر تعداد 2 میلیون و 300 هزار نسخه کتاب در کتابخانههای استان موجود است و اعضای کتابخانههای استان با رشدی 3 درصدی در سطح استان روبرو بوده است.
شمقدری از عضویت تعداد 167 هزار عضو کتابخانه در استان خبر داد و افزود: متوسط امانت روزانه کتاب از 9 هزار و 400 نفر به 9 هزار و 800 نفر افزایش پیدا کرده است و این یعنی روزانه 9 هزار و 800 نفر به کتابخانهها مراجعه و کتاب به امانت گرفتهاند که در این زمینه از رشد4 درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار هستیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تشکیل ایستگاههای مطالعه را از مواردی دانست که در رشد مطالعه موثر بوده است و گفت: ایستگاههای مطالعه به این معناست که کتاب را در مسیر زندگی مردم قرار دهیم و در طول 10 ماهی که از اجرای این طرح گذشته است تا کنون مردم 350 هزار جلد کتاب به امانت برده اند.
وی افزود: در حال حاضر در استان خراسان رضوی 42ایستگاه مطالعه فعال است که از این تعداد 6ایستگاه در قطار شهری و 4ایستگاه در پایانه اتوبوس مشهد انجام وظیفه کنند.
250کتابخانه روستایی توسط نخبگان فرهنگی و کانون های مساجد مدیریت می شود
شمقدری با اشاره به فعالیت کتابخانه های روستایی گفت: در استان خراسان رضوی 4هزارو 500روستا وجود دارد که در این روستاها 250 کتابخانه توسط نخبگان فرهنگی، کانون های فرهنگی و روحانیون مقیم روستاها مدیریت می شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی گفت: 14 درصد رشد صندلیهای کتابخانهها و 10 درصد رشد تجهیزات کتابخانهای و 11 درصد رشد نیروی انسانی در امر کتابداری از دیگر مواردی است که در سال 92 انجام شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه 23 جلسه نقد کتاب در استان خراسان در سال 92 برگزار شده است، تصریح کرد: از این تعداد جلسات برگزار شده تعداد سه جلسه در مرکز استان و مابقی در شهرستانهای دیگر برگزار شده است که در آنها گفتمان سازی با همکاری نخبگان فرهنگی صورت گرفته است.
ارتباط با مجامع دانشگاهی گامی در جهت ترویج کتابخوانی است
شمقدری با بیان اینکه اولویتهای بسیاری برای مقوله کتاب و کتابخوانی در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای اصلی ما ارتباط با مجامع دانشگاهی است که میتواند فعالیتهای ما را تا حدود زیادی تسریع کند.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی تشکیل انجمن خیرین کتاب استان را دیگر اقدام این نهاد در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی برشمرد و افزود: شب گذشته اولین جشنواره خیرین کتاب در مشهد برگزار شد.
شمقدری خاطرنشان کرد: حوزه کتاب حوزه بکری است و باید فعالیتهای بسیاری در این زمینه صورت پذیرد که این نیازمند تعامل و همراهی اصحاب رسانه و صاحبنظران در مقوله کتاب است.
وی افزود: از ماه گذشته نرم افزار سامان در استان خراسان رضوی فعال شده است که 50در صد کتابخانه ها توسط این نرم افزار به هم متصل شده اند که تا تیرماه سال آینده 100درصد کتابخانه ها توسط همین نرافزار به هم متصل می شوند و اعضای کتابخانه ها می توانند در هر نقطه استان کتاب مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشند.
مدیر کل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه بستر های مطالعاتی در دو محور موضوعی و مخاطب فعال هستند، تصریح کرد: انجام کار های علمی و پژوهشی نقش مدیران را در ترویج مطالعه در ادارات پررنگ تر می کند.
پایان پیام/
نظر شما